Trije...

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

Mislim da je Smreka še najbolj zadela odgovor...se torej pridružujem njenemu mnenju. Če preveč (čustveno) skačeš od enga do drugza...si sam še bl zmedena in še manj veš kaj bi rada...jst priporočam clean cut. Najdi kakega četrtega, ob katerem boš pozabla na vse (ostale) :D
Uporabniški avatar
bubbles
Debatorica
Debatorica
Kraj: heaven

Neprebrana objava Napisal/-a bubbles »

se strinjam s predhodnicama.
da fanta prevaraš že tkole v prvih mesecih, ko je itak vse najboljše (zaljubljenost, pač), da vedeti, da ti ni do njega. tudi bolestno ljubosumje je razlog, zakaj it stran (vedi pa, da je bilo tole ljubosumje očitno upravičeno!!!).
bivši se ti je takoalitako že sam izjasnil. tisto noč, ko sta bila skupaj, je bil tako ali tako pijan in se mu je pač zahotelo seksa. naslednji dan pa ti je le povedal, da se mu zdi, da med vama ne bi šlo.
prijatelj pa... mogoče se ti malo smili, mogoče se ti zdi priročen, ker te odreši in sedanjega in bivšega fanta, mogoče ti je res všeč.
pojdi stran od vseh, razčisti sama s sabo, potem boš pa tudi videla, če te slučajno do prijatelja veže več, čeprav po napisanem sode, dvomim.
...just breathe...
holahup_soul
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a holahup_soul »

Kika napisal/-a:Zakaj in po kolkem času sta pa nehala? Kok časa sta pa zdej narazen?

z bivšim sva bila skupaj pol leta, z zdajšnjim fantom (no ni več moj fant) pa sva začela en teden po tistem, ko sva se z bivšim razšla :?

kiny napisal/-a:Kateri od njih treh te pa najbolj privlači pa ga maš res rada?

hm... najbolj me privlači bivši, tut rada ga imam še vedno, zaljubljena pa nisem vanj. ta ljubosumni fant me, če po pravici povem, sploh ni nikoli privlačil...

s fantom sva se včeraj razšla. bil je presenečen, ko sem povedala, da ne morem biti več z njim, ko pa sem povedala zakaj (sicer nisem izpostavljala seksa z bivšim, samo povedala sem, da mi bivši več pomeni in da se mi je brezveze pretvarjat v zvezi in vztrajat z njim...) je bil razočaran in užaljen. vem, da sem naredila neumnost in sem ga prizadela, vendar v tej zvezi ni bilo prihodnosti, pa naj je bil zraven bivši fant ali ne...

z bivšim sva tudi razčistila in ostala bova prijatelja in zaupnika še naprej. odločila sva se, da ne bova več skupaj hodila na zabave, kjer bi se lahko napila :) ampak samo še na pijače, v hribe, na kolo...

prijatelj... včeraj se nisva nič slišala. ponavadi me pokliče on, včeraj pa cel dan nič. verjetno mu ni bila všeč moja reakcija, ko mi je izpovedal svoja čustva. tako da danes ga bom poklicala za kavo, da vidim kako in kaj. verjetno pa res ne bom poskušala imeti z njim nič, ker bi ga verjetno samo prizadela... najprej moram pozabiti na zdajšnjega fanta, urediti čustva do bivšega... potem pa naprej

lp
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

še moj pogled...

1. to, da si pustila fanta, si naredila pravilno...verjetno je težko biti v vezi, kjer je eden od partnerjev ljubosumen in posesiven.

2. prijateljstvo z bivšim je bullshit! namreč partnerstvo je prijateljstvo z dodatkom topline in seksa. redko se zgodi, da partnerstvo razpade, ker dvema ne štima v seksu, problem je skoraj vedno odnos oz. prijateljstvo. tako se mi zdi smešno in neverjetno, da bi lahko nekdo z bivšim postal prijatelj (mimogrede, zakaj sta se sploh razšla?)

