Južnjaki

Vse o politiki od svetovne do domače
Zaklenjeno

Kakšni se vam zdijo 'južnjaki'?

So čist v redu ljudje
48
42%
Na živce mi grejo
49
43%
Nimam mnenja
18
16%

Skupaj glasov: 115

~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

*purple bitch* napisal/-a:o jebentiš to je pa živ obup se vsest v avtu h bosancu...pa beseda čefur je žaljivka tko da se je lahko čimmanj uporablja..

drgač pa se jest ne spomnm kaj mi je država dala :? najboljš da grem še jst :D ker mi pač država NIČ ne da :roll:

in a nisi prej opevala kako sponaš čefurja, še definicijo si dala, kako pol neveš d aje čefur dokler se ne usedš v avto :roll: a se ne zmenš najprej pred odprtimi vrati al pa čez šipo?al se ti res kr usedš h vsakmu? :oops:

1. ni obupno, sam pač lahk bi govoru slovensk.. beseda čefur ni žaljiva, to smo že mel u eni temi, ker beseda ČEFUR predstavlja določeno 'subkulturo' južnjakov (žal je med njimi tud kr neki slovenscev, wannabe čefurjev) ne pa vseh ki majo prednike od dol..

2. vrjetno te niso izgnal iz države in zdej so dost bolš razmere tle kot so ble tkrt.. usaj službo maš ane? al te niso uzel.. sej ti noben ne bran da greš, čeprov maš vrjetn vse in ti nč ne manka..

3. ja če že na deleč slišm da v avtu ki mi ustav nabija jugo muska, pa da so not 3je čefurji pol itk rečem da grem nevem, v kranjsko goro, sorry, pa drugič... če je pa sam en pa itk ne pogledam takoj v obraz ampk sm prašam kam gre.. pa grem zravn, jbg.. pa tut če bidm že prej da je pač od dol, grem zravn, sej če je en nima skom govort (razn z mano, js pa itak ne govorim z nim) tko da je kul... mam pa tud mp3 player (čudn da mi ga še niso spizdil no) tko da me tud muska ne mot če jo že vrti
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

Men bi blo pa ful hecn, da bi štopala, se pelala z nekom ap bi cel pot tiho bla. Vedn ko sm se pelala skom sm se pogovarjala. Ni važno al pr štopu, al taxiju al bilo kje :D Tko hecn bi mi blo se notr useest, pa tiho bit, pol pa ko se ustavi pač vn pa čau :D

sam ups to je že OT :oops:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

sej če govori slovensk se čist lepo pogovarjam, sam da mi bo nabiju neki v čist bosanščini pa nebom..
kako je na hrvaškem, prodajalci znajo vse jezike, razn slovenskega pa ne razumejo, kr ga nočejo razumet.. narodna zavest kao.. sej ql, sam da ne štekajo kaj je kava z mlekom (mlijeko al kako se reče hrvaško) je pa mal pretirano.. tko da.. oni pr nih ne razumejo slovensk, js pa pr ns ne hrvašk/bosansk.. čeprov hrvašk govorim čist tekoče kr sm se mogla navast kr smo bli na morju dol če sm hotla kj kupt sploh... ampak tle se jim pa res nebom prilagajala..
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

niso me starši navadl lol, ampak sej to se naučiš od družbe (ki velik pripomorejo pr 'vzgoji') če nisi mela psihologije v 1.letniku!!

ni bilo mišljeno zate, ampak za tsito dekle ki si jo ti izločla iz družbe in za vse osatle ki trdijo o bosni le najlepše in najboljše in sploh envejo zakaj...LOL :D
aja pa nisem mela psihologije, ker je bla prfoksa skos na bolniški...in ne rabm met psihologije za življenske zadeve..se znajdem sama brez šole...

pa ne jeml usega tok dobesedno no... kao sarkasrično.. brezveze, nam komentirala usega kr mislem da točn veš kaj sm tla povedat.. js mam tudi nike trenirko ampak jo mam za šport/za doma/za na hitr vn, ne pa za ŠMINKIRAT.. pa sej ni sam trenirka, še marskeri drugi dodatki.. no pa sej veš kako zgledajo ane?

sej si nalimala definicijo..zdej vem kakšni so tapravi :?
pa nikol nism rekla da kdo nesme poslušat jugo muske v avtu, sej lahko, sam ne na 220 voltov.. in nikol nism rekla da rap/metal/rave/... se pa lahko posluša tok naglas.. nobena muska se nej nebi! sej sliš se use, usak svoje nabija, sam prevladuje pa una čefurka..

