Na robu zloma

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Re: Na robu zloma

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

jagoda-malina napisal/-a:Sprašujem vas:
- sem prav storila, da sem zapustila fanta?
- kako naj spoznam kakšnega novega?

Glede na to, da sta vajina pogleda na prihodnost popolnoma različna in ker sta ta dva pogleda taka, da bi močno vplivala na srečo na vsakega od vaju, si se prav odločila. Na silo njemu ukrast semenčece nima smisla, da bi pa ti ob njem hrepenela po otrocih in vedela, da jih ne boš dobila, čeprav bi jih lahko, pa tudi ne gre. ((Čeprav se tukaj potem pojavi vprašanje - bi bila skupaj z moškim, ki ne bi mogel imeti otrok?? Bi ga zapustila, ko bi to izvedela, čeprav bi ga neizmerno ljubila??))

Kako spoznati kakšnega novega? Dobro veš, da ga lahko spoznaš na vsakem koraku, ampak toplo ti polagam na srce... Ne išči moškega, ki bi prav tako kot ti, postal starš. Išči (pa spet ne pretirano :D ) moškega, ki te bo ljubil, spoštoval - kakor boš ti njega.

jagoda-malina napisal/-a:Ponosna sem na svoje vrednote in mislim, da si ne zaslužim ostati brez sreče.

Ostani ponosna na svoje vrednote še naprej in pripeljale te bodo do sreče :) )
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

Ne, ne bi zapustila moškega, ki ne bi mogel imeti otrok, ker nikogar nisem imela zaradi tega, ampak zaradi ljubezni. Nikjer tudi ne piše, da jih imam jaz lahko.

Ne zdi pa se mi pošteno, da nekomu 3 leta nakladaš kako si želiš otrok, kako bo ko bosta imela otroka, ko pa se on odloči zanje, mu rečeš, da je neumen, ker si to želi, da ti v resnici otrok sploh ne maraš, da to ni bistvo današnjega časa. To je zame navadna laž, s katero lahko nekoga prizadaneš.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Jagoda-Malina prav si storila. Tip te ni vreden, če ti 3 leta ni upal v oči povedati kako razmišlja.
Msilim, da se je bal, da bi izvedela kako razmišlja in odšla že prej. Tokrat pa je bil pred dejstvom in ni imel druge izbire.
Na takšnega človeka, ki ti laže v obraz se ne moreš zanašati.
Sklepam, da je precej trmast tip, glede na to, da ni imel nič proti, da greš. Lahko bi se skušal vsaj pogovoriti. Sicer bi bile to najbrž spet prazne obljube.

Želim ti več sreče z drugim, da uresničiš svoje sanje po katerih hrepeniš. In ja, to je čisto normalno in zrelo, da v tej smeri razmišljaš pri teh letih.

Najbrž je to spet en mamim sinček, ki se ne more ločiti od nje.
Ampak za njega ne bo nihče rekel poglej ga, medtem ko zate najbrž "30 je stara pa samska, kaj misli, najbrž je zbirčna in ni nihče dovolj dober zanjo, lahko bi že imela otroke".
Poznam tudi jaz to, ampak poznam tudi svojo zgodbo, probleme, itd
Kot tudi ti svojo.
Nannya-1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Nannya-1 »

