Kaj je za vas debela ženska?

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
Smreka
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Smreka »

razmazena_maca napisal/-a:šibka osebnost. da se ni znala spravit k dieti in se kar vdala. žalostno. to zame ni človek

Sori no, sam to je pa ful grda izjava. So ljudje ki so močni in so ljudje, ki so šibki. In da rečeš, za nekoga, ki je šibek v tej smeri, da nima volje za shujšat, da ni človek??? Ma to je isto, kot če bi rekla za punco, ki pol leta objokuje izgubljeno ljubezen, ker pač ni dost močna, da bi prebolela, da ni človek.
Dejte no mal razmislt kaj pišete...
Drgač pa Aloha (da ne bo pomote, nobenga ne poznam osebno), malo ni bil na mestu komentar, da Purple zleze v hladilnik no... Mislm ne morš na tak način, jst vem da bi se mi zamalo zdelo... Pa brez zamere.
Sej se da na lepši način :)
Uporabniški avatar
BLUBABY
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BLUBABY »

Smreka maš prau glede šibkosti!Jz celo menim, da pač nismo vsi enako močni/šibki na vseh področjih..Kar je za nekoga mala malca, je za druzga nemogoča malca.. Zase npr. vem, da sm ful trmasta glede faksa, dela na šihtu in še kej..ampak kr se pa tiče hujšanja sm pa weak, weak :)
Uporabniški avatar
kr.ena
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a kr.ena »

Osnovno vprašanje v tej temi je, kaj se komu zdi debelo. In jaz ocenjujem kot debelo tisto, kar je ITM recimo nad 30. Ko ima človek resne zdravstvene probleme zaradi debelosti. (in pod zdravstvene probleme ne štejem zakompleksanosti tistih, ki imajo ITM nad 20 in bi rade bile manekenke)

Beyonce, JLo, Špela ... zanje pač ne bi rekla, da so suhe, debele pa tudi niso. In kje sem jaz? Še v prvem letniku faksa sem tehtala 47 kil na 168 cm in sem se sama sebi zdela presuha. Ampak nikakor se nisem mogla zrediti. Čez leta sem se začudila, ko sem izvedela, da je moja kolegica zapadla v težko bulimijo in pri tem navedla mene kot zgled, kakšna je hotela biti :eek:
Danes imam 58 kil in se počutim ravno prav. Zavedam se, da bi se večini na tem forumu zdela debela, ampak to mi prav dol visi. Moja teža je na spodnji meji normale po zdravstvenih normativih, pač nimam več samo 20 let. In končno imam joške. Hura! :D

Tiste, ki jih ocenjujem za debele (Roseanne, Šerbi ...) pa ... ja, debele so, to je dejstvo, ampak to še nič ne pove o njih kot osebah. Ponavadi najdem s takimi več skupnih točk v življenju kot s tistimi, ki imajo cel lajf prilagojen temu, da tehtajo 52 in ne 54 kil. Ker vse to obsedeno ukvarjanje s prehrano, fitnesi, oblikovanjem telesa itd ... je meni prav to - obsedenost. Taki ljudje verjetno mislijo o meni, da sem šibek karakter, ker jem čokolado in princes krofke in ker še v življenju nisem bila na fitnesu ali aerobiki. Ok, živi in pusti živeti :)

Debeli bodo mogoče res prej umrli zaradi zdravstvenih težav, povezanih z debelostjo. Mogoče. Ampak koneckoncev je to njihovo življenje, tako kot je moje, da kadim in bom pač umrla mogoče od tega. Kljub svojim 58 kilam. In argument zdravstvenega zavarovanja je meni primitiven do amena. Nič me ne moti, če gre iz mojih davkov za zdravljenje nekoga, ki je padel na glavo s fitnes naprave :D - ne bom rekla, kaj mu je bilo pa treba tam viset ...

In če se vtaknem še v trenutni fight tule - ja, Purple, si malo preobčutljiva. Če bi bila res sprijaznjena sama s sabo, ne bi tako osebno vzela vsakega mnenja na to temo. (Sicer te še nisem videla in ne vem, če si debela tudi po mojih kriterijih, ne samo po cosmokokodak kriterijih - po tistih sem zavaljena tudi jaz :D ) Ampak sicer sem pa bliže tvojemu pogledu na stvari kot recimo Alohinemu. Imam pač to srečo, da nimam prekomerne teže kljub temu, da se ne ukvarjam s športom in še v življenju nisem pazila na prehrano. res pa je tudi, da se nikoli nisem nažirala - jem, kar mi paše in kolikor mi paše.

