Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

sanjaanja napisal/-a:A pa veš, da tega tudi 5 let star otrok ne razume pa če mu še bolj razlagaš? In da te tudi 10 let star otrok pogreša. Vem, ker je sestrična ravno zaradi tega menjala službo.
In kdo ti bo cel dan pazil otroke?
Torej si ti tista, ki karieri posvečaš veliko več pozornosti kot otroku.

Če prostovoljno delajo potem ne jamraj.

kdo pa jamra? samo povedala sem, ker si mi ene 3x napisala da je sluzba manj zahtevna kot faks. torej da obstajajo sluzbe ki so bolj zahtevne kot faks in tudi vzamejo vec casa :D

ne posvecam karieri vec pozornosti kot otroku, ker nimam se niti kariere niti otroka :rofl:

strinjali se ne bova nikoli, res je brezpredmetno razglabljat v nedogled ker se vrtimo okrog enakih stvari :P
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

chiqqa napisal/-a:ker ko maš otroka, se itak avtomatsko zresneš in prilagodiš lajf otroku,hočš nočš in so vsi srečni :D

Ne vsi, oz. odvisno koliko si star.

V bližini mene živi punca, ki je imela otroka pri 20ih, fant je bil star 23.
Ona je pustila takrat šolo. Fant je bil zaposlen. Otroka sta baje sicer načrtovala. Kljub temu je fant punco zapustil, ko je bil otrok star 6 mesecev z izjavo, da se je prenagliv, in da zdaj vidi da je premlad za otroka, in da si ga ne želi več.
Punca je potem šla delat, a je sedaj že brez službe, ker so jo vrgli ven, nove pa naj ne bi dobila, ker nima delovnih izkušenj.
Otroka (kot njo) sedaj preživlja njena mama. Fant preživnine ne plačuje, ker je pustil službo in šel delat na črno, da se je izognil preživnini.
Mama od te punce varuje otroka, medtem ko ga ta punca žura okrog, ker ona mora žurat, ker je še mlada in se mora še znoret. Najprej otroka nato pa se more še znoret :roll:
Da ne govorim o tem, da sem jo ob 10 zvečer videla zunaj žurat, kadit in pit z otrokom v naročju.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

puma napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:
puma napisal/-a:
koliko otrok že imaš?

Nobenega

kako to?

In zakaj bi ga mogla imet? A sem kje napisala, da ga je treba imet pri 20ih?
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

:roll:
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 29. Nov. 2010 17:11, skupaj popravljeno 1 krat.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

red_rose napisal/-a:
ne posvecam karieri vec pozornosti kot otroku, ker nimam se niti kariere niti otroka :rofl:

Pa jo boš, če boš izbrala službo, ki te bo zahtevala cel dan, doma pa boš imela otroka.
Saj to je tvoja stvar.

Jaz sem pač želela najprej diplomirat, se nato zaposlit in nekaj zaslužit.
Pač najprej kariera. Ko pa bo prišel otrok se bova posvečala njemu in namerava delat 8 ur nato pa preživljat čas skupaj z družino.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

orhideja1 napisal/-a:Ne vsi, oz. odvisno koliko si star.

Ona je pustila takrat šolo. Fant je bil zaposlen. Otroka sta baje sicer načrtovala. Kljub temu je fant punco zapustil, ko je bil otrok star 6 mesecev z izjavo, da se je prenagliv, in da zdaj vidi da je premlad za otroka, in da si ga ne želi več.
Punca je potem šla delat, a je sedaj že brez službe, ker so jo vrgli ven, nove pa naj ne bi dobila, ker nima delovnih izkušenj.
Otroka (kot njo) sedaj preživlja njena mama. Fant preživnine ne plačuje, ker je pustil službo in šel delat na črno, da se je izognil preživnini.
Mama od te punce varuje otroka, medtem ko ga ta punca žura okrog, ker ona mora žurat, ker je še mlada in se mora še znoret. Najprej otroka nato pa se more še znoret :roll:
Da ne govorim o tem, da sem jo ob 10 zvečer videla zunaj žurat, kadit in pit z otrokom v naročju.

