Zlobna babica... kaj naj naredim?
foxy.lady napisal/-a:*mala* napisal/-a:Odselite se! NUJNO! Ne vem kaj sploh to trpite... Pojdite res k staršem mame, če vam svoje stanovanje/hiša ne znese. Ker to trpinčenje se definitivno ne bo nehalo.
to smo že mislili, ampak se mi zdi tudi malo neumno ji prepustit dve nadstropji. tako bi dosegla svoj namen.
Lej, če boste vi zarad tega lepše živeli, se pač odpoveste dvem nadstropjem in greste stran. Vem, da se je potrebno postaviti za svoj prav, ampak včasih (ko so v igri ljudje, ki jim gre samo zato da ste vi nesrečni) je bolje odnehati. In potem ne bo imela več razloga za vas tožarit, se ukvarjat z vami, vi boste lepo živeli, njej pa ne bo ostalo niti to, da vas dela nesrečne (ker vas ne bo več mogla). Se enostavno ne ukvarjate z njo in greste.
pa bodite no resni, mislite, da se je danes odseliti kar tako kot bi rekel keks?
mislim...če človek živi v hiši skupaj z mamo, to verjetno pomeni, da je to njegova najboljša rešitev...
v sloveniji veliko ljudi živi z malo denarja, življenjski stroški so veliki in težko je kar tako najti ugodno rešitev ter se preseliti...
mislim...če človek živi v hiši skupaj z mamo, to verjetno pomeni, da je to njegova najboljša rešitev...
v sloveniji veliko ljudi živi z malo denarja, življenjski stroški so veliki in težko je kar tako najti ugodno rešitev ter se preseliti...
foxy.lady napisal/-a:je napisala več grozilnih pisem, v katerih poudarja svoj delež hiše
No sklepam (berem), da imajo to hiso razkosano po delezih.... Lahko bi:
a) prodali svoj kos in se odselili v iglu ce jim tako pase
b) se pogovorili z njo, tako zares. morda je bolana. ¶noicna &stara = vse zmiksano v glavi, ali si zeli pozornosti. nekoc sem nekaj pomagala par takim podobnim zenicam. in to je zgledalo tako. si prijazen, potem ona nekaj zaserje, si se vedno prijazen, ne das dosti pozornosti na to sranje ji ne govoris da je zlobna, neumna, stara, in to ponovis n krat. potem te pa kar naenkrat ima rada in ne serje vec - si ti tista oseba ki jo ima rada, ko jo nihce ne mara. ok nismo se po sodiscih vlacli...
c) ce je bajta njena in jih vidi kot priseske pol pa jah nevem... ce je bajta njena in jih noce tam in oni so tam, bi ji lahko bili hvalezni
in ja jochie morda je tezko najti ugodno resitev in se preselit, ampak se najde ce se clovek potrudi. ni ravno misija nemogoce.
Thanks to denial, I'm immortal!
foxy.lady sočustvujem s tabo. Imamo eno tako tudi pri nas in moja dva je ne znata najbolje ignorirat kar njej daje še večje veselje do vsega. Jaz jo popolnoma ignoriram in imam mir pred njo in seveda v roku dveh let se bom odselila, če bo vse po planih.
Edina in najboljša možnost je da se odselite oz. se odseliš.
Edina in najboljša možnost je da se odselite oz. se odseliš.
Rollin #2 napisal/-a:b) se pogovorili z njo, tako zares. morda je bolana. ¶noicna &stara = vse zmiksano v glavi, ali si zeli pozornosti.
ona še nikoli v življenju ni imela rada nobenega razen sebe.
Rollin #2 napisal/-a:c) ce je bajta njena in jih vidi kot priseske pol pa jah nevem... ce je bajta njena in jih noce tam in oni so tam, bi ji lahko bili hvalezni
hiša je 50/50. mi nismo priseski.
O ja, popolnoma te razumem in se strinjam. Sem občutila zlobo na svoji koži, čeprav ni v mojem sorodstvu. Stara je ravno toliko; bolna, ne več tako okretna. Najprej nisem mogla dojeti, da so ljudje, ki so res že "v letih" zmorejo tako zlobo, saj sem do sedaj imela opravka s prijaznejšimi starejšimi ljudmi. Dobesedno greni življenje, iz dneva v dan, živi po nekih svojih starih načelih, sama sebi gre na živce, potem pa svojo jezo zaradi svojih pomanjkljivosti, stresa naokrog. Nočejo se umakniti, ker jih še edino hudobija ohranja vitalne in pri življenju. Sovraži tiste, ki se imajo radi, hoče pozornost in vidi samo neprestano delo brez počitka, ker če po opravljenem delu greš počivat, te označi za brezdelneža, lenuha; češ da nekoč pa niso poležavali, da so take ženske ničvredne, da si ne zaslužijo moškega in podobno,...Hudo je živeti pod streho s takim človekom, še posebaj, če nimaš kam drugam. Se pač ne greš tuširat po 9 uri zvečer, zjutraj ob 7 se vstaneš in ob 12 veš, da mora biti kosilo na mizi. Popoldanske ceramonije ala prah, likanje, pranje pa ti zaključijo dan. Samo en tak dan pod taktirko 80-letne zlobne ženske te psihično in fizično izčrpa za mesec dni vnaprej.
Lp
Lp
It`s just me
starostna tečnoba - baje prav obstaja ta diagnoza in ljudje za to dobivajo antidepresive.
ampak kot si napisala, pri njej to traja že celo življenje.
se strinjam z ostalimi - al si njenih dejanj ne jemat k srcu in 100% ignorirat, al pa se odselite in date svoj del hiše v najem ali prodate. ona to dela zarad pozornosti, uživa ko dela sranje in uživa, ko gleda vaš odziv. s takim človekom se je brezveze trudit. sej vem, da je ona očetova mama in da mu je težko, ampak tud starši so samo ljudje - eni so super, eni bi naredili vse da bi ti zagrenili življenje.
mi je pa čudno da se tvoja starša kot dva odrasla človeka ne znata spoprijet s tem in rešit zadeve. ravno veliko možnosti nimate, samo treba je imet dovolj volje in poguma da bi se to zaključilo.