Edit: sem prebrala še komentar MsN izpred desetih minut. Ja, se zelo strinjam s tabo.
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Da ne boste tisti, ki se zdaj delate najbolj pametne, sami čez 15 let s 30kg viška lezl okol.

Dejstvo je, da vsak lahko shujša če hoče. Vse je odvisno od njegove želje po tem. Potem pa pride še volja, motivacija, cilj, ... staveki kot ne morem shujšat, ker imam tako genetiko so neumnost.
Je pa razlika ali imaš ti za shujšat 3kg ali pa 15.
Pa zdi se mi zelo neumno, da pametuje eden, ki je v lajfu shujšov največ 5kg, pa v resnici sploh nikoli ni mel problemov s težo, ampak le z njegovo glavo in predstavo o tem kakšen mora biti. Pa taka oseba tudi ne ve, kako se počuti nekdo, ki je res debel z zajtenim kg preveč. Sploh mlade punce os izredno občutljive na to, pa besede, kakršnekoli, ki samo namigujejo na težo te lahko zelo prizadanejo. In zaznamujejo za celo življenje.
***Ally***
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a ***Ally*** »

kr.ena napisal/-a:Debeli bodo mogoče res prej umrli zaradi zdravstvenih težav, povezanih z debelostjo. Mogoče. Ampak koneckoncev je to njihovo življenje, tako kot je moje, da kadim in bom pač umrla mogoče od tega. Kljub svojim 58 kilam. In argument zdravstvenega zavarovanja je meni primitiven do amena. Nič me ne moti, če gre iz mojih davkov za zdravljenje nekoga, ki je padel na glavo s fitnes naprave :D - ne bom rekla, kaj mu je bilo pa treba tam viset ...

Samo to bi še pokomentirala glede zdravstvenih težav, se popolnoma strinjam s kr.eno...ljudje, ki imajo težave zaradi debelosti so zelo prekomerno debeli. Noben z itm 20,22,25...ne bo imel zaradi tega zdravstvenih težav (če ohrani svojo težo v mejah zdrave normale), AMPAK jih bo več imelo težave zaradi prenizke teže. Kaj pa tisti, ki potrebujejo zdravljenje zaradi anoreksije, bulimije ipd.? Tudi to krije zdravstveno zavarovanje.

Jaz sem dala skozi že vse mogoče kilaže, pa lahko povem, da sem imela neprimerno večje zdravstvene težave, ko sem bila "presuha", kot takrat ko sem bila malo "predebela".
Zadnjič spremenil ***Ally***, dne 23. Feb. 2008 15:35, skupaj popravljeno 1 krat.
Houd de wereld tegen
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

*purple* napisal/-a:Lani recimo sem 14 dni živela dbesedno od parih wassa krekerjev na dan in vode, pa sem shujšala ubogo eno kilo.In v tistih 14 dneh tolk pretrpela, da tega ne mislim več storit.

1 kg v 14 dneh = 2 kg/mesec = 24 kg/leto!

Je pa res, da je jesti veliko ali jesti normalno zelo relativen pojem. :wink:

kr.ena napisal/-a:Osnovno vprašanje v tej temi je, kaj se komu zdi debelo
Debata je šla že v nekaj drugih smeri. :)
Vsak ima svojo predstavo o tem, kaj je zanj debelo in prepričevati nekoga v to, da so tvoja merila tista prava in ne njegova, se mi zdi nesmisel.
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Uuu kaku zanimiva tema, le kaj sm spustila? :wink: Vidm, da ste zdej že skor na dialogih Purple in Aloha :D.

No, da še jez podam svoje mnenje. Jez delim na ful skupin, no ma osnovne so:

-Ful ful debele postave:
Slika
Slika

-Debele postave- kka Šerbi, Oprah

Normalne postave, ki znajo bit ful sexy- Bayonce, Shakira, Britney trenutno

Popolne postave:

Britney nekoč
Slika
Slika

Presuhe postave:
Slika

Bolano suhe postave:
Slika

Špela Grošelj mi je zdej med debelimi in normalnimi, isto Bayonce, ko je bla močnejša, pa Mirna mi se nagiba h bolj debelim. Sebe bi dala med normalne.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

pa dobr, kje smo pa tiste, ki po logiki delitve izključno po kilogramih pademo v skupino popolnih postav, pa naši teleščki še zdaleč niso tako lepo oblikovani, da bi bile kot britney v najboljših časih? :)
Uporabniški avatar
moi T
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Lj med tednom, med vikendi pa...