3. tvoj prijatelj je tipični moški...najlažje je žensko osvojiti takrat, ko je ranjena in ko ne ve, kaj bi rada. njegove besede, da te ima rad na drugačen način, so lari fari...fant bi rad bil s tabo, to je dejstvo...

mimogrede, od kod pa si, ko imate same veselice okoli??? :D :D :D
holahup_soul
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a holahup_soul »

razšla sva se zato, ker se preveč dobro razumeva. preveč dobro se poznava in od nekdaj sva se razumela bolj kot par kot res dobra prijatelja. in zato, ker so se stvari odvijale mnogo prehitro. seksala sva po 3eh dneh, skupaj šla na počitnice po enem tednu, živela sem pri njem po enem mesecu, zanosila sem (in nato spontano splavila) po treh mesecih...

sem pa iz gorenjske in ravno ta vikend so bile v cerkljah kar tri veselice :)
kafrca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a kafrca »

Prvo, kar morš naredit, je da se razideš s tem sedanjim fantom, ker to ne vodi nikamor, čustva so se definitivno ohladila med vama ...
Glede bivšega pa se men zdi, da pač on ma punco, ti maš/si mela fanta in je bla tist pač ena greška v trenutku brez razmisleka .... itak ti je tut reko, ko je biu trezen, da nima smisla z vama karkoli nadaljevat tak da ti to dosti pove.

Zdi pa se mi, da te ta prijatelj najbolj iskreno ma rad ... da te občuduje in čuti tak ko naj bi fant do punce... js bi ga na tvojem mestu še bolje poznala, še prej pa nujno razpucala kaj točno bi rada ....
Pravi prijatelj je tisti, ki ve, da si dobro jajce, četudi si malo počen!
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

kafrca, problem je že rešen. menda :D
ANGELgirl
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a ANGELgirl »

holahup_soul napisal/-a:razšla sva se zato, ker se preveč dobro razumeva. preveč dobro se poznava in od nekdaj sva se razumela bolj kot par kot res dobra prijatelja. in zato, ker so se stvari odvijale mnogo prehitro. seksala sva po 3eh dneh, skupaj šla na počitnice po enem tednu, živela sem pri njem po enem mesecu, zanosila sem (in nato spontano splavila) po treh mesecih...

sem pa iz gorenjske in ravno ta vikend so bile v cerkljah kar tri veselice :)

Ok, jaz sem čist šokirana.. Sem mislila, da so se pri meni stvari hitro odvijale, pa vidim da so nekateri še hujši :D

Ampak to, da sta se razšla, ker se preveč dobro razumeta, pa niti malo ne razumem. Ponavadi je ravno razumevanje potrebno v zvezi.. To, da si z nekom prej prijatelje, je pa zame itak samo plus točka..
Kdor o sreči samo sanja, naj se ne čudi, če jo bo prespal...
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Novo mesto
Kontakt:

Re: trije...

Neprebrana objava Napisal/-a Boris »

holahup_soul napisal/-a:torej, v čem je sedaj problem... čustva do fanta (videla se nisva že en teden, slišala od četrtka) so povsem izginila. bivšega fanta imam še vedno rada vendar sem razočarana nad najinim dejanjem, početjem, obnašanjem, ker res ne vem, pri čem sploh sva... zdi se mi, da sem zaljubljena v prijatelja (čeprav vseskozi vsem, ki me zbadajo, kaj imava, ker sva ves čas skupaj, trdim, da sva samo prijatelja in da med nama nikoli (že zaradi neugodnih okoliščin) ne bo nič več od tega)...

zmedena sem, ne vem kaj čutim do koga, ne vem, kaj hočem... s svojim početjem pa presenečam sama sebe in prijatelje. sploh se več ne poznam :?

hvala za nasvete, mnenja....

lp

Kaj pa, če bi imela raje 4? Ugotovila si, da je z enim lepo. Ko je prišel drugi, je bilo še lepše. In ko je prišel tretji, si začutila, da bi to pa res bilo nekaj dolgoročnega.
Pomisli, enega imaš za doma, drugega v službi, tretjega na zabavah, s četrtim pa športaš.
Ah ne, toliko ne zmoreš... še z enim težko shajaš, kaj? Pa še četrtega bi morala iskati in po nepotrebnem izgubila kako urco, dve.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Zdaj, po temeljitem razmisleku, ki je trajal precej dolgo, sem prišel še na boljšo idejo. Kaj če bi jih imela raje 5?

