To, da telo lažje vsrka železo iz mesa je tako-tako. Mogoče je temu tako, mogoče ne. Počakajmo 5 let pa bodo znanstveniki govorili drugače (vedno pa je za denarjem kapital, ki podpira raziskavo in ima svoj namen)
Vendar pa to ne pomeni, da človek, ki uživa zgolj rastlinsko hrano ne dobi zadosti železa.
Če se zanašamo na tezo: iz mesa telo lažje dobi železo, iz rastlinske hrane pa je absorbcija manjša to pomeni le, da potem poješ več zelenjave oz. rastlinske hrane. Zadeva je zelo podobna paradižnikovim učinkom, za katerega pravijo, da lažje dobi telo potrebne sestavine, če je paradižnik toplotno obdelan, a to potlej pomeni le to, da je treba pojesti več surovega za enak učinek.
Mleko pa poleg tega, da ti v želodcu naredi eno samo zmedo, človek nima več encima za njegovo prebavljanje(nekateri so na to zelo občutljivi in telo zazna-> intoleranca na mleko) in pa še jemlje kalcij iz telesa natančneje iz kosti od tod pa tudi eden izmed razlogov za osteroporozo.
No, zdaj pa le popljuvajte moj mnenje

Sama sem zadeve dosti raziskala, prebrala nasprotujoča mnenja in izluščila tisto, za kar se mi zdi najbolj logično. Vsak naj se pa zanaša na svoje informacije in občutke pa bomo vsi srečni