jagoda-malina napisal/-a:Ker sem se znašla v problemu, sem se tudi sama odločila prijaviti na forum in vas vprašati za mnenje.
Naj povem, da sem bila vedno pridna, poštena in delavna punca. In prav zaradi tega mi je marsikaj uspelo. Uspešno sem zaključila študij, dobila dobro službo,... Ljudje me imajo radi takšno kot sem. Vidijo me kot uspešno, prijazno, simpatično in pridno punco.
Vse lepo in prav. Zataknilo se mi je pri ljubezni, kot tudi nešteto drugim.
Vedno sem sanjala o čudovitem fantu, o družini, urejenem domu,... Takšna pač sem vedno imam pred seboj cilje, ki jih želim čimbolje doseči. Želim, da sem sama srečna, in da so z mano tudi drugi srečni.
Torej spoznala sem fanta, bila z njim v nekajletni vezi, a se je izkazalo, da fant sploh ni takšna oseba kot sem ga poznala jaz. Priznam, da je bil prijazen, neproblematik, pameten, simpatičen,... ampak lažnivec.
Lagal mi je kako si bova nekoč ustvarila družino, dom,... Jaz sem bila jasno tega vesela, saj sem si to močno želela.
Po 3 letih najine veze, sem začela razmišljati, da bi si bilo pametno kaj ustvariti, it na svoje in ne več živeti pri starših. Hrepenela sem po svojem stanovanju, otrocih,...
Fantu sem omenila svojo željo, a takrat je nastal problem.
Naj povem, da sva se do tega trenutka vedno dobro razumela, nikoli nobenega kreganja, problemov,...
Zabičal mi je nazaj, če se mi je zmešalo, da bi rada na svoje, ko pa je njemu prav lepo pri starših, da on se že ne bo trudil in si urejal stanovanja. Otrok tudi ne bo imel, ker mu predstavljajo samo delo, strošek, obveznost,... On, da je ustvarjen za uživanje. Naj povem, da ni bil žurer, ni zahajal ven s kolegi. Najraje je bil doma. Izjavil je, da si denar služi zato, da bo nekoč kupil vikend in tam užival, ne pa stanovanje, ker mu je vredu pri starših. Otroci pa bi mu bili pri vsem tem samo ovira.
Kaj sem hotla, šla sem stran, ker ne mislim celo življenje živeti v istem stanovanju z njegovimi starši in sestro, ali še slabše, živeti nekje na svojem in se vsak dan voziti daleč do njega.
Ne vidim smisla, da sva skupaj, če imava popolnoma drugačne cilje.
Mislim pa, da bi mi lahko to povedal že na začetku.
In sedaj drug problem. Stara sem 30 let. Zaradi zapustitve fanta sem se znašla spet sama, in to pri teh letih (ko naj bi za nekatere že morala imeti družino, biti na svojem, a nisem sama kriva, da je tako - vsaj upam, da ne). Imam dobre prijateljice, a ta čas so si tudi same našle fante, si nekatere celo ustvarile družino,.... in tako ni več tistih kolegic s katerimi bi lahko šla nekam kjer bi spoznala novega fanta.
Sprašujem vas:
- sem prav storila, da sem zapustila fanta?
- kako naj spoznam kakšnega novega?
Ponosna sem na svoje vrednote in mislim, da si ne zaslužim ostati brez sreče.
Hvala za nasvete! Moram si olajšati dušo.
čisto prav si naredila. jasno ti je povedal da je mamin sinko. če bi te imel rad bi šel s teboj v ogenj.
vsa podpora. bravo