Ah, neumnosti klatim. Bolje bi bilo kar gangbang. Torej, 4 resni fanti in ostali za krajšanje časa.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Jochie napisal/-a:
2. prijateljstvo z bivšim je bullshit! namreč partnerstvo je prijateljstvo z dodatkom topline in seksa. redko se zgodi, da partnerstvo razpade, ker dvema ne štima v seksu, problem je skoraj vedno odnos oz. prijateljstvo. tako se mi zdi smešno in neverjetno, da bi lahko nekdo z bivšim postal prijatelj (mimogrede, zakaj sta se sploh razšla?)

Včasih sem mislil, da je Jochie nepovprečno zrel. Sedaj sem v to prepričan.
Prijateljstvo je pa ja nekaj nagnusnega, nekaj, česar bi se moral vsak pameten sramovati, nekaj za pičke, nekaj za idiote, nekaj za butalce in nekaj za šibke. Kreposten človek pa vendar ja ne rabi prijateljev. Še posebno ne takih, ki jih je imel nekoč rad. Da bi bil prijatelj z nekom, ki ga imaš rad?? Kakšna norost. Blaznost Jochie.

Oh ja, prepričan sem.

Bogi je Jochie, bogi. Hudo bogi in tak bo ostal. Ogroženega se počuti od osebe, katero je imel rad, oziroma se boji, da bo sam sebe ogrozil v njeni prisotnosti. Kako se že temu reče? Animalus _____.

lp,
Boris_bulšit prijatelj

P.S.: mislite, da je še kakšna rešitev tudi za Jochia?
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

Kaj je miško? kakšne probleme imaš ti?

po tvojih postih sodeč je jasno, da ni veliko ljudi, ki bi te bilo pripravljeno poslušati, kaj šele, da bi ti dalo fukati... tako mi je jasno, zakaj si tako skočil v luft...

jaz teh problemov nimam, sem poročen, žena je hkrati tudi moja najboljša prijateljica, tudi okoli sebe imam dovolj ljudi, tako da se ne počutim samega in/ali osamljenega. Kar se pa bivših tiče...jaz jim nimam kaj več povedati. Če jih bi slučajno srečal na cesti, bi jih pozdravil, vprašal kako so, to je pa tudi vse.

pač, imam to srečo, da lahko zbiram, komu bom pustil v svojo bližino in komu ne. in za bivše prav gotovo ni mesta ob meni...kajti so bivše. zaključena zgodba...preprosto... :wink:
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

Jochie napisal/-a:pač, imam to srečo, da lahko zbiram, komu bom pustil v svojo bližino in komu ne. in za bivše prav gotovo ni mesta ob meni...kajti so bivše. zaključena zgodba...preprosto... :wink:

Jao jao, če bi ti vedel, kaj si zdaj napisal. Pa TI sploh veš, Jochie, kaj si zdaj napisal? Da lahko izbiraš. Res. In kaj izbiraš? Si svoboden v svoji nesvobodi? Si svoboden v svoji ogroženosti, za katero sploh ne veš. Pa lahko razumeš, da so podzavestni procesi podzavestni? Seveda bivše pri tebi nimajo mesta, to pa zato, ker si pokroviteljski, zaščitniški in ker imaš ljubosumno babo (oziroma misliš, da je ljubosumna, saj je vprašljivo, če sta to sploh kdaj razčistila). Ker bi sicer izgubil. Tvegati pa ne upaš. In to zato, ker si pogumen. No ja, tako ti misliš. V resnici pa si ponosen. In tudi moraš biti ponosen, saj te to drži skupaj, ker višje ne moreš. Ker je v tebi sram, katerega ne zastopiš. Ker se bojiš. BU! BU!

Ker ne zmoreš imeti rad več oseb kot ene. Ker nisi sposoben. Ker si ogrožen. In ker niti ne veš, da si ogrožen.