torej vsakemu svoje...sej pravim nič ne moreš :) potiho ne bo dal pa nobeden...in ja, zakaj prevladuje narodna?!ker veliko mlade populacije vedno bolj posluša to zvrst glasbe :wink:

1. ni obupno, sam pač lahk bi govoru slovensk.. beseda čefur ni žaljiva, to smo že mel u eni temi, ker beseda ČEFUR predstavlja določeno 'subkulturo' južnjakov (žal je med njimi tud kr neki slovenscev, wannabe čefurjev) ne pa vseh ki majo prednike od dol..

reč enmu, ki je čefur, d aje čefur pa bomo vidl kje ne boš plava :D za njih ej to žaljivo..ka pa mi pravimo pa sploh ni važno...tko kot je zame nekaj žaljivo pa zate ni, je tudi pri tem...

2. vrjetno te niso izgnal iz države in zdej so dost bolš razmere tle kot so ble tkrt.. usaj službo maš ane? al te niso uzel.. sej ti noben ne bran da greš, čeprov maš vrjetn vse in ti nč ne manka..

a ni šla sama ker ji slovenija nič ne da????
Mam službo, mam vse in ne ne grem stran..je tukej čist lepo :)
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

-ja ok, za uno se itak strinjam da nima pojma, čeporv doma govorijo srbsko je ona sicer znala slovensko ampak še zmer ful cenila srbijo, le zakaj nima družbe zdej?
-'reč enmu čefur' -sej, agresivnost, kr neznajo z besedami..
-šla je zarad vojne, na nek način ni šla po svoji volji ampak razmere so ble nevzdržne in noben ni poskrbu za njih, ni blo ne služb, ne dnarja, nobenih otroških dodatkov kot jih poznamo dons (ok zate purple nevem če jih dobite kr si edinka) ampak ja.. če med vojno država ne poskrbi za tak folk ni čudn da grejo, ampak je usaj fer da ne napiše na vsak zid slovenija mati moja... pač se zaveda da od slovenije ni dobila nč, ji ne pomen nč, sej to dojema vsak drgač, ona je pač taka..
-na žalost res vse več otrok posluša to čefurjad, že govorijo hrvaško čeprov so slovenci kar je res žalostno..
renatka_
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a renatka_ »

*purple bitch* napisal/-a:reč enmu, ki je čefur, da je čefur pa bomo vidl kje ne boš plava :D za njih ej to žaljivo..ka pa mi pravimo pa sploh ni važno...tko kot je zame nekaj žaljivo pa zate ni, je tudi pri tem...

No tlele nimaš čist prov. Če jst rečem mojmu lubijo tko iz fore čefur (še on sam si reče, ni nobene zamere. Če si rečejo med kolegi tut ne (čeprou oni res niso tko po definiciji čefurji- pač moj ma fotra srba). Pa tut tko, če gledaš kjerkol, magari kake opise po glasujzame in teh straneh.

Če boš pa ti u konfliktu z enim "čefurjem", pa mu boš grdo zabila ČEFUR nazaj je pa res že uprašanje, a jih boš dobla al pa se bo nasmeju v ponos ker je čefur in se ti tega zavedaš :wink:
Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
nastasia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a nastasia »

j*** vam pas mater :rofl:

kaks trosijo nekateri ljudje tukaj :stupid:

ne vem kje naj bi sploh zacela...
kar takoj povem - nisem slovenka. niti priblizno. moja mami je hrvatica, oce srb. kaksna tragedija. jaz sem rojena v Sloveniji, celo zivljenje zivim v Ljubljani, ki jo imam za svoje mesto. Ker so tukaj ljudje, ki jih imam rada, ker so tukaj vsi moji spomini,.. skratka vse.
Kot bi bila prekleta, imam v priimku poleg ć-ja tudi dž. kako sploh lahko zivim s tem? Raje ne bom razlagala kaksne probleme sem imela zaradi tega celo osnovno solo. In ne samo s sovrstniki. Z ucitelji, celo s hisnikom. In s starsi mojih sosolcev. Na zacetku me je to tako bolelo, potem pa sem postajala iz leta v leto bolj ponosna na svoje korenine.

