O otrocih si ne upam biti preveč pametna, ker jih nimam. V teoriji sem pa seveda proti vsakemu fizičnemu kaznovanju. Danes je pač tako ozračje v družbi, da bo redkokdo priznal, da je dal mulcu kdaj eno čez rit. Si pa upam trditi, da je malo staršev, ki ne bi tega nikoli naredili.
Horus napisal/-a:Stars udari otroka, da bo ta vedel, da mu ne sme "govorit nazaj".
Tip udari punco, da bo ta vedela, da mu ne sme "govorit nazaj".
Neznanc te pregarba, da bos vedela, da v prihodnje das mobitel brez debate.
Zdaj mi pa povej kje je razlika med temi tremi primeri? Jaz je ne vidim. Sploh ne med prvima dvema.
Je razlika. Starši so otroka dolžni vzgajati, otroku se lahko prepove recimo večerne izhode ali pitje alkohola, ljudje v ljubezenski zvezi pa so načeloma polnoletni in odrasli in je nesprejemljivo tudi to (čeprav se žal pogosto dogaja), da bi recimo tip prepovedal iti punci zvečer v kino s prijateljicami ali ji določil, da ne sme piti in kaditi.
O provociranju pa - kot sem že rekla: če ženska tipa provocira, žali, nalašč drega v občutljive točke, ... kaj potem on počne z njo? Naj jo pusti in najde tako, ki se bo normalno obnašala, ne pa da jo "vzgaja" z udarci. Ne predstavljam si situacije med odraslima človekoma, kjer bi bilo fizično nasilje upravičeno.
To so verjetno take v osnovi destruktivne zveze - ona je z njim, čeprav jo tepe, ker ga ljuuubi

in on ne more brez nje, čeprav ga žali in ne spoštuje, ker je ona njegova življenjska ljubezen

Folk preveč gleda telenovele in bere ljubiče.

Ljubezen ni obsedenost ampak vzajemno spoštovanje.