In je spet Boris nor. Kako pak. In ima narobe.
Samo da ni treba malo trajbati svojih možganov in celo priznati (pa ne javno, saj bi bilo to že preveč in bi si ogrozil ugled, kar pa predstavlja za ponosne nepredstavljivo bolečino), da ima prav, ko ima prav.

Kako pa kaj samonadzor svojih čustev, Jochie? Ne gre, kaj? Ob bivši ne gre, ane. In potem misliš, da ti izbiraš. V resnici pa ti vladajo jajca, strast, čustva. In ven udarja ponos. Veš, da je ponos čustvo? Ki te lahko zasvoji, od njega postaneš odvisen. Veš, da je na drugem koncu palice, na katero si ponosen, konec, katerega se sramuješ? Vedno je sram na na drugi strani ponosa. In nisi vladar svojega podstrešja. Si suženj in to boš ostal. Dokler ne bo pamet prevladala. In ljubezen. To pa bi bilo že preveč, saj Boris nima prav in ima narobe. Narobe.

Pa se vseeno vrti.

lp,
Boris_tvoj problem
BaBeBi
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a BaBeBi »

jao...sem prebrala najprej 1. post...mislim...punca pač nisi za resno zvezo...počakaj, malo se vmes zabavaj, pusti te vse 3 lepo pri miru, ker z nobenim od njih najbrž nimaš prihodnosti (bivši očitno ni resen, novi-bivši te itak ne privlači, prijatelj pa...no ja...si res zaljubljena? če bi bila se tisto z bivšim ne bi zgodilo najbrž...) ...
no...in dala bi komentar na jochijev post...se popolnoma strinjam namreč...zveza oz. razmerje je po mojem ''prijateljstvo na ognju''...itak zaljubjenost 1x mine...potem ostane samo še prijateljstvo, za strat se je treba pa začet trudit...zato je zveza veliko vlaganja truda in dela. in ko se eden ali oba nehata truditi, potem tudi prijateljstvo in zaupanje izgineta...poleg tega po veliki večini ljubezenskih razmerji ostane vsaj pri enem od partnerjev bolečina zaradi razhoda in mislim, da bi bilo iskreno prijateljstvo precej težko izvedljivo.
Uporabniški avatar
Boris
Kofetarica
Kofetarica
Kontakt:

^^ kot sem rekel, ljudje, ki so nesposobni (ne povsem, znajo še vedno popraviti avto recimo ali pa izračunati kak integral), ne zmorejo prijateljevati z osebo, s katero so delili strast, užitke, trenutno zadovoljstvo, trenutno srečo. Zakaj? Ker niso niti za trenutek srečali prave ljubezni. Ko jo srečaš, te prepuca, postaneš za odtenek bolj zrelo obarvana hruška in si sposoben z bivšo partnerico komunicirati. Zakaj? Ker imaš tudi dovolj trdno zaupanje sam vase in v novo partnerico. Zakaj še? Ker veš, kaj bi rad in veš, zaradi kakšnih interesov in čustev si pri novi partnerici. Zakaj še? Ker si pogumen. In ker nisi usran.

Je pa hudo, ker je Boris tako strog in ker ne ve, kako zelo boli, ko si ob osebi, s katero si se razšel. Oziroma kako zelo bedno bi se počutil ob osebi, katero si imel rad, pa si se opa! odločil, da je ne maraš več (in kajpak, zato se tudi nimaš z njo več kaj meniti). In ker ne ve, da je to človekova lastna izbira, da se nekatere sračke (ljudje s čustvenimi blokadami, kateri rabijo pomoč in ljubezen, pa se zaradi prezira in pretiranega ponosa (beri sramu, negotovosti) od tega oddaljujejo) z bivšo partnerico niso več sposobni (aja, sem napisal nesposobni, ah, spet sem zajebal, pa sem že mislil biti prijazen) družiti.

Ali pa morda ve, pa ve še kaj več, ker je brskal po svoji dušici. Dolgo. Dlje. Še dlje.
Zadnjič spremenil Boris, dne 17. Avg. 2008 14:31, skupaj popravljeno 2 krat.
Odgovori