Fant musliman

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

element10 napisal/-a: Ful je težko, ker mam zaradi tega jaz občutek, da "nisem vredna" da spremeni tako majhno stvar. Mislim - meni je majhna, njemu pa očitno ne.

Točno tako. On je očitno globoko veren človek, drugače se že brez tebe ne bi tako strogo držal posta.

Mogoče bom malo offtopic, ampak a si gledala zadnji del Razočaranih gospodinj? Bree je možu rekla, da mu sicer lahko oprosti in ga vzame nazaj, ampak to bi bilo v nasprotju z njenimi načeli in osebnostjo, tako da ona ne bi bila več ženska, ki jo on ljubi.
Pri tebi je stvar podobna. Tvoj fant je musliman. Lahko ga sprejmeš takšnega, kakršen je, lahko pa greš. Ni pa fer, da zahtevaš od njega, da se spremeni in v njegovem imenu presojaš, kateri del njegove vere je pomemben in kaj bi se dalo skenslati.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Šaurini

Neprebrana objava Napisal/-a p!ka »

Če ti je res ful do njega in nočeš končat, je res najboljše, da ga ne obiskuješ v času ramadana. Ampak pomisli. . . Kako bosta funkcijonirala v prihodnjosti? Če se recimo poročita? Boš morala sprejeti muslimansko vero?
Definitivno se morata pogovoriti o tem.
Uporabniški avatar
Mju
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Mju »

buubbika napisal/-a:
ryu10kyu napisal/-a:Sprejmi to da te bo tepel in ne boš imela besede v bajti, pa da te kdaj če se mu sprdne lahko proda za kamele...pa stalno boš morala nositi čez glavo cunje skozi katera se ti bodo videla samo dva uča, da ne govorimo da je greh nositi oblačila kjer se vidi tvoje gležnje :lach:

Kamele?? Ti maš pa dokaj čudne misli o muslimanih :rofl:. Sj pa ne živijo vsi samo v teh arabskih državah itd.

moja kolegica je bla lani v eni najbolj razvitih arabskih držav in so ji tam domačini rekli, da jo kupijo (da se potem poroči z enim od njih) za kamele. (ki bi jih dobil njen oče) in potem so tam "barantal", eden je ponodil 2000 kamel... tako da... :D

element10 napisal/-a:Res je, da ljubezen ne izbira in tudi sama zase ne bi nikdar rekla, da sem lahko z muslimanom, ker sem sama ateistka. Ful je težko, ker mam zaradi tega jaz občutek, da "nisem vredna" da spremeni tako majhno stvar.

pa zakaj bi se mogu spreminjat? kje pa piše da ne moreš met predstavnika druge vere? to je tko, kot da bi on od tebe zahteval, da se spreobrneš, a bi se? enostavno, všeč ti je fant, ne pa njegova vera, prav tako boš bla z njem skupi in ne z Alahom :roll: a bi take probleme delala tudi, če bi mela fanta, ki bi imel rjava lase (tebi pa bili všeč črni), in se tebi na voljo ne bi hotu pobervat?

element10 napisal/-a:Pač moti me tudi dejstvo, da se redko vidiva in mu tist mesec, ko bom pri njemu več pomeni ramadan, kot jaz??

ko si ga ti spoznala, je bil model veren in ti si sprejela njega in hkrati njegovo vero. če te to tako moti, ne vem zakaj si se sploh spuščala v to? zdi se mi sebično, da zdej od njega neki zahtevaš. vsak se ma pravico odločit in če si izbrala muslimana, se sprijazni, da to neki s sabo prinese. noben te ni silil v zvezo z njem...

