Študij: Novinarstvo
kaj pa managment? a je kul... mene ste tud zdj zmedl... ok mene je ze dost folka, sam zdj pa nc vec nevem... hotla sem jit novinarstvo ker se mi ne zdi en brezvezen poklic kjer se skos ukvarjas z eno in isto stvarjo... so mi pa usi rekl da nam sluzbe dobila, da so slabe place itd... kaj pa pol managment pa organizacija, kako je pa to kej? studij? sluzba? placa? ...
Za menedžment se morš velik velik več učit kokr za novinarstvo. To je vse, kar vem, ker nobenga iz tm ne poznam. Seveda je eno izmed meril, kam se boš vpisal to, kok se boš mogu učit, še predvsem zato, ker zlo redki pr 18-tih vejo, kaj jih resnično zanima. Jst sm bla na pravu, prepričana da me samo to zanima, že k sm bla mejhna, sm brala zakone in vse u zvezi s tem področjem pa sem nardila prvi letnik in to zlo dobr, pol pa enostavno nism mogla več. Preveč sem se mogla učit in od lajfa nism mela čist nč. Odvisno kakšen tip človeka si, kok maš discipline in to. Tut jst sm misla, da učenje ni pomembno, ker se morš itak povsod, pa sm ugotovila, da je u bistvu najbolj pomembno. Ne mislt, da si s tem, ko si izbirate faks, izbirate življenjski poklic, ker večina ljudi tko al tko ne počne tistga, za kar so študiral. Važn je, da maš tist papir idiotski, k je povsod tok pomemben, folk sploh ne zanima, kje si študiral, razn seveda pr specializiranih poklicih. Pa če hočte veze za pridt na radio al pa na tv pejte definitivno študirat novinarstvo, ker so profesorji tm najboljše veze, kar jih loh dobite!!
lally napisal/-a:kaj pa managment? a je kul...
Projektni management je veja, v kateri je kar se mene tiče poleg računalništva in marketinga največ keša. Sploh se skoz bolj nagibajo firme k temu, da se izvaja projekte. Vem to, ker na tem podočju delam. Tko da če greš študirat organizacijo oz. karkoli v zvezi z managementom po moje ne bo slabo...
Ni tko enostavno bit novinar. Jaz sem to že bla na nacionalni televiziji in je veliko pritiska, pa slabo je plačano ampak res pa je, da je zelo zanimivo. Tako, da moraš imeti ta poklic res rada. Na sploh se mi zdi, da moramo itak ŽIVETI ne glede na vse ne biti pasivni. Za novinarja pa še sploh velja, da je treba biti radoveden
in to zelo. Odveč ni tudi simpatičnost, napaka
, če je to samo fizična! skratka, jaz se trudim biti čimbolj aktivna in radovedna pa potem pridejo tudi zanimive ideje, navdih in vedno več znaš! Je pa to seveda obrt in se jo je treba naučiti. Bila sem tudi že pred mikrofonom in takrat tvoj glas postane drug, čisto se zmedeš in zato moraš TOČNO vedeti, kaj hočeš dati iz sebe. Na Televiziji je malo lažje, ker veliko poveš tudi s sliko in sam ton glasu ni toliko pomemben pač pa bolj zgodba. Veliko užitka 

- Maybelline
- Sramežljivka

jest sem se pa res ful vživela v tole pisanje, sploh ker sem kar potrojila maile
..kot sem rekla, treba je slediti svojim željam....tudi ta študij zna prinesti službo, ni pa nobena diploma garancija zanjo....poznam ogromno folka, ki imajo celo magisterije pa so na Zavodu, eni ki imajo samo srednjo šolo pa so ful uspešni....lahko se je napiflat, če imaš voljo, vsak dan biti v službi ustvarjalen,...hmmmm, to pa je že izziv.. 

evo še ena se pridružuje,k jo zanima ta študij
to pa zto kr sm res FUL radovedna,pa če me kej zanima pa to vedn raziščem itd...ka mogoč kira ve kake omejitve so gor? pa pbl.kak uspeh rabiš d si sprejet na študij? jst grem zj u 3. letnk gimnazije pa se morm počas odločt pa mal prašat kk to laufa...pa se odločam med novinarstvom al pa zgodovino...sam me nekak novinarstvo bol veseli,kr se mi zdi d je to tak poklic k se ti skos neki dogaja pa ti ni dougčas...kaki nasveti bi prou pršl
kokr sm brala tole za bek se mi kr ql zdi....upam d mi rata 

¤Hi.EaT Me *=)¤
Zgodovino v nobenem primeru NE! Poznam kar nekaj, ki so to doštudirali pa NITI ENEGA, ki bi imel zaposlitev za nedoločen čas. Vsi se flikajo s pol leta pa s porodniškimi dopusti pa z nadomeščanji....tud Novinarstvo ni zlata jama, ampak vseeno se da kaj dobiti. Zgodovino bi blo pa treba ukiniti vsaj za deset let, da bi folk najdel službo.
Če te zgodovina zanima, super!!!, ampak beri knjige, misel na študij pa opusti.

Joj tjaška.... pa ne to no.... Jst sm diplomirala novinarstvo skor 4 leta nazaj pa verjameš al pa ne, nism dobila joba ne za določen, kaj šele za nedoločen čas.
Zavedaj se nekaj - danes ne bo skoraj nihče več zaposloval diplomiranih novninarjev, sploh pa ne redno. Zakaj? Zato ker bodo raje vzeli nekoga, ki zna brat in pisat, pa nima šole, da ga bodo lahko manj plačali. Samo malo se ozri po medijih, pa boš videla, kakšni "strokovnjaki" vodijo oddaje, pišejo članke in podobno. Za bruhat.
Jaz recimo sem se iz novinarstva popolnoma preusmerila v drugo področje, ker bi sicer lahko čakala še ene par let na redno službo...
Resno ej, pojdi študirat nekaj konkretnega, za kar boš imela znanje, ki ga drugi nimajo...
Zavedaj se nekaj - danes ne bo skoraj nihče več zaposloval diplomiranih novninarjev, sploh pa ne redno. Zakaj? Zato ker bodo raje vzeli nekoga, ki zna brat in pisat, pa nima šole, da ga bodo lahko manj plačali. Samo malo se ozri po medijih, pa boš videla, kakšni "strokovnjaki" vodijo oddaje, pišejo članke in podobno. Za bruhat.
Jaz recimo sem se iz novinarstva popolnoma preusmerila v drugo področje, ker bi sicer lahko čakala še ene par let na redno službo...
Resno ej, pojdi študirat nekaj konkretnega, za kar boš imela znanje, ki ga drugi nimajo...
mja sej sm že slišala od drugih d je ZLO TEŽK dobt redno službo pa to...mogoč bi kake veze kj pomagale...drgač je pa problem k me druga nič ne veseli tko k to...
nevm ni mi npr.bit tajnica pa skos za računalnkom,čprou bi laži dobla kot tajnica npr. redn šiht...no sj hvalabogu d mam še en let za premislt ka nej nrdim,sam mislm d bom kr tvegala pa šla na novinarstvo...ČE bom sprejeta...tnx za nasvet drgač Smreka 

¤Hi.EaT Me *=)¤