Neprebrana objava Napisal/-a moi T »

Hehe sej pravm, jez mam ful delitev, te so sam osnovne :wink: . Drgač pa je itak odvisno od razporeditve kilogramov in oblike telesa no :D . Popolno telo ma pa itak redko kdo, še Britney nekoč in Eva Langoria ne vem, če mata tko popolna telesca, ker ne vem, kolko je naravnosti in kalko je računalnika tle prisotnega :D . Meni je popolno telo tudi telo brez celulita, le-tega ma pa itak 99% žensk al kolko že, tko da... sej vsi vemo, popolnost ne obtaja. Ma recmo, da so une na slikcah najlepši primerek popolnosti. Uh, filozofiram :lach:.
Just dance and everything it´s gonna be ok!
polly-polly
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a polly-polly »

Ah tako kot lepoto, tut popolno telo in vse kar spada zraven vsaj pojmuje po svoje. Vsak ma svoj okus in svoje standarde in klasifikacije. Pa v bistvu je prov tko. Kar je za nekoga debelo, za drugega ni. Kar je zame popolna postava, bi bla za večino odvratna.
Je pa žal tako, da je večina ljudi globoko pod vplivom medijev in pojmujejo postavo manekenk in suhcenih igralk kot idelano. Pomoje se tuki najde večina.
Mogoče bo pa čez par let tut tuki na forumu drugačno mnenje (in druge smernice v svetu) in bo idealno postavo mela Špela Grošelj, ne pa tako kot zdaj ko je večini ideal Giselle in co.
Sekhmet
Debatorica
Debatorica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a Sekhmet »

Špela se men zdi glih tok preveč baročna, kt mi je Giselle presuha. Kolk je še vmesnih variant :)
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

polly-polly napisal/-a:Mogoče bo pa čez par let tut tuki na forumu drugačno mnenje (in druge smernice v svetu) in bo idealno postavo mela Špela Grošelj, ne pa tako kot zdaj ko je večini ideal Giselle in co.

to se mi zdi čisto verjetno. ampak ni pa ta varianta nič boljša v smislu, da bo potem manj pritiska glede postave. imet postavo špele grošelj ni v osnovi nič lažje kot bit 15 kil lažji. še vedno bodo nekatere imele začetno prednost, ker bo njihovo telo imelo osnovne predispozicije podobne špelinim, ostale se bodo pa lahko zaman matrale za takšne joške in polno rit.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Heh, vidm, da sm precej opevana u tej temi, kar me lih ne veseli, ampak sm se sama ispostaula in zato mirno sprejmem kritike mojga načina žiulenja. Se tut sama zavedam, da sm na trenutke mal freaky, ampak taka pač sm :D . In caplam po isti poti naprej.

P.S. Se opravičujem gdč Purple za izjavo o hladilniku. :)
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
neznanka__
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a neznanka__ »

..
Zadnjič spremenil neznanka__, dne 13. Maj. 2012 20:26, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
nutella
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Trbovlje

Neprebrana objava Napisal/-a nutella »

^^
Ne vzet tako grobo izjave, ki jo je napisala razmazena_maca. Ok, zadnji del je res nepotreben. Jst njeno izjavo jemljem kot, če se vam ne da potrudit potem ne jamrat. Sama sem istega mnenja. Ok, razumem in ne obsojam tistih, ki ne morejo shujšati iz zdravstvenih razlogov. Ampak ostala zamaščena populacija, ki čepi pred televizorji z vrečami čipsa, pa nej ne jamra, da se shujšat ne da. Zdrav človek lahko shujša. Res je, da hujšanje zahteva ogromno motivacije, discipline in volje. Še več pa odrekanja. Ampak se da!!! In na kozlanje mi gre, ob poslušanju "Ne morm shujšat". Rito dvignit, v hribe, plavat, tečt... Črtat mastno hrano, sendviče in sladkarije. Dober dan sadje in zelenjava, pa bo rezultat kmalu viden. In ne, stradanje oz. hujšanje z enim prepečencem na dan, ne bo obrodilo dolgotrajnih sadov.

Lahko pa se naprej tolažite s tem, da Špela Grošelj ni debela/močna...
Never pick a fight with an ugly person, they've got nothing to loose.
Odgovori