se strinjam z ostalimi - al si njenih dejanj ne jemat k srcu in 100% ignorirat, al pa se odselite in date svoj del hiše v najem ali prodate. ona to dela zarad pozornosti, uživa ko dela sranje in uživa, ko gleda vaš odziv. s takim človekom se je brezveze trudit. sej vem, da je ona očetova mama in da mu je težko, ampak tud starši so samo ljudje - eni so super, eni bi naredili vse da bi ti zagrenili življenje.
mi je pa čudno da se tvoja starša kot dva odrasla človeka ne znata spoprijet s tem in rešit zadeve. ravno veliko možnosti nimate, samo treba je imet dovolj volje in poguma da bi se to zaključilo.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
a) vse izrezke, pisma, vso kramo šparat v eni škatli, pol pa jo bo polna, ji sam neseš v sobo
b) ko bo sitnarla, ko se bo drla, kritizirala, se ji samo sladko nasmej-jo boš podkurila in ko bo še dalje sitnarla, se spet samo smej
c) nagajajte ji nazaj
če se z vozekom fura okol, pa veste, da lahko hodi, ji nastavite kake škatle prazne kam, ko ne bo mogla z vozekom mimo 

b) ko bo sitnarla, ko se bo drla, kritizirala, se ji samo sladko nasmej-jo boš podkurila in ko bo še dalje sitnarla, se spet samo smej

c) nagajajte ji nazaj

Pri naši je tako da če se ji nazaj nagaja ji je to v užitek ker ve da te je spravila ob živce kar je njen namen.
Je pa pravi detektiv zna odpret pismo nad paro in nazaj zalepit da se ne opazi, ko ati pride domov preveri pokrov od avta in glede na temperaturo določi kako daleč je bil,... ipd.
Tako da kot sem že rekla čim prej stran.
p.s. moja "babica" je stara 88let in je zdrava, sklepam da bo živela 120let
Je pa pravi detektiv zna odpret pismo nad paro in nazaj zalepit da se ne opazi, ko ati pride domov preveri pokrov od avta in glede na temperaturo določi kako daleč je bil,... ipd.
Tako da kot sem že rekla čim prej stran.
p.s. moja "babica" je stara 88let in je zdrava, sklepam da bo živela 120let

-
- Komunikatorka
monique* napisal/-a:Je pa pravi detektiv zna odpret pismo nad paro in nazaj zalepit da se ne opazi, ko ati pride domov preveri pokrov od avta in glede na temperaturo določi kako daleč je bil,... ipd.
Omg, resno?