Atena13 napisal/-a:MsN napisal/-a:Atena13 napisal/-a:Pametna sem ampak v tem svetu se ne znajdem, pa konec. Ker se mi zdi tako dolgočasen, če si ga sama ne polepšam ...tako vpet v družbene norme, da mi gre na bruhanje. In toliko rasizma, stereotipov...ki ne služijo nikomur...pa se jih še kar oklepamo.
A ti sestavljaš tekste Muratu&Josu?![]()
Sicer se strinjam glede dela o vpetosti življenja v neke norme. Se jim podrejam, že skozi socializacijo ponotranjimo določene okvirje in vzorce. Nam je za zameriti? Če upoštevaš moč kulture na razvoj posameznika skoraj ne. Ker tisti, ki prekine s tem ritmom in stopi iz množice mora biti pri nas na 'zahodu' pač precej močna oseba s točno določenimi nameni - torej stopiti ven in ne samo malo poskusiti, kako je na drugi strani. Ker če samo poskusiš, si skoraj verjetno kaj kmalu spet nazaj, ker so norme tiste, ki zmagajo. Ne pravim, da ni mogoče, seveda je, ampak osebno sem tako prekleto naučena, da moram slediti temu, kar dela familija, znanci in okolica znotraj svojega mesta, države, celine in civilizacije, da nimam niti najmanjšega poguma, kako oditi na goli otok. Niti nimam želje, je bila v procesu okalupljanja očitno uspešno zatrta in evo jo, praznino. Obsodba
U bejba, dans si me dobila v pravem moodu, sedaj ti lahko povem kako na račun ne upoštevanja tujega mnenja in vtikavanja tam kjer ni potrebno. Zakaj hudiča si morala to komentirat? Meni zelo lepo dol visi s čim se ti strinjaš in s čim ne, pa tud to mi dol visi kako tale moj kometar nikakor ni primeren in je na ravni nevem koliko letnega otroka...ampak mi gre res na k***c, ko bejbe ne znate komunicirat ampak vse poglede drugačne od vas, takoj označite za napačne. Ah, brezveze besed...k itak ne boš zaštekala pointa...je isto kot bi govorila človeku, ki je bil 30 let na fronti. Ve ste tam zelo rade.
Atena13... a nama ni tole nekam znano.