js ne bi mogla tega tolerirat in js tega ne bi mogla sprejet, kr sem tut sama atistka, zato pač ne zbiram muslimanov. pa ne rečt, da ljubezen izbira sama, če se postaviš pred dejstvo, da so ovire in to ne bo šlo, ko je še čas, se tudi to da izpeljat.
element10
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a element10 »

p!ka napisal/-a:Če ti je res ful do njega in nočeš končat, je res najboljše, da ga ne obiskuješ v času ramadana. Ampak pomisli. . . Kako bosta funkcijonirala v prihodnjosti? Če se recimo poročita? Boš morala sprejeti muslimansko vero?

sej če bi bla pač skupaj me en mesec tako ne bi motil, moti pa me ker se sedaj skoraj ne vidiva, in še ko se bova, bova na nek način omejena... to me moti...
Sprejemam ga popolnoma, vendar pa se mi zdi da ni samo na meni, da se prilagajam, se mora tudi on meni in mojim načelom... Mislim, meni je samoumevno da svojega fanta poljubim:)
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

element10 napisal/-a:
p!ka napisal/-a:Če ti je res ful do njega in nočeš končat, je res najboljše, da ga ne obiskuješ v času ramadana. Ampak pomisli. . . Kako bosta funkcijonirala v prihodnjosti? Če se recimo poročita? Boš morala sprejeti muslimansko vero?

sej če bi bla pač skupaj me en mesec tako ne bi motil, moti pa me ker se sedaj skoraj ne vidiva, in še ko se bova, bova na nek način omejena... to me moti...
Sprejemam ga popolnoma, vendar pa se mi zdi da ni samo na meni, da se prilagajam, se mora tudi on meni in mojim načelom... Mislim, meni je samoumevno da svojega fanta poljubim:)

Mislim, da če je močno veren, lahko kr pozabiš na to. Usi muslimani ki jih jaz poznam so vedno dali vero na prvo mesto.
Kaj ne poznaš nobenega muslimana, da bi se mogoče lahko pogovorila z njim o veri? Tako da bi mogoče dobila kakšno predstavo o veri al pa da bi ti predlagal/a način, da se pogovoriš s fantom.
element10
Sramežljivka
Sramežljivka

p!ka napisal/-a:
element10 napisal/-a:

Mislim, da če je močno veren, lahko kr pozabiš na to. Usi muslimani ki jih jaz poznam so vedno dali vero na prvo mesto.
Kaj ne poznaš nobenega muslimana, da bi se mogoče lahko pogovorila z njim o veri? Tako da bi mogoče dobila kakšno predstavo o veri al pa da bi ti predlagal/a način, da se pogovoriš s fantom.

V bistvu ne in niti ne vem na koga naj se obrnem, ker pač tud nobena od kolegic ni mela take izkušnje še... Niti ne vem, a sem jaz preveč zahtevna ali je prav, da vztrajam na svojem...?
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

Neprebrana objava Napisal/-a puma »

element10 napisal/-a:.. Mislim, meni je samoumevno da svojega fanta poljubim:)

njemu pa je očitno samoumnenvo, da te v času posta ne poljubi ...

to kar je tebi očitno ... ni nujno da bo tud njemu in obratno.
Njemu je verjetno vera in način izpolnjevanja tovrstnih verskih dolžnosti pomembno in to je del njega ... in kako potem lahko trdiš, da ga v popolnosti sprejemaš ... saj če ga bi, potem te teme sploh na forumu ne bi bilo.
p!ka
Cosmofrik
Cosmofrik

Lej, jz mislim, da močno vernega muslimana ne boš mogla spremenit. Kar je po eni strani tudi prav, ker vero je potrebno spoštovat.
Še vedno menim, da je najbolje da se pogovorita. In ko ti bo sam povedal kaj mu pomeni vera, če bi od tebe zahteval da se spreobrneš, kakšno življenje si predstavlja v dvoje, boš lahko presodila če se ti splača vztrajati pri svojem.
Kakšna pa je drugače vajina zveza medtem ko se ne vidita ?
element10
Sramežljivka
Sramežljivka

p!ka napisal/-a:Lej, jz mislim, da močno vernega muslimana ne boš mogla spremenit. Kar je po eni strani tudi prav, ker vero je potrebno spoštovat.
Še vedno menim, da je najbolje da se pogovorita. In ko ti bo sam povedal kaj mu pomeni vera, če bi od tebe zahteval da se spreobrneš, kakšno življenje si predstavlja v dvoje, boš lahko presodila če se ti splača vztrajati pri svojem.
Kakšna pa je drugače vajina zveza medtem ko se ne vidita ?

