Osnovno vprašanje v tej temi je, kaj se komu zdi debelo. In jaz ocenjujem kot debelo tisto, kar je ITM recimo nad 30. Ko ima človek resne zdravstvene probleme zaradi debelosti. (in pod zdravstvene probleme ne štejem zakompleksanosti tistih, ki imajo ITM nad 20 in bi rade bile manekenke)
Beyonce, JLo, Špela ... zanje pač ne bi rekla, da so suhe, debele pa tudi niso. In kje sem jaz? Še v prvem letniku faksa sem tehtala 47 kil na 168 cm in sem se sama sebi zdela presuha. Ampak nikakor se nisem mogla zrediti. Čez leta sem se začudila, ko sem izvedela, da je moja kolegica zapadla v težko bulimijo in pri tem navedla mene kot zgled, kakšna je hotela biti
Danes imam 58 kil in se počutim ravno prav. Zavedam se, da bi se večini na tem forumu zdela debela, ampak to mi prav dol visi. Moja teža je na spodnji meji normale po zdravstvenih normativih, pač nimam več samo 20 let. In končno imam joške. Hura!
Tiste, ki jih ocenjujem za debele (Roseanne, Šerbi ...) pa ... ja, debele so, to je dejstvo, ampak to še nič ne pove o njih kot osebah. Ponavadi najdem s takimi več skupnih točk v življenju kot s tistimi, ki imajo cel lajf prilagojen temu, da tehtajo 52 in ne 54 kil. Ker vse to obsedeno ukvarjanje s prehrano, fitnesi, oblikovanjem telesa itd ... je meni prav to - obsedenost. Taki ljudje verjetno mislijo o meni, da sem šibek karakter, ker jem čokolado in princes krofke in ker še v življenju nisem bila na fitnesu ali aerobiki. Ok, živi in pusti živeti
Debeli bodo mogoče res prej umrli zaradi zdravstvenih težav, povezanih z debelostjo. Mogoče. Ampak koneckoncev je to njihovo življenje, tako kot je moje, da kadim in bom pač umrla mogoče od tega. Kljub svojim 58 kilam. In argument zdravstvenega zavarovanja je meni primitiven do amena. Nič me ne moti, če gre iz mojih davkov za zdravljenje nekoga, ki je padel na glavo s fitnes naprave

- ne bom rekla, kaj mu je bilo pa treba tam viset ...
In če se vtaknem še v trenutni fight tule - ja, Purple, si malo preobčutljiva. Če bi bila res sprijaznjena sama s sabo, ne bi tako osebno vzela vsakega mnenja na to temo. (Sicer te še nisem videla in ne vem, če si debela tudi po mojih kriterijih, ne samo po cosmokokodak kriterijih - po tistih sem zavaljena tudi jaz

) Ampak sicer sem pa bliže tvojemu pogledu na stvari kot recimo Alohinemu. Imam pač to srečo, da nimam prekomerne teže kljub temu, da se ne ukvarjam s športom in še v življenju nisem pazila na prehrano. res pa je tudi, da se nikoli nisem nažirala - jem, kar mi paše in kolikor mi paše.
Edit: sem prebrala še komentar MsN izpred desetih minut. Ja, se zelo strinjam s tabo.