Yazmeen napisal/-a:Tysia, a sta si cerkljanščina in idarščinakej podobni? Ker moj tip je s tistih koncev, ampak ne govori (več) po cerkljansk, razn, če ga prpravm do tega, ker mi je ful zanimiv poslušat
Ena tipična Cerkljanska je na primer: "Ki 's djaw?" Medtem, ko Idrijčani rečemo: "Kuga si riku?" Pomeni pa: "Kaj si rekel?"
Sama melodika pa je podobna. Vsi pooooojemooo.
Jaz sem idrijčanka, pa do nedavnega tega nisem vedla.
To, NIA!~NIA~ napisal/-a:jest razumem, auiiiiššša griiiima na enu kafjeeee?
fotr se kdaj zajebava s ta stara idrščina, zatu znam![]()
mi grije pa ful na žiuce usi ka nas apanašeje in naš i čist drgač izgauarije pa ka naznaje rečt našga gh-ja in pol rečeje kr h in se sliš čist glupu![]()

). Drugače so mi pa vsa narečja zanimiva in mi je vedno zanimivo, ko izvem kakšno novo besedo.kAtz napisal/-a:ja, smo pa korošci tud skor najbolj prepoznavni po našem zavijanju. Nas še čist vsepovsod kjer uste odpremo : Ooo, leje korošice!!! Mene u lj pri frizerju 2krat vprašajo kaj sm povedla, ker nas je baje tk težko zastopit. Je pa še bolj smešna govorica V Ravnah na Koroškem... Šva, pršva, kupva, vidva....![]()
še sama jih včasih težko razumem, pa sem korošica 
dajcy napisal/-a:kAtz napisal/-a:ja, smo pa korošci tud skor najbolj prepoznavni po našem zavijanju. Nas še čist vsepovsod kjer uste odpremo : Ooo, leje korošice!!! Mene u lj pri frizerju 2krat vprašajo kaj sm povedla, ker nas je baje tk težko zastopit. Je pa še bolj smešna govorica V Ravnah na Koroškem... Šva, pršva, kupva, vidva....![]()
Ne, ne.. Definitivno najbolj smešna je v Črni na Koroškemše sama jih včasih težko razumem, pa sem korošica