Usekana ženska, jebat ga. Pa to isto lahko naredi par let starejši par.
Eni pač nebi smel otrok (pa ne samo pri mladih letih, ampak SPLOH).

Leta nimajo veze- eni so pri 20 letih bolj resni kot nekateri pri 30.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

sanjaanja napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

Pa jo boš, če boš izbrala službo, ki te bo zahtevala cel dan, doma pa boš imela otroka.
Saj to je tvoja stvar.

Pač najprej kariera. Ko pa bo prišel otrok se bova posvečala njemu in namerava delat 8 ur nato pa preživljat čas skupaj z družino.

Kakšno izobrazbo pa imaš (oz. kater faks), kje delaš in koliko place imaš; če smem vprašat?
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
orhideja1
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a orhideja1 »

*mala* napisal/-a:
orhideja1 napisal/-a:Ne vsi, oz. odvisno koliko si star.

Usekana ženska, jebat ga. Pa to isto lahko naredi par let starejši par.
Eni pač nebi smel otrok (pa ne samo pri mladih letih, ampak SPLOH).

Leta nimajo veze- eni so pri 20 letih bolj resni kot nekateri pri 30.

Se strinjam. Ne samo ženska tudi moški.
Ampak vseeno se mi zdi manj verjetno, da se to zgodi nekomu, ki ima 30 let, kot nekomu, ki ima 20. Običajno, ne pa vedno, so 30 letniki bolj zreli in imajo bolj načrtno otroke kot 20 letniki. Sicer naj bi bil tukaj načrtovan, ampak vseeno se mi zdi, da je večja verjetnost, da se mora še znoret ena 20 letnica kot ena 30 letnica. Pa še običajno naj bi bili pri 30ih zaposleni, če je prav, ali pa vsaj imeli šolo. Ona pa nič.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*mala* napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

Saj to je tvoja stvar.

Kakšno izobrazbo pa imaš (oz. kater faks), kje delaš in koliko place imaš; če smem vprašat?

Ekonomski faks. Delam na šoli. Zaslužim 1000 eur.
cvetkaaa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Postojna

Neprebrana objava Napisal/-a cvetkaaa »

Jaz bom pa izključno iz svojih izkupšenj:

Ko sem bila stara 20 let sem bila prepričana kako lahko bi imela otroka, kako imam pravega partnerja, kako bi lepo hodila v službo in dovolj zaslužila za svojo družinico. Vse je bilo fino fajn.
Ko so se pri 25ih sanje spremenile v resničnost, je bila zgodba popolnoma drugačna. Morala sem v službo, morala sva si urediti stanovanje, pustila sem šolo, ker ob nenehnih vstajanjih ponoči, ko je moja štručka imela krče nisem zmogla šole. Šole nisem nadaljevala, ker bi predavanja težko uskladila s službo zaradi razgibanega urnika dela, deljenega delovnega časa,... Ko otrok zboli nimam varstva, v vrtec pa ne sme, če je bolan in moram ostat doma. Sedaj je tašča končno v penziji in je ta problem sicer rešen :). O stroških in času rajši ne govorim. Koliko stanejo plenice, oblačila; in drugo. Kako nepredvideni so obiski pri zdravniku in celo v bolnici.
Moje kepice sem bila vesela in bila je načrtovana. Ampak priznam, da če bi še enkrat, bi najprej naredila šolo, da bi si omogočila večji zaslužek, najprej bi umiru uredila stanovanje, odšla na kakšno potovanje.
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

sanjaanja napisal/-a:
*mala* napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:
red_rose napisal/-a:

Saj to je tvoja stvar.

