Ljubezen s pripadnikom druge nacionalnosti
Jaz sem pred leti imela enoletno razmerje z fantom, katerega starsi so bli iz Bosne. Tako njegova starejsa sestra kot tudi on sta se rodila v Sloveniji in ni bilo nikakrsnih zapletov zarad njegove nacionalnosti. Njegovi starsi so me zelo lepo sprejeli in me imeli zelo radi. Sploh nikoli nisem imela obcutka, da je njegova druzina iz Bosne. Oziroma samo tiste pozitivne (dobra volja, odprtost..).
-
- Kofetarica
- Kontakt:
Ja jaz prizanm da ne bi mogla imet resne veze z nekom, ki ima drgacno kulturo kt jaz, in s tem mislm zelo drugacno...ker vem da ne bi na dolgi rok funkcioniral..jaz mam svoje vrednote in prioritete in kulturo, imam ogromno prjatlov druge vere, druge narodnosti itd. Ampak mislm da na dolgi rok kot partnerja ne bi slo, ker bi najbrz razlike postajale vedno vecje..recimo najbrz bi blo njemu samoumevno kej kr men tud slucajn ni..nek nacin obnasanja k ga jaz ne bi poznala in tko naprej...tle se lohk cez cas zacnejo krhat stvari.
-
- Sramežljivka
men je vseeno, če se mojmu tipu vidi da je te in te narodnosti. pomembno mi je, da se najini interesi in predvsem življenjski nazori več al manj pokrivajo. ker če bi tip od mene zahteval da ostajam doma in štrikam, ker se njemu tak zdi primerno za žensko, pol bi letel skoz prvo odprtino ven. če pa nama klapa v odnosu, je pa lahko črn, bel, rumen, s križem al pa zvezdo
ne mislim pa se zarad nekoga spreminjat

Keep your friends close, keep your enemies closer ...
em,jas nebi več tega ponovila..na začetku se mogoče še ne pozna,kasneje,ko si z nekom druge narodnosti,kulture,vere pa se že pozna,mislim da te takšne stvari začnejo motit čez nekaj časa.in mislim,da to niso predsodki.to je tak, da če so ti všeč črnolasci, imaš do blontnih in rjavolascov predsodke?pač stvar okusa..naj vsak izbere, kaj m paše..mogoče imam predsodke le do romov in bosancev,pa srbov malo, čeprav se z dobenim od teh ne držim.sem pa videla v mb že nekajkrat mali pretep med bosanci in srbi..srbi so kazali 3 prste (al kaj je že njihov znak:) )pa pol par besed padlo,in so že nože ven potegnili.no nima veze,dokler niso v moji bližini,nimam nič proti..
BaUcYkA sem v drugi temi prebrala tvoj problem, ampak to se ne pomeni, da moras na podlagi slabe izkusnje vse metat v en kos.
Saj razumem, da si povedala svoje mnenje in da ti res ne bi nic vec mela z njimi, ampak niso pa vsi taki in tud vsi ne postanejo po nekaj casa drugacni.
Kot sem omenla sem sama nekaj vec kot leto bila s fantom iz Bosne pa se zdaj sma zelo dobra prijatelja pa ne bi mogla rect, da ima kake izrazite slabe lastnosti, ker je Bosanec, prej ker je moski
Saj razumem, da si povedala svoje mnenje in da ti res ne bi nic vec mela z njimi, ampak niso pa vsi taki in tud vsi ne postanejo po nekaj casa drugacni.
Kot sem omenla sem sama nekaj vec kot leto bila s fantom iz Bosne pa se zdaj sma zelo dobra prijatelja pa ne bi mogla rect, da ima kake izrazite slabe lastnosti, ker je Bosanec, prej ker je moski

itak, da naletiš na ovire, če hočeš bit skupaj z nekom, ki prihaja iz popolnoma drugačne kulture. ampak, v kakšni zvezi pa ni preprek? midva s fantom sva oba slovenca, pa prihajava iz popolnoma različnih okolij, kar pomeni, da imava tudi popolnoma različne načrte in predstave o prihodnosti.
lahko pa najdeš nekoga, ki je zares tvoja duša dvojčica in razmišlja popolnoma enako, pa bo ravno to narobe.
nekako ne verjamem tem stereotipom, da so vsi italijani jebači, vsi bosanci pijandure in vsi srbi nasilni. so pa zagotovo drugačni. vprašanje je samo, ali se znaš prilagodit, narest kakšen kompromis in določene razlike iz minusa v plus spremenit.
aja, če pa tukaj govorite o drugih kulturah kot na primer o ljudožerskih plemenih iz indonezije, se pa popravljam. do te mere se ne bi šla prilagajat
lahko pa najdeš nekoga, ki je zares tvoja duša dvojčica in razmišlja popolnoma enako, pa bo ravno to narobe.
nekako ne verjamem tem stereotipom, da so vsi italijani jebači, vsi bosanci pijandure in vsi srbi nasilni. so pa zagotovo drugačni. vprašanje je samo, ali se znaš prilagodit, narest kakšen kompromis in določene razlike iz minusa v plus spremenit.
aja, če pa tukaj govorite o drugih kulturah kot na primer o ljudožerskih plemenih iz indonezije, se pa popravljam. do te mere se ne bi šla prilagajat

