Yazmeen napisal/-a:Tysia, a sta si cerkljanščina in idarščinakej podobni? Ker moj tip je s tistih koncev, ampak ne govori (več) po cerkljansk, razn, če ga prpravm do tega, ker mi je ful zanimiv poslušat
 Ena tipična Cerkljanska je na primer: "Ki 's djaw?" Medtem, ko Idrijčani rečemo: "Kuga si riku?" Pomeni pa: "Kaj si rekel?"
 Ena tipična Cerkljanska je na primer: "Ki 's djaw?" Medtem, ko Idrijčani rečemo: "Kuga si riku?" Pomeni pa: "Kaj si rekel?"  Sama melodika pa je podobna. Vsi pooooojemooo.
 Sama melodika pa je podobna. Vsi pooooojemooo. 
 Jaz sem idrijčanka, pa do nedavnega tega nisem vedla.
 Jaz sem idrijčanka, pa do nedavnega tega nisem vedla.  
 To, NIA!
 To, NIA!~NIA~ napisal/-a:jest razumem, auiiiiššša griiiima na enu kafjeeee?
fotr se kdaj zajebava s ta stara idrščina, zatu znam
mi grije pa ful na žiuce usi ka nas apanašeje in naš i čist drgač izgauarije pa ka naznaje rečt našga gh-ja in pol rečeje kr h in se sliš čist glupu

). Drugače so mi pa vsa narečja zanimiva in mi je vedno zanimivo, ko izvem kakšno novo besedo.
). Drugače so mi pa vsa narečja zanimiva in mi je vedno zanimivo, ko izvem kakšno novo besedo.kAtz napisal/-a:ja, smo pa korošci tud skor najbolj prepoznavni po našem zavijanju. Nas še čist vsepovsod kjer uste odpremo : Ooo, leje korošice!!! Mene u lj pri frizerju 2krat vprašajo kaj sm povedla, ker nas je baje tk težko zastopit. Je pa še bolj smešna govorica V Ravnah na Koroškem... Šva, pršva, kupva, vidva....
 še sama jih včasih težko razumem, pa sem korošica
 še sama jih včasih težko razumem, pa sem korošica 
dajcy napisal/-a:kAtz napisal/-a:ja, smo pa korošci tud skor najbolj prepoznavni po našem zavijanju. Nas še čist vsepovsod kjer uste odpremo : Ooo, leje korošice!!! Mene u lj pri frizerju 2krat vprašajo kaj sm povedla, ker nas je baje tk težko zastopit. Je pa še bolj smešna govorica V Ravnah na Koroškem... Šva, pršva, kupva, vidva....
Ne, ne.. Definitivno najbolj smešna je v Črni na Koroškemše sama jih včasih težko razumem, pa sem korošica