Moji starsi govorijo slovensko perfektno, oba imata visoko izobrazbo. Delata z ljudmi, nasi druzinski prijatelji so vecinoma juznjaki ( vecinoma intelektualci iz bosne in srbije), ki tukaj opravljajo sluzbe v kulturnih ustanovah, casopisih. In glej ga zlomka, vsi govorijo slovensko. Vendar, ko se srecajo, kjerkoli ze je to, uporabljajo svoj jezik. Ne mi zdj prbijat, da ce bi vi srecali svojo najboljso prijateljico iz otrostva, slovenko, na studijski izmenjavi v Parizu, z njo govorili francosko. Ali bi lapale v anglescini? Jaz nikakor ne. Tudi eden ocetov prijatelj iz mladih dni, ki v MBju zivi 20 let se je zmogel nauciti jezika ( ceprav je navaden zidar). In kako so obvladali slovenscino pristni slovencki, sosolci, ki so mi v prvih razredih pojedli vse zivce??? hahaha... toliko, da je bila cefurka najboljsa na tekmovanju za cankarjevo priznanje na soli. Doma imam tistega zlatega. Me ima, da bi vam, ki tako govorite poslala fotokopije. S tem mojim priimkom.

Iz tega druzbenega dna sem s pomocjo te sanjske Slovenije, pravega eldorada, prilezla celo do faksa. Celo zivim sama. Ceprav so moji starsi tu, v Ljubljani. Kako? Saj bi vendar morala cistiti wc v sluzbi tvoje slovenske mamice!Ali pa kako, da mi je kdo sploh oddal stanovanje? S tem priimkom? In to v centru Ljubljane? Grešnik! Seveda kmalu se bo doselila v Slovenijo nasa cela širša familija. Deda Milan, baba Vukosava, bata Gile...ki bo tu gradil avtocesto. Ceprav dela doktorat iz umetnostne zgodovine. Bog ne daj, da pride tetka Lidija. Nevrokirurginja. Kaj nam bo cefurka kradla sluzbe ( ceprav nam zdravnikov primankuje).

Kaksni miti o juznjakih z druzbenega dna so to? Niste resni. Koliko izmed vas se je kdaj sprehajalo po Beogradu, Sarajevu, Skopju, Ohridu...jao bože... pred temi mesti se lahko MOJA Ljubljana samo skrije. Tako zelo jo imam rada, ampak tako me je sram ljudi, ki tukaj kvasijo...kar pac kvasijo.

In glej ga zlomka. Sem tudi varuska. Ker znam francosko cuvam skoraj vse francoske otroke v Ljubljani. In kaj mislite, da njihovi starsi govorijo slovensko? NE!!! Ceprav vsi zivijo tu kar nekaj let. Tudi 8. Nic. Komaj dober dan spravijo skupaj. In jih kdo obsoja? NE! Vsi jih obcudujejo. Zakaj se torej moji sodrzavljani sramujejo MENE???
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
u_k_i
Debatorica
Debatorica
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a u_k_i »

~NIA~ napisal/-a:.
kako je na hrvaškem, prodajalci znajo vse jezike, razn slovenskega pa ne razumejo, kr ga nočejo razumet.. narodna zavest kao.. sej ql, sam da ne štekajo kaj je kava z mlekom (mlijeko al kako se reče hrvaško) je pa mal pretirano.. tko da.. oni pr nih ne razumejo slovensk, js pa pr ns ne hrvašk/bosansk..

okej sej vem da si sama rekla, da pač ko si dol si se mogla pogovarjat v hrvaščini..hja ddd... in ne boš verjela, tudi meni se zdi butasto,da se nekdo ne potrudi govorit slovensko v sloveniji, če tu živi...pa naj bo hrvat, srb, francoz anglež ali azerbajdžanec... tko kot se zdi njim butasto,da se pa slovenci ne morjo potrudit govort hrvaško... kaj v angliji boš tut slovensko nakladala? dej mal pomislit preden kej blekneš, ker tvoje izjave so pa nekaj najbolj nestrpnega na temu forumu, pa zaradi mene lohka to vzameš popolnoma kot napad nate, ubogo slovenko

je pa nastasia zame napisala toolk najboljši post, da me ga je kar sram komentirat... sem "čistokrvna" slovenka in to ponosna, ampak nikol ne bi dajala folka v nič, ker so južnjaki... uglavnem nasatasia :flehan:
sanjaj svoje življenje,
a živi svoje sanje
nastasia
Debatorica
Debatorica

hvala uki.
life is perfect, life is the best. full of magic, beauty, opportunities...and television...and surprises, lots of surprises...
krfjolca
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a krfjolca »

sofia83 napisal/-a:Me pa zato tolk bolj jezijo tisti pravi, marginalizirani cefurji z nozi in podobno opremo, ki mecejo slabo luc na nas ostale. Mars za knjige, stoka nekulturna, pa na ta nacin dokaz tem ljudem, da se motijo o tebi, ne pa da ga zastihas. :roll:

