delusional napisal/-a:danes sm zagledala tole:
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/n ... rbike.html
in sem začela razmišljati, da bi te, vsakršne barbike mogli prepovedati.
ko se govori o vplivu medijev na samopodobo najstnic... pa kaj vse vpliva na anoreksijo, pa komplekse, itd. ....
osebno mislim da so barbike, s katerimi se igraš v otroštvu in ti potem v podzavesti ostanejo kot nek ideal, najhušji krivec in ne tv in revije.
Dol z njimi!
iluzija napisal/-a:Jaz sem pa najbrž čustveno deformirana zato, ker sem v otroštvu imela samo eno barbiko, želela sem si jih pa veeeč! A-a. Ne moreš kar tako na hitro in na grobo sodit.
No, ampak ta edina barbika... Ja, mi je predstavljala določen ideal (pa Ken tudi - moj bodoči moški!![]()
), ampak še vedno... Barbike prerasteš, dobiš druge ideale - sicer pa, kaj pa je narobe z ideali? Ni to vseeno pozitivno, ker so pač gonilna sila, ki te vodijo naprej in kažejo, kaj približno hočeš biti? Itak, mora bit v pravi meri. Ampak vseeno mislim, da ti pomagajo pri oblikovanju sebe (mislim, da sem spet začela bluzit enako, kot v neki drugi temi (
).
Tamala_mrha napisal/-a:Ja, čeprav Britni ni bla cel čas ravno neka poosebitev popolnosti (meni pa sploh nikoli ni bla, niti kot 18-letnica na vrhuncu slave). Pa tudi Rihanna mi ni všeč. Torej lahko srečno živim dalje.![]()
MsN napisal/-a:Problem teh novodobnih idealov je ta, da gre za konglomerat tako rekoč nemogočih lastnosti na kupu. V zahodnih družbah je idealna ženska skupek nečesa, kar se že po sami naravi značilnosti samo od sebe izključuje - je samozavestna, četudi je neprestano obrokožena z reklamami, kjer so vse ženske 3x bolj popoldne kot ona, je visoko izobražena, svoj prosti čas izkoristi do sekunde natančno, je uspešno zaposlena, finančno neodvisna, je postavna, se ukvarja s športom, živi zdravo, skrbi za družino in je srečna. Je res lahko ženska z vsemi temi vlogami, ki ne smejo biti nekje v sivem povprečju, ampak visoko nadpovrečne, srečna? Ima sploh čas za srečo?
in ostalih zvezdic na nebu, ki ves čas furajo ta vtis popolnosti - notranje in zunanje. Ob tem je barbika, ki ne diha, mačji kašelj
srčica* napisal/-a:jaz sem od malega presedela za cartoon networkom skoraj cel dan... in mi ni nič zaškodlo, prej pomagalo, sem se naučila angleškega jezika.
Tamala_mrha napisal/-a:Mah jaz sem bila v otroštvu nemalo obsedena z barbikami, a v isti sapi lahko povem, da nisem nič manj oboževala zlaganje lego kock. Po eni strani torej nisem bila tipična deklica, čeprav sem imela v sobi razmontirano celo Barbi hišo z garažo in terencem vred.Pa nimam zaradi tega nikakršnih travm iz zgodnjega otroštva, ker sem prejemala ravno pravšnjo mero pozornosti od staršev oz. sta me dobro vzgojila.
MsN napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:Ja, čeprav Britni ni bla cel čas ravno neka poosebitev popolnosti (meni pa sploh nikoli ni bla, niti kot 18-letnica na vrhuncu slave). Pa tudi Rihanna mi ni všeč. Torej lahko srečno živim dalje.![]()
Ti dve dekleti sem dala zgolj kot primer, vstaviš lahko poljubno - saj so vse narejen po istem kopitu. Bistvo je bilo v idealu kot takemIn seveda drži, da obstajamo punce, ki v nobenih od teh žensk nikoli nismo videle ničesar, kar bi želele biti tudi same, ampak hočeš nočeš, svet prikazuje močne ženske, ki so hkrati hiper uspešne in zadovoljne - in to se zagotovo vsak 1x v življenju dotakne vsake mlade ženske, če ne celo zrele
~NIA~ napisal/-a:Za RBD vem samo zato ker imamo doma A kanal, in ko so na sporedu zarad naše 14letnice ne morš gledat nč druzga, siol TV je pa prklučen sam na 1 tv![]()
in še opazila sm da so v MOJI download e-mule mapi raznorazi RBD mp3-ji, ki so itak od tamale + da ima celo sobo polepljeno z posterji od te skupine in da ji je mama na vso silo mogla kupit Rebelde parfum. na srečo je bla tamala zadovoljna z enim samim, saj majo namreč vsak od njih po več različnih parfumov