Ekonomski faks. Delam na šoli. Zaslužim 1000 eur.

zdej pa samo še čakam na pripombe, da to sploh ni faks :D
se pa strinjam z vsem s tabo.
pa še red_rose, a ti res misliš da ratajo otroci že pr 3 letih racionali? na tak način pišeš in opisuješ stvari ku da ti je point v tem da bo otrok star 5 let in boš potem lahko delala kar ti bo pašalo - tudi v službo hodila za 25 ur! žal ni tko, daleč od tega, otrok te lahko potrebuje tudi pr 10ih letih in mogoče ne bo niti takrat razumel tega zakaj te ni ob njem po cele dneve. veš, ni bistvo v tem da otroka rodiš in mu dajaš ljubezn prvih 24 mesceu, ma je dosti več ku to. in se neki "silit" v to in načrtovat otroka točno v 4.letniku, nič prej nič kasneje, samo zto kr dobiš od države nvem kolko denarja, kar kot redni zaposlen ne dobiš, je pa tudi neumno.
in poznam dosti ljudi k študirajo isto ku ti in so meli za risat tudi ponoči, kr je precej zahtevno (+ čez dan si na faksu). in dvomim da je neka drastična razlika med službo in faksom. sej kam bi pa pršli če bi biu faks res 1/10 službe? bi vsi obupali že po 1 mescu :D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

vanessa precej prepricana sem da poznas ljudi ki studirajo v LJ - jaz ne, in pri nas je program POPOLNOMA drugacen.

o otrocih pa: ga tudi ti nimas in nimas pojma kako je s tem, tako kot jaz, obe lahko le teoretizirava (odgovarjas na tak nacin kot da ves kaj vec od mene :D - me ne moti ce bi na splosno napisala kot svoje mnenje, samo si se posebej vtaknila...) :) moje pisanje si pa (kot ponavadi) razumela povsem narobe ;) :D bi ti lahko nastela v enih 5 tockah kaj vse si popolnoma po svoje priredila, pa se mi ne da.... =)

(in btw kdo je kadarkoli napisal da ekonomija ni faks? :gruebel: zakaj ne poskusas razumet debat v katerih sodelujes :? )
[vanessa]
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: In your worst nightmare near hell :)

Neprebrana objava Napisal/-a [vanessa] »

ja pač tisti k ji dajejo tolko kontra ji bojo mogli tudi glede faksa.. standard

in vem da nimam neč bolj pojma ku ti, oz. mam celo manj pojma, kr js pač ne grem iskat po netu take in drugačne dokaze, ker ne rabim nobenmu dokazovat ker VEM, da se da met otroka med študijem.

pa tko btw, nism js tista k citira dobesedno usak stavek.. tolko o tem kdo se utikuje.

in glede faksa.. program je lahko POPOLNOMA drugačen, sam mislim da tudi tle ni drastiče razlike kr konc koncu je študij isti.
Everything is okay in the end.. If it's not okay then it's not the end.
purple_rain
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Lj

Neprebrana objava Napisal/-a purple_rain »

[vanessa] napisal/-a:a ti res misliš da ratajo otroci že pr 3 letih racionali? na tak način pišeš in opisuješ stvari ku da ti je point v tem da bo otrok star 5 let in boš potem lahko delala kar ti bo pašalo - tudi v službo hodila za 25 ur! žal ni tko, daleč od tega, otrok te lahko potrebuje tudi pr 10ih letih in mogoče ne bo niti takrat razumel tega zakaj te ni ob njem po cele dneve. veš, ni bistvo v tem da otroka rodiš in mu dajaš ljubezn prvih 24 mesceu, ma je dosti več ku to.
Sicer ne vem, katera naj bi izjavila, da "otrok rabi mamo non-stop samo x let/mesecev", ampak: konkreten primer, ni samo 2-, 5-, 10-leten otrok tisti, ki pogreša oz. si želi mamo vedno blizu, moja 12-letna sestra kriči "mami!" vsakič, ko zazvoni telefon in ko mame dlje časa ni..
Toliko, v vednost.
(pa ne se mi zdej obesit na sestrino starost, da "bi lahko bila že mal bolj odrasla", ker na drugi strani se pa govori o tem, da naj bodo otroci čim dlje otroci)
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

OT: [vanessa] ja je drasticna razlika :) verjemi, poznam studente v lj... ;) meni se enak studij v lj sploh ne dopade, in se tja ne bi nikol vpisala :)
Odgovori