jullia napisal/-a:nekako ne verjamem tem stereotipom, da so vsi italijani jebači, vsi bosanci pijandure in vsi srbi nasilni. so pa zagotovo drugačni. vprašanje je samo, ali se znaš prilagodit, narest kakšen kompromis in določene razlike iz minusa v plus spremenit.
se strinjam! men grejo rahlo na zivce vsi mozni stereotipi da so kot si ti rekla ita jebaci, srbi primitivci, bosanci glupi in nevem kaj se vse. dejstvo pa je, da so tut to razlicne kulture, ceprov se nm zdi da niso. cez cas opazis razlike, ki jih prej sploh nisi, ampak v mojem primeru je to kvecjem plus v zvezi, kero drugo bi pa lahko te razlike zacele motit. gre tut za povsem vsakodnevne stvari
hm, vseeno mi je, katere narodnosti je, dokler ima v glavi vse razčiščeno. sama sem z tipom že več kot leto, noben še ni lepše delal z mano.. je iz BiH oz. živi njegova familija tu, ful so me lepo sprejeli, čeprav so naši doma še kr pobožni, oni pa muslimani. vse lepo in prav, mislim pa, da največ šteje vzgoja oz. neko prepričanje v stereotipe, ki včasih držijo in včasih ne, samo dokler je vse vredu oz. se normalno obnaša, mislim da more zadeva laufat..
važno da ma "pamet", ne me narobe razumet
pa naj bo italijan, hrvat, srb, indijec, itd., če je le vzgojen, ima razčiščene pojma v glavi, poleg tega da z nami lepo ravna..
važno da ma "pamet", ne me narobe razumet

