Pa nimam zaradi tega nikakršnih travm iz zgodnjega otroštva, ker sem prejemala ravno pravšnjo mero pozornosti od staršev oz. sta me dobro vzgojila. 

Pa nimam zaradi tega nikakršnih travm iz zgodnjega otroštva, ker sem prejemala ravno pravšnjo mero pozornosti od staršev oz. sta me dobro vzgojila. 
delusional napisal/-a:danes sm zagledala tole:
http://24ur.com/ekskluziv/zanimivosti/n ... rbike.html
in sem začela razmišljati, da bi te, vsakršne barbike mogli prepovedati.
ko se govori o vplivu medijev na samopodobo najstnic... pa kaj vse vpliva na anoreksijo, pa komplekse, itd. ....
osebno mislim da so barbike, s katerimi se igraš v otroštvu in ti potem v podzavesti ostanejo kot nek ideal, najhušji krivec in ne tv in revije.
Dol z njimi!
iluzija napisal/-a:Jaz sem pa najbrž čustveno deformirana zato, ker sem v otroštvu imela samo eno barbiko, želela sem si jih pa veeeč! A-a. Ne moreš kar tako na hitro in na grobo sodit.
No, ampak ta edina barbika... Ja, mi je predstavljala določen ideal (pa Ken tudi - moj bodoči moški!![]()
), ampak še vedno... Barbike prerasteš, dobiš druge ideale - sicer pa, kaj pa je narobe z ideali? Ni to vseeno pozitivno, ker so pač gonilna sila, ki te vodijo naprej in kažejo, kaj približno hočeš biti? Itak, mora bit v pravi meri. Ampak vseeno mislim, da ti pomagajo pri oblikovanju sebe (mislim, da sem spet začela bluzit enako, kot v neki drugi temi (
).

Tamala_mrha napisal/-a:Ja, čeprav Britni ni bla cel čas ravno neka poosebitev popolnosti (meni pa sploh nikoli ni bla, niti kot 18-letnica na vrhuncu slave). Pa tudi Rihanna mi ni všeč. Torej lahko srečno živim dalje.![]()
In seveda drži, da obstajamo punce, ki v nobenih od teh žensk nikoli nismo videle ničesar, kar bi želele biti tudi same, ampak hočeš nočeš, svet prikazuje močne ženske, ki so hkrati hiper uspešne in zadovoljne - in to se zagotovo vsak 1x v življenju dotakne vsake mlade ženske, če ne celo zrele 
MsN napisal/-a:Problem teh novodobnih idealov je ta, da gre za konglomerat tako rekoč nemogočih lastnosti na kupu. V zahodnih družbah je idealna ženska skupek nečesa, kar se že po sami naravi značilnosti samo od sebe izključuje - je samozavestna, četudi je neprestano obrokožena z reklamami, kjer so vse ženske 3x bolj popoldne kot ona, je visoko izobražena, svoj prosti čas izkoristi do sekunde natančno, je uspešno zaposlena, finančno neodvisna, je postavna, se ukvarja s športom, živi zdravo, skrbi za družino in je srečna. Je res lahko ženska z vsemi temi vlogami, ki ne smejo biti nekje v sivem povprečju, ampak visoko nadpovrečne, srečna? Ima sploh čas za srečo?
. Če bomo svojim otrokom vcepili pravo mero razuma, se z njimi veliko pogovarjali o vsem (ja, tudi o tej moderni problematiki), bomo znali vzgojiti mulce, ki jih ne bodo reklamni panoji vrgli v svet depresije, motenj prehranjevanja in ostalih modernih bolezni.in ostalih zvezdic na nebu, ki ves čas furajo ta vtis popolnosti - notranje in zunanje. Ob tem je barbika, ki ne diha, mačji kašelj
. En tak lep primer, na katerem naj bi se otrok učil, se mi zdi.

srčica* napisal/-a:jaz sem od malega presedela za cartoon networkom skoraj cel dan... in mi ni nič zaškodlo, prej pomagalo, sem se naučila angleškega jezika.

Tamala_mrha napisal/-a:Mah jaz sem bila v otroštvu nemalo obsedena z barbikami, a v isti sapi lahko povem, da nisem nič manj oboževala zlaganje lego kock. Po eni strani torej nisem bila tipična deklica, čeprav sem imela v sobi razmontirano celo Barbi hišo z garažo in terencem vred.Pa nimam zaradi tega nikakršnih travm iz zgodnjega otroštva, ker sem prejemala ravno pravšnjo mero pozornosti od staršev oz. sta me dobro vzgojila.

MsN napisal/-a:Tamala_mrha napisal/-a:Ja, čeprav Britni ni bla cel čas ravno neka poosebitev popolnosti (meni pa sploh nikoli ni bla, niti kot 18-letnica na vrhuncu slave). Pa tudi Rihanna mi ni všeč. Torej lahko srečno živim dalje.![]()
Ti dve dekleti sem dala zgolj kot primer, vstaviš lahko poljubno - saj so vse narejen po istem kopitu. Bistvo je bilo v idealu kot takemIn seveda drži, da obstajamo punce, ki v nobenih od teh žensk nikoli nismo videle ničesar, kar bi želele biti tudi same, ampak hočeš nočeš, svet prikazuje močne ženske, ki so hkrati hiper uspešne in zadovoljne - in to se zagotovo vsak 1x v življenju dotakne vsake mlade ženske, če ne celo zrele

~NIA~ napisal/-a:Za RBD vem samo zato ker imamo doma A kanal, in ko so na sporedu zarad naše 14letnice ne morš gledat nč druzga, siol TV je pa prklučen sam na 1 tv![]()
in še opazila sm da so v MOJI download e-mule mapi raznorazi RBD mp3-ji, ki so itak od tamale + da ima celo sobo polepljeno z posterji od te skupine in da ji je mama na vso silo mogla kupit Rebelde parfum. na srečo je bla tamala zadovoljna z enim samim, saj majo namreč vsak od njih po več različnih parfumov