Saj to je problem. Ravno tako kot mečejo nekulturni Slovenci dol na morju slabo luč na vse slovence itd.
Še nekaj glede občutka pripadnosti - zanimiv fenomen. Moja pokojna babica je sicer po rodu Slovenka, vendar so z družino do njenega 18. leta živeli v Franciji. Med vojno so morali priti nazaj v Slovenijo, kjer so ostali. In ona je vedno izrecno sovražila vse, kar je v povezavi s Slovenijo. Vedno je bila prekleta Jugoslavija, in vedno čudovita Francija, kjer se cedita med in mleko. Slovenci so fuj, Francozi zakon. Jezika se je naučila kmalu, le štela je v francoščini do smrti (zanimivo...). Ampak, zakaj to govorim - jasno mi je, da je pri njej za selitev na slabše, v primerjavi s takratno Francijo je bila Slovenija poden, nič se ni dobilo, bilo so vojne razmere, potem pa komunizem, itd. Ne razumem pa, zakaj so današnji priseljenci iz južnejših držav tako nastrojeni proti Sloveniji, Slovencem, zakaj tako poveličujejo svojo državo, čeprav vidimo, da so razmere, življenje boljše, kot dol (vsaj bile so).
nastasia
Debatorica
Debatorica

Ne vem. Jaz vse to vzamem zelo osebno. Najverjetneje prav zaradi tistih casov zacetka osnonešole. September leta 91. Po samosvojitveni vojni. Drage moje... Zofka, tvoj bratec Đorđe...Tudi moje ime je že bilo polom za takratne čase. Čeprav niti ni neko tipično za balkan države. Tajana. Takrat so ga pač vzeli za čefurjada ime, ker ni bilo buma čudnih imen še nikjer. Skratka, sem že povedala, da to ni bilo zajebavnaje s strani sošolcev. To je bil še najmanjši problem. Problem so bili odrasli ljudje, ki so ob omembi mojega imena in priimka, spremenili svoje obnašanje za 360 stopinj. Npr. par sošolk ni smelo hoditi k meni domov ( čeprav so njihovi starši poznali moje starše). Tako moja najljubša sošolka takrat ni smela prit na moj rojstni dan! Učitelji....Mah še profesorica slovenščine v prvem letniku je bila grozna. Vsako spraševanje sem morala znati vse dvakrat bolje od drgih, če sem hotela spodobno oceno. Ocena slovenščine v 1. letniku 3. In jaz sem takrat vedela, da si zaslužim boljšo. In veš kako sem si jo prislužla naslednje leto??? Da sem se namerno pozabila podpisati na esej. In ker je mela prfoksa 4 nepodpisane eseje, je moj anonimni izdelek, kar naenrat bil popolen.5. Torej ga je prej delal nepopolnega...Kako je bilo mojo profesorico sram. Od takrat naprej sem bila njena najljubsa učenka. Tista, ki je maturo iz slovenščine najbolje odpisala. Ker ta slovenščina je bila moj najljubši predmet od prvega dne osnovne šole. Da vam sploh ne omenjam sage o izgubi in najdenju služb mojih staršev.
In v teh 20 letih se je nabralo kar nekaj takih dogodkov. Zdaj mi ne pridejo do živega, takrat pa... Morda pretiravam. Ampak mene to boli.

Noži in podobne zadeve...Mala čefurjada...nevarna...mili bože. Koliko izmed njih je slovencev?
Ni samo to krivo. Je, ne pa samo. Pomoje ima večji del krivde širina opazovalčevega horizonta.

Ker se mi zelo mudi bom pisala naprej kasneje.
Tamala`
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala` »

~NIA~ napisal/-a:a mi loh en razlož ZAKWA NE GREJO U BOSNO če jim je bosna tok kul pa zakon pa da na vsak zid napišejo 'bosna' -halo?!?! čist majo zgrešeno logiko, kdo jim bran..
naprej pridejo h nam z juga pol se pa prtožujejo kok je kle tuga! fak, čist adijo :roll:

~NIA~ napisal/-a:pa sej js če bi šla vn iz slo tud nebi govorila da je slovenija bedna, sploh če bi šla prostovolno vn.. če bi me pa izgnal bi jo pa res skritizirala, kr nebi od nje dobila nč! če ti nekdo nardi neki slabga ga neboš hvalu in opevav.. vsak ma svoje iskušne s tem no..
sej ona še zmer zna slovensko in kr živi v slo.manjšini v argentini tud ve pač za vse naše praznike, pomembne dneve itd...sam pač, js jo razumem, ni šla prostovolno od tle, ampak od države ni dobila NIČ, zato jo razumem da ji ni pr srcu, čeprow je to njena domovina..