jagoda-malina napisal/-a:Malo narobe si me razumela. Ni bil moj cilj biti "pri teh letih tretjič noseča".
Mislim pa, da je povsem normalno, če pri 30 začneš razmišljat o življenju na svojem, o otrocih,... Če ne zdaj kadj pa potem, pri 40ih, 50ih je prepozno.
A ni bolj pošteno, da si najdem človeka, ki mi je bolj podoben? Ali imam jaz nenormalne želje?
Sama se žreš. Najbolje, da se s tem sploh ne obremenjuješ. Koliko je takih, ki so pri 30-ih in še kasneje samski, pa se obremenjujejo tako kot ti. Morda pa boš pri 31-ih spoznala tistega pravega.
Skratka, ne se sekirat, raje uživaj življenje. Če se boš obremenjevala, bo to očitno, in tipi bežijo od takih žensk. Veliko sreče.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Nannya-1 napisal/-a:
jagoda-malina napisal/-a:Malo narobe si me razumela. Ni bil moj cilj biti "pri teh letih tretjič noseča".
Mislim pa, da je povsem normalno, če pri 30 začneš razmišljat o življenju na svojem, o otrocih,... Če ne zdaj kadj pa potem, pri 40ih, 50ih je prepozno.
A ni bolj pošteno, da si najdem človeka, ki mi je bolj podoben? Ali imam jaz nenormalne želje?
Sama se žreš. Najbolje, da se s tem sploh ne obremenjuješ. Koliko je takih, ki so pri 30-ih in še kasneje samski, pa se obremenjujejo tako kot ti. Morda pa boš pri 31-ih spoznala tistega pravega.
Skratka, ne se sekirat, raje uživaj življenje. Če se boš obremenjevala, bo to očitno, in tipi bežijo od takih žensk. Veliko sreče.

Jaz se s tem ne strinjam. Mislim,da se ona ne žre zaradi tega, ker je samska pri 30ih, ampak zato, ker ji je fant 3 leta lagal o skupni prihodnosti. Pomoje jo je tudi strah, da bi spoznala še kakšnega takšnega.
Po mojih izkušnjah si večino fantov želi družino in ne bežijo od takšnih punc. Kar ima mojih kolegic že otroka, je pri večini zanj dal pobudo moški :)
Jaz mislim, da Jagoda-malina tukaj ni naredila napake, in da ji nimate kaj očitati.
Vessy
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Vessy »

Po mojem si naredla pravo odločitev, nikakor se ne sekiraj, starost je samo številka, na vsakem koraku se lahko zgodi, da boš najdla tistega pravega... Čim bolj uživaj življenje in dosti sreče!
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

Si predstavljam, da si osamljena, če si bila prej navajena na fanta, in da ti ni lahko. Poleg tega verjamem, da te je strah, da bi ostala sama.
Koliko je tukaj punc, ki tarnajo, da so pri 20 še samske :roll:
Kaj potem ne bi tarnali pri 30.
Prav je, da si se razšla s fantom, tako imaš še vedno odprto neko možnost, da uresničiš svoj cilj.
Predloga kje spoznati novega fanta pa tudi jaz nimam.
jagoda-malina
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jagoda-malina »

Enostavno se nimam kam dati in samo razmišljam kaj naj storim, kaj sem storila, da se je ravno meni to zgodilo.
In najbrž so vsi fejst fantje pri teh letih že oddani, razen, če ima kakšen takšno smolo kot jaz in sedaj ves nesrečen sameva doma.
Uporabniški avatar
small_star
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: made & heaven

Neprebrana objava Napisal/-a small_star »

Edino pravilno, da si ga zapustila. Več kot očitno mu je doma, pri mamici, zelo lepo. Tudi sama bi takšnega fanta, ki noče imet otrok, takoj zapustila. So vendarle sanje, o katerih sanjam že od malega, da bom imela svojo malo štručko.
Kje poiskati novega.. težko vprašanje. Svetujem ti, da se prepustiš toku življenja in bo prišel sam, nenapovedan in v trenutku, ko boš najmanj pričakovala. Če pogledam pri sebi, mi je prvega fanta predstavil bratov cimer, zdajšnjega pa sem spoznala preko interneta (z njim sem zelo srečna). Sva se najprej več kot 1/2 leta pogovarjala samo preko msn, niti nisem videla slike njegove, niti vedela kako mu je ime, dokler nisva šla kot kolega (brez vseh pričakovanj in želja) na pijačo. Tisto, kar se je pa potem dogajalo z nama, je bilo nenačrtovano. Niti v najlepših sanjah si nisem upala želeti, da bo moj fant. Je prišlo samo od sebe, nenačrtovano in ko sem najmanj pričakovala :) . Pa srečno in ne obupaj :zustimm: !
NiKoLi Ne ReCi NiKoLi
Gost

Neprebrana objava Napisal/-a Gost »