pa naj bo italijan, hrvat, srb, indijec, itd., če je le vzgojen, ima razčiščene pojma v glavi, poleg tega da z nami lepo ravna..
vse se zgodi z razlogom, tako kot se tudi vse vrača in vse plača
Načeloma mi je čisto vseeno, kakšne nacionalnosti je. V praksi si pa ne predstavljam biti z nekom, ki ima preveč različen stil življenja od mojega. In tako kot se ne bi mogla zaljubiti v Masaja, se tudi najbrž ne bi v striktnega katolika, pa čeprav je Slovenec.
Ker zame ljubezen ni nekaj, kar te zadene kot strela z jasnega, ko nekoga pogledaš, ampak nekaj, kar čutiš, ko osebo dobro spoznaš. Oziroma - verjamem, da določene stvari "zavohamo" na nezavedni ravni. Kako sicer razložiti, da so vsi moji tipi izhajali iz družinskega okolja, podobnega mojemu? Da po pol leta ugotovim, da enako razmišljava o nekaterih ključnih stvareh?
Ker zame ljubezen ni nekaj, kar te zadene kot strela z jasnega, ko nekoga pogledaš, ampak nekaj, kar čutiš, ko osebo dobro spoznaš. Oziroma - verjamem, da določene stvari "zavohamo" na nezavedni ravni. Kako sicer razložiti, da so vsi moji tipi izhajali iz družinskega okolja, podobnega mojemu? Da po pol leta ugotovim, da enako razmišljava o nekaterih ključnih stvareh?
Zašto se sve to dešava
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
da l čovek išta rešava
il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
_Petra_ napisal/-a:BaUcYkA sem v drugi temi prebrala tvoj problem, ampak to se ne pomeni, da moras na podlagi slabe izkusnje vse metat v en kos.
očitno me nisi dobro razumela!nisem jas rekla da ji biu on slab,sploh ni z mano grdo delau,sicer nisma bla dolgo skup,ampak v tem času je blo vse ok..no razen tiste stvari,ki niso ble povezane z njegovim izvorom..gre pač za nekaj,kar je meni privzgojeno..tak kot je ena napisala,z njimi ni nič narobe,tudi me dslovenci je dosti kretenov,drugače nebi blo tolko žalostnih punc tu gor(tudi fantov)to nima veze z vero,kulturo..si pač ne predstavljam svojega življenja z nekom druge vere,sem vesela da sem to ugotovila po 6 mescih!lahko bi se tudi drugače končalo,ampak sem se vsaj naučila iz te napake..jaz si želim imet normalno družino,skupaj praznovati božič,veliko noč..to so take malenkosti,ki nekomu ne pomenijo nič,jas pa sem jih kot otrok doživljala in mi na nek način dosti pomenijo,pa četudi gre samo za obdarovanje..so malenkosti,ki na koncu koncov pomenijo veliko!tak da me ne razumet narobe.on je bil dober,ampak jaz ganisem mogla sprejet, ljubezen pač je da nekoga sprejmeš takega kot je.in če bi spremeniu vero,bi še vedno ostal drugačen od mene. take stvari je težko opisat na kratko,pač imamo vsi svoja pričakovanja,prepričanja in cilje..hvala bogu!vsi smo krvavi pod kožo,vsem po žilah teče kri,pa če si srb,bosanec,makedonec..tak da nima smisla debatirat o tem..komur ne pašejo,naj se z njimi ne druži in obratno..pa lep pozdrav
-
- Cosmopolitanka
Moj lubi je iz Hrvaške, tako da me ne moti. Moti me edin to, da mamo skos ene probleme zarad teh mej in podobnih bedarij, pa oboji jamramo kako so drugi nesramni, itd. Ja, to pol vidiš, ko slišiš še drugo stran. Bedno mi je no, da se zarad tega včasih prerekava v brezveze, k se drugač ful dobro razumeva.
Drugač pa pač zveza kot vsaka druga, samo se je pač treba zavedat, da se bo moral najbrž nekdo odselit v tujino najbrž sčasoma, ipd. Pa malo več zaupanja, itd. Jaz mislim, da če zdrživa razdaljo in vse to, pol bova tut vse ostalo.
Bi pa tut mene motilo, če bi bil kakšne čudne verske izpovedi oz. bi živel čisto drugače. Že tako in tako so navadno ful problemi v vezah, tole bi bilo zame pač preveč prilagajanja.

Drugač pa pač zveza kot vsaka druga, samo se je pač treba zavedat, da se bo moral najbrž nekdo odselit v tujino najbrž sčasoma, ipd. Pa malo več zaupanja, itd. Jaz mislim, da če zdrživa razdaljo in vse to, pol bova tut vse ostalo.
Bi pa tut mene motilo, če bi bil kakšne čudne verske izpovedi oz. bi živel čisto drugače. Že tako in tako so navadno ful problemi v vezah, tole bi bilo zame pač preveč prilagajanja.
Nimam predsodkov do drugih narodov. V bistvu sem bila zaljubljena za umret v srba,..hmm ampak med nama nikoli ni bilo ničesar, pa čeprav sva si oba želela. So bile in tam bodo vedno druge ovire. Nacionalnost je ša najmanjša. Če ne bi bilo najinih partnerjev, in bi bil čas bolj primeren, bi se sigurno zapletla. Še najine mame sta opazile magnet med nama. Hkm in celo njegova žena
čeprav sva se temeljito pogovorila in se odločila RAZUMNO da med nama ne bo nikoli ničesar!
Edino roma ne bi imela za partneja.

Edino roma ne bi imela za partneja.
Ženske moramo biti lepe, da nas moški ljubijo, in neumne, da lahko ljubimo njih.
Coco Chanel
Coco Chanel
Tut js nimam nobenih predsodkov glede nacionalnosti, vere, rase itd. Bolj pomembno mi je da mama podoben način življenja in razmišljanja.
Glede romov pa...poznam enga, ki je čist normalen mlad poba. Hodi v službo, je civiliziran, urejen, skratka čist skuliran tip. Razen izgleda nima nobene "romske" karakteristike. In če bi se zaljubila v takega bi tut hodla z njim. Res pa da takih ni prav velik.
Glede romov pa...poznam enga, ki je čist normalen mlad poba. Hodi v službo, je civiliziran, urejen, skratka čist skuliran tip. Razen izgleda nima nobene "romske" karakteristike. In če bi se zaljubila v takega bi tut hodla z njim. Res pa da takih ni prav velik.
..::never make somebody your everything, cause when he's gone you've got nothing::..