Mislim, da so tudi oni imeli na izbiro ali bodo ostali ali šli. Še vedno so imeli prostovoljno odločitev ali grejo kam drugam ali bodo ostali pa videli a bodo ostali živi ali ne.

In ja, še vedno hvalijo svojo državo, kot si sama rekla, da bi jo tudi ti, če bi šla kam drugam iz Slovenije.
Kako bi se počutila če bi ti (hipotetično) v Argentini začeli "Če ti je Slovenija tok kul zakaj ne greš nazaj?"

In če bi tudi ti (spet hipotetično) živela v tej manjšini kako bi se počutila, da bi argentinci bili nastrojeni pa rekli "ah spet ti slovenci k nabijajo svojo Avsenik-sceno, nej grejo nazaj v Slovenijo, če jim je tok fajn"

Evo. moj prvi in zadnji post v tej temi.
In ravno v tej temi je moč opaziti kako "strpne" ljudi ima naša mala, a hkrati tako prijazna državica, ki sploh ne dela razlik med verami in nacionalnostjo :roll:
_kocka_
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Dolenjska

Neprebrana objava Napisal/-a _kocka_ »

nastasia napisal/-a:Ne vem. Jaz vse to vzamem zelo osebno. Najverjetneje prav zaradi tistih casov zacetka osnonešole. September leta 91. Po samosvojitveni vojni. Drage moje... Zofka, tvoj bratec Đorđe...Tudi moje ime je že bilo polom za takratne čase. Čeprav niti ni neko tipično za balkan države. Tajana. Takrat so ga pač vzeli za čefurjada ime, ker ni bilo buma čudnih imen še nikjer. Skratka, sem že povedala, da to ni bilo zajebavnaje s strani sošolcev. To je bil še najmanjši problem. Problem so bili odrasli ljudje, ki so ob omembi mojega imena in priimka, spremenili svoje obnašanje za 360 stopinj. Npr. par sošolk ni smelo hoditi k meni domov ( čeprav so njihovi starši poznali moje starše). Tako moja najljubša sošolka takrat ni smela prit na moj rojstni dan! Učitelji....Mah še profesorica slovenščine v prvem letniku je bila grozna. Vsako spraševanje sem morala znati vse dvakrat bolje od drgih, če sem hotela spodobno oceno. Ocena slovenščine v 1. letniku 3. In jaz sem takrat vedela, da si zaslužim boljšo. In veš kako sem si jo prislužla naslednje leto??? Da sem se namerno pozabila podpisati na esej. In ker je mela prfoksa 4 nepodpisane eseje, je moj anonimni izdelek, kar naenrat bil popolen.5. Torej ga je prej delal nepopolnega...Kako je bilo mojo profesorico sram. Od takrat naprej sem bila njena najljubsa učenka. Tista, ki je maturo iz slovenščine najbolje odpisala. Ker ta slovenščina je bila moj najljubši predmet od prvega dne osnovne šole. Da vam sploh ne omenjam sage o izgubi in najdenju služb mojih staršev.
In v teh 20 letih se je nabralo kar nekaj takih dogodkov. Zdaj mi ne pridejo do živega, takrat pa... Morda pretiravam. Ampak mene to boli.

Noži in podobne zadeve...Mala čefurjada...nevarna...mili bože. Koliko izmed njih je slovencev?
Ni samo to krivo. Je, ne pa samo. Pomoje ima večji del krivde širina opazovalčevega horizonta.

Ker se mi zelo mudi bom pisala naprej kasneje.

Uf, tole je pa res na hard. In se strinjam s tem, da so primitivci ljudje, ki te ocenjujejo zgolj po priimku. Ne gre pa tle posplosevat, ker je to pa se bolj primitivno. In verjemi, da sm mela tud js npr. kot cista slovenka slabe izkusnje z zafrkavanjem s strani cefurjev, pa niso zdej zarad tega vsi juznaki zame podn, prej nasprotno. Zelo so mi vsec tisti pravi juznaki, ki slovenije niti se vidli niso in niti ne vejo kako zgleda tale nas nacionalizem cefur-slovenc.