Meni pa se zdi, da bi pri 30. letih že bila lahko toliko prepričana vase in v svoje odločitve, da ti ni treba po forumu spraševati popolnih neznancev, po možnosti veliko mlajših od tebe. Poglej, če si naredila napako, potem te bo to pri sebi grizlo ne glede na komentarje tukaj, da si izbrala pravo pot. Se strinjaš?
Uporabniški avatar
iluzija
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a iluzija »

jagoda-malina napisal/-a:Enostavno se nimam kam dati in samo razmišljam kaj naj storim, kaj sem storila, da se je ravno meni to zgodilo.
In najbrž so vsi fejst fantje pri teh letih že oddani, razen, če ima kakšen takšno smolo kot jaz in sedaj ves nesrečen sameva doma.

Mogoče jim pa le ni smisel življenja ljubezen. Se prepuščajo toku življenja in ne iščejo načrtno svoje sanjske ženske. So spontani in niso obupni. Bodi še ti taka. Pa saj nikoli ne veš kaj te čaka v življenju.

jagoda-malina napisal/-a:Ne zdi pa se mi pošteno, da nekomu 3 leta nakladaš kako si želiš otrok, kako bo ko bosta imela otroka, ko pa se on odloči zanje, mu rečeš, da je neumen, ker si to želi, da ti v resnici otrok sploh ne maraš, da to ni bistvo današnjega časa. To je zame navadna laž, s katero lahko nekoga prizadaneš.

Res je, tudi meni se ne zdi fer. Ampak kaj pa obratno? Jaz recimo za mojega fanta že od vsega začetka vem, da si ne želi otrok, da si ne želi ustvariti tipične družine (ne zato, ker ne bi otrok maral, ampak zato, ker ni prepričan v svojo vlogo očeta). Bi bilo tudi nefer potem, čez deset let, ko ga bom videla, ko se bo po Ljubljani sprehajal z enoletnim sinčkom? (mogoče bo moj, mogoče bo od kakšne druge, to sedaj ni važno :D )
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

MsN napisal/-a:Meni pa se zdi, da bi pri 30. letih že bila lahko toliko prepričana vase in v svoje odločitve, da ti ni treba po forumu spraševati popolnih neznancev, po možnosti veliko mlajših od tebe. Poglej, če si naredila napako, potem te bo to pri sebi grizlo ne glede na komentarje tukaj, da si izbrala pravo pot. Se strinjaš?

A ti misliš, da si pri 30 pa že prestar za probleme al kaj?
Kupi si kakšno revijo in si preberi teme o problemih, predvsem pa bodi pozorna na starost osebe, ki ima problem!

Meni se to vprašanje zdi bolj logično pri 30 kot pri 20.
Poleg tega je ona prepričana v svoje odločitve in je fanta zato zapustila.

Menim pa da je ta fant ena velika reva.
Uporabniški avatar
Sweet Princess
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Sweet Princess »

jagoda-malina - prav si se odločila! In vso srečo za naprej...
S takim tipom ki pravi da bi rad večno živel pri starših in da dnar služi zato da si bo vikendico kupil in tam uživa - nima taka ženska kot si ti kej iskat.
Tut ti boš najdla sorodno dušco zase, sam mejčkn bo treba še potrpet...Kaj pa še že jutr nekoga srečaš čisto najključno...?

Pa drži se! :P
Uporabniški avatar
*dorothy*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a *dorothy* »

jagoda-malina napisal/-a:Enostavno se nimam kam dati in samo razmišljam kaj naj storim, kaj sem storila, da se je ravno meni to zgodilo.

