moj talismanček je tut neki posebnega.
ko sm bla še zlo mejčkena, sva šla z mojim očijem v park blizu doma. na poti nazaj sem v neki trgovini zagledala prelepo punčko, ki sem si jo tako želela da sm se vrgla na tla in se drla ker mi je ni hotel kupiti. punčka je bila draga mi pa nismo imeli veliko denarja.
ker mi je oče res ni mogel kupiti mi je kupil majhen hlavniček (cca 4x4cm) in rekel da naj ga čuvam in ko mi bo kupil punčko jo bom česala z tem glavnikom. glavnika nism marala zato ga je on spravil v žep.
na poti domov mi je ratal kr mal hudo za očija ampak sm bla trmasta in nism popustla.
ko sva prišla domov sva se usedla pred tv in videla sm očija kako gleda glavniček, z prsti je potegnil po "palčkah" glavnika je iz tega prišel prav poseben zvok, kot bi gdo igral na citre. oči se mi je zasmilil in uzela sm glavnik in rekla da ne rabim punčke.
sicer sem si punčko zelo želela ampak nism hotla bit "hudobna do očija", glavnik pa sem vrgla med neke ne več zanimive igrače. ko sem bila že v OŠ, nekje 4 razred sm našla ta glavniček in se spomnila svoje žlehtnobe, kar malo mi je ratalo hudo za očeta, ko sem bila taka z njim...
in od takrat naprej ga skrbno granim v svoji škatlici v predalu in ga nikomur niti v pogled ne dam ... je samo moj in je čisto dosti da se ob pogledu nanj samo jaz spomnim svoje žlehtnobe... in tega kako je bilo očetu takrat