Vse funkcionira normalno, ker sva pač oba zavestno šla v to... V bistvu se zadeve ustavijo samo pri veri, glede tega mava pa dost problemov... od tega a se sploh lahko poročiva, kakšne vere bi bili otroci...
Sicer je pa tako, da si pač on sam nekako izbere, kaj bo počel - odločil se je da se drži ramadana, hkrati pa npr. sploh ne moli. Tudi družina je zelo liberalna, pravi da bi me sprejeli tudi če sem ateistka, brat npr. sploh ni poročen z muslimanko... Torej neko "izbiro" glede tega kaj bo počel vseeno ima in nihče m ne diktira, da me ne sme poljubiti - to si je izbral sam in lahko tudi sam to spremeni, če seveda želi.. Nihče ga ne bo zaradi tega obsojal ali karkoli in mi zato ni jasno - če se lahko odloči, da ne bo molil, ker nima časa, zakaj se potem ne more odločiti, da bo tudi mene poljubil, ker me toliko časa ni videl?
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: na drugi strani ... morskega travnika, kjer se preliva Ljubezen ... skrita v kapljici Vesolja...

^^ če se je odločil, da bo se bo držal ramadana, to ne pomeni da te nima rad :D ... saj očitno pri vsem tem gre le zato, in zate ... a si mogoče pomislila, da njegova odločitev nima absolutno nobene veze s tabo?
element10
Sramežljivka
Sramežljivka

puma napisal/-a:^^ če se je odločil, da bo se bo držal ramadana, to ne pomeni da te nima rad :D ... saj očitno pri vsem tem gre le zato, in zate ... a si mogoče pomislila, da njegova odločitev nima absolutno nobene veze s tabo?

ampak a ni potem to malo drugače, ko si ti z nekom... pač ne moreš se popolnoma držati nekih svojih načel, nekje moraš tud popustit... Tudi jaz recimo ne pijem, ko sva skupaj, ker ga to moti. Sicer je ena taka čist majhna stvar, ampak se je držim, ker vem da mu to veliko pomeni. Tako kot men poljub...

V bistvu je problem kdo se bo prilagajal in koliko katere zadeve komu pomenijo...
Uporabniški avatar
metuljčica*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a metuljčica* »

Punca, brez zamere, ampak v tvojem primeru se mi zdi, da vidim začetek konca.
Uporabniški avatar
kajira
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a kajira »

si lahko predstavljas, da bi bila z njim celo zivljenje? verjetno ne. potem je bolje, da ga pustis.
Uporabniški avatar
Zvoncica
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Zvoncica »

element10 napisal/-a: Ful je težko, ker mam zaradi tega jaz občutek, da "nisem vredna" da spremeni tako majhno stvar. Mislim - meni je majhna, njemu pa očitno ne.

No evo, če je tebi to itak majhna stvar, naj ima svoje veselje. Mislim, resen problem bi imela, če bi ti enako goreče verjela, da se lahko poljublja samo čez dan, hehe
Uporabniški avatar
puma
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

element10 napisal/-a:... Tudi jaz recimo ne pijem, ko sva skupaj, ker ga to moti. ..

njega moti alkohol ne ti ... torej, če njega moti alkohol, potem naj ga on ne pije ... s tem ko se ti njegovi zahtevi prilagajaš, misliš da s tem izkazuješ ljubezen ... pa vendar, a je to ljubezen?
Odgovori