Zivi in pusti ziveti...
Življenje je potovanje, ne smer. Nosi udobne čevlje.
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Joj, tele teme ne bo nikoli konc, ker ima vsak na to drugačne poglede.
To kar se dogaja med vrstniki v šolah je res grdo, poleg tega pa vso stvar spotencirajo še profesorji, ki naj bi imeli enaka merila za vse.
Pri nas smo imeli zelo nestrpno profesorico za geografijo, ki je vse s priimkom na -ić ocenila kar malo po svoje, poleg tega pa tudi vse tiste, katerih ni marala - torej tudi brez -ić priimka.
Je res, da otroci in tudi starejši izvajajo psihično nasilje nad priseljenci, oz. njihovimi otroci, s tem se popolnoma strinjam, ampak tudi obratna situacija ni popolnoma nedolžna, saj imam sama takšne izkušnje. So me zafrkavali, ker sem bila iz slovenske družine, in da nič nevem o pravem življenju, ničkolikokrat sem bila označena z zmerljivkami, pa ne samo jaz,tudi drugi, ki pač nismo imeli priimka na -ić, in v mojem primeru je bilo takšnega nasilja še celo več, jaz sem se počutila veliko manjvredno od njih.
Nevem, sedaj ko to berem, mi je vse skupaj malo čudno. Jaz prihajam iz mesta, kjer je res veliko 'južnakov' in se mi zdi da se lahko prej jaz počutim 'ogroženo' kot pa oni. In mi nikoli nismonjih zafrkavali in jih zavračali iz družbe, so prej oni nas...

ps: da ne bom zdaj doživela kakšnih napadov o moji nestrpnosti, naj povem samo to, da smo s sošolci iz OŠ sedaj dobri prijatelji in se super štekamo če se že vidimo. Verjetno je dobra stvar vsega tega našega druženja v tistih letih, da smo se naučili živeti drug z drugim in se začeli spoštovati takšne kot smo/oz. so drugi. Nikoli nobenega ne bi spremenila, saj so vsak po svoje čudoviti ljudje, ne glede s kje so. Obstajajo pa nažalost tudi problematične osebnosti, ne glede na to s kje so.
bejbika
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a bejbika »

berem tele poste ...
kaj se je mladim balkancem dogajalo v našo prelepi sloveniji?
sosed je tut za mojo materjo vpil prokleta čefurka, zgin nazaj tja od koder si prilezla ...
moja mami ima visoko izobrazbo, on je pa proklet pijanc ... tok o čefurjih

noben se ne vpraša ali so mogoče Slovenčki krivi, da so te otroci ratali tako naslilni?
nastasiin pa zofkin post - tipičen primer zaničevanja ... določeni nimajo žvcev in si rečejo, ma ko vas jeb* in grejo iz šole ... en slovenc mu jeb* mater, udri po vseh ...
blesou mi je brat, kako so sranje sam bosanci/srbi/hrvati ... provokatorji so povsod ...
vsi nigerji so drugdillerji, vse bjonde majo IQ (citiram LyLo) sobne temperature, vsi plešasti moški so super jebači ... pa vsi čefurji so neizobraženi kriminalci, ki govorijo esperanto ...
moj fant je čisti Srb ... pa mu en reče, da je proklet čefur, pa se bo obrnu in mu reku, da je ponosen na to, da je čefur ... edini fajt, ki ga je doživu je ta, ko ga je preglasen slovenček brcnil v obraz in ga je potem prelomil na pol ... nikoli me ni udaril, kar je baje značilo za čefurje ... govori tekoče slovensko ... ter še nekaj tujih jezikov ... je diplomirani inženir ... karakter ena A ... ma prijateljev milijon ... tako slovence, hrvate, muslimane itd. ... ker je človek, ki je gleda na to, kdo je, v kaj veruje ... hodi s pol hrvatico, kar je srbom pod častjo, in ga ni sram to kjerkoli povedati ... še ponosen je na svojo malo Istranko ...
in verjamem, da ni edini dober čistokrvni čefur ... zofka je ena izmed najolj komunikativnih, razgledanih oseb, kar jih poznam ... evo, pa smo že na dveh ... dva moja sončka sta tut bolj južne krvi ... ne bi ju menjala za nič na svetu ... več 100% slovenčkov me je u lajfu zajebal kot bosancev ... pa južna braća ti stoji ob strani ... kar pa slovenčki ne znate :lach:
Zaklenjeno