josefine napisal/-a:jkl napisal/-a:Kar naenkrat smo se znašli na dnu, v hladilniku je en sir, nekaj jajc, mogoče imamo še paket makaronov.
.................
Potem je tu še moje potovanje poleti. Za letalsko karto sem dala 1000e, zdaj pa zgleda, da niti za sabo ne bom imela. Ne vem pa, če karto lahko prodam, ker mi družba ne odpiše.
Prosim za kakršenkoli nasvet.
draga punca...tut js ne morem vrjeti kako si lahko tu gor z takšnimi...imaš računalnik, privoščit si želiš potovanje za 1000 evrov....pa praviš da nimate denarja...lepo te prosim no....
Ni čist tko, veš. Potovanja so meni in družini vedno bila prioriteta, lepo sem oblečena, mam pa malo oblek, ne kadim, ven hodim bol na socialo.
Karto sem si kupila s svojim denarjem, ki sem ga imela od poletnega dela, za s sabo so doma rekli, da mi lahko dajo, itak pa nebi sprejela, ker semi mislila delat med študijem, ampak nekako ni zneslo oz. sem si mal narobe rpedstavljala.
Karto sem kupila oktobra, ko smo še imeli nekaj prihrankov. Potem pa je prišla recesija in tudi prihrankov ni bilo več.
Računalnik imam pa že 6 let.
In ne gre nam od vedno slabo, le iz meseca v mesec je slabše. Še 2007 smo lepo živeli, 2008 se je že začela kazat kriza, zdej pa res ni več fajn.
In ne vem, če razumeš, ampak js sm se pripravljena odpovedat stvari, ki me osrečuje najbolj na scetu, potovanja. Za to živim. Ampak se mi zdi trenutno pač bolj pomembno, da družini kaj doprinesem. Verjetno bi lahko folgala tud s tem, če bi jaz vseeno šla. Pa sej ne zdej, da se mi zdi da sem svetnica, ker se bom odpovedala potovanju, to je itak najbolj normalna stvar v taki situaciji. Samo hočem povedat, da ko sem kupila karto, nisem vedela, da bo prišlo tako nizko. Vedela sem, da bo na tesno, sem se pa za potovanje bila pripravljena odpovedati praktično vsemu, pijače sem zmanjšala na minimum, niti enega kosa oblačil ali ličila si nisem kupila, nič. Ker mi to ni tok pomebno.
Sej ne vem, če razumeš, ampak potovanja me delajo živa, dajo mi zagon za življenje. In ker smo si jih prej lahko privoščili, sem se pač malo razvadila. To je pa moja šibka točka, kjer moram kaj ukrent.
In ne rabiš takoj obsojat, da če nekaj maš, potem pa že nisi revež. Sej tud klošar na Prešercu je oblečen, pa Michael Jackson je tu bankrotiral. Ni vse črno belo.