To je kot da bi napisal moj brat. On je bil s punco skupaj 6 let in ko je bil čas se poročit in met otroke kar si je zeloooo želel ga je prevarala oz. ga je varala kar ene pol leta preden je zvedu...bitch! :evil: Pa tud on jih bo mel kmalu 30. Pač konec je bil drugačen kot pri tebi, ampak rezultat je isti. Zelo si želi ustvarit družino, ampak je ne more zato vem kako ti je. Ti bom pa rekla isto kot rečem njemu. Nisi naredila nič narobe. Prav je da si ga zapustila. Na svet je pa še velikooooo zelo vredu fantov tud tvojih let, ki še niso oddani. Tud ti boš našla nekoga s katerim si boš ustvarila družino, ampak mogoče ne ravno sedaj. Vso srečo ti želim! :)
tantra
Sramežljivka
Sramežljivka

Re: Na robu zloma

Neprebrana objava Napisal/-a tantra »

jagoda-malina napisal/-a:Ker sem se znašla v problemu, sem se tudi sama odločila prijaviti na forum in vas vprašati za mnenje.

Naj povem, da sem bila vedno pridna, poštena in delavna punca. In prav zaradi tega mi je marsikaj uspelo. Uspešno sem zaključila študij, dobila dobro službo,... Ljudje me imajo radi takšno kot sem. Vidijo me kot uspešno, prijazno, simpatično in pridno punco.

Vse lepo in prav. Zataknilo se mi je pri ljubezni, kot tudi nešteto drugim.
Vedno sem sanjala o čudovitem fantu, o družini, urejenem domu,... Takšna pač sem vedno imam pred seboj cilje, ki jih želim čimbolje doseči. Želim, da sem sama srečna, in da so z mano tudi drugi srečni.

Torej spoznala sem fanta, bila z njim v nekajletni vezi, a se je izkazalo, da fant sploh ni takšna oseba kot sem ga poznala jaz. Priznam, da je bil prijazen, neproblematik, pameten, simpatičen,... ampak lažnivec.
Lagal mi je kako si bova nekoč ustvarila družino, dom,... Jaz sem bila jasno tega vesela, saj sem si to močno želela.
Po 3 letih najine veze, sem začela razmišljati, da bi si bilo pametno kaj ustvariti, it na svoje in ne več živeti pri starših. Hrepenela sem po svojem stanovanju, otrocih,...
Fantu sem omenila svojo željo, a takrat je nastal problem.
Naj povem, da sva se do tega trenutka vedno dobro razumela, nikoli nobenega kreganja, problemov,...
Zabičal mi je nazaj, če se mi je zmešalo, da bi rada na svoje, ko pa je njemu prav lepo pri starših, da on se že ne bo trudil in si urejal stanovanja. Otrok tudi ne bo imel, ker mu predstavljajo samo delo, strošek, obveznost,... On, da je ustvarjen za uživanje. Naj povem, da ni bil žurer, ni zahajal ven s kolegi. Najraje je bil doma. Izjavil je, da si denar služi zato, da bo nekoč kupil vikend in tam užival, ne pa stanovanje, ker mu je vredu pri starših. Otroci pa bi mu bili pri vsem tem samo ovira.

Kaj sem hotla, šla sem stran, ker ne mislim celo življenje živeti v istem stanovanju z njegovimi starši in sestro, ali še slabše, živeti nekje na svojem in se vsak dan voziti daleč do njega.
Ne vidim smisla, da sva skupaj, če imava popolnoma drugačne cilje.
Mislim pa, da bi mi lahko to povedal že na začetku.

In sedaj drug problem. Stara sem 30 let. Zaradi zapustitve fanta sem se znašla spet sama, in to pri teh letih (ko naj bi za nekatere že morala imeti družino, biti na svojem, a nisem sama kriva, da je tako - vsaj upam, da ne). Imam dobre prijateljice, a ta čas so si tudi same našle fante, si nekatere celo ustvarile družino,.... in tako ni več tistih kolegic s katerimi bi lahko šla nekam kjer bi spoznala novega fanta.

Sprašujem vas:
- sem prav storila, da sem zapustila fanta?
- kako naj spoznam kakšnega novega?

Ponosna sem na svoje vrednote in mislim, da si ne zaslužim ostati brez sreče.

Hvala za nasvete! Moram si olajšati dušo.

čisto prav si naredila. jasno ti je povedal da je mamin sinko. če bi te imel rad bi šel s teboj v ogenj.
vsa podpora. bravo
Odgovori