Nemška glasba
-
- Sramežljivka
- Kraj: Ljubljana
Men je nemška glasba čist kul, razen kšn rap mi je v tem jeziku čist neposlušljiv.
Silbermond so mi ful zakon. Sploh komadi kot so: Durch die Nacht, Das beste, Symphonie, Das Ende vom Kreis...
Kim Frank (bivši pevec iz skupine Echt): Lara, Zwei Sommer
Mia: en komad mi je od nje kul in sicer Zirkus, drgač mi pa ona sploh ne potegne...
Nena: Liebe ist, Lass mich, Ich kann nichts dafür, Irgendwie irgendwo irgendwann, Willst du mit mir gehn... pa še velik drugih komadov od nje...
Tokio hotel: Spring nicht, Der letzte Tag, Rette mich, Übers ende der Welt, Through the monsoon, Schrei.
Juli: Geile Zeit, Dieses Leben, Zerrissen, Perfekte Welle.
Debbie rockt: Nie mehr Schule, Ich rocke.
Nevada Tan: Revolution, So wie du
Silbermond so mi ful zakon. Sploh komadi kot so: Durch die Nacht, Das beste, Symphonie, Das Ende vom Kreis...
Kim Frank (bivši pevec iz skupine Echt): Lara, Zwei Sommer
Mia: en komad mi je od nje kul in sicer Zirkus, drgač mi pa ona sploh ne potegne...
Nena: Liebe ist, Lass mich, Ich kann nichts dafür, Irgendwie irgendwo irgendwann, Willst du mit mir gehn... pa še velik drugih komadov od nje...
Tokio hotel: Spring nicht, Der letzte Tag, Rette mich, Übers ende der Welt, Through the monsoon, Schrei.
Juli: Geile Zeit, Dieses Leben, Zerrissen, Perfekte Welle.
Debbie rockt: Nie mehr Schule, Ich rocke.
Nevada Tan: Revolution, So wie du
Najbolši so mi Silbermond, LaFee in Tokio hotel.
Tud Die fantastischen vier mi majo par dobrih komadov (npr. Troy, Ernten was wir säen). Določeni komadi tud od Wir sind Helden (npr. endlich ein Grund zur Panik...) in Fettes Brot (Schwule Mädchen...). Pa skor vsi komadi od Söhne Mannheims
Od raperjev mi je edino ''Bushido'' še neko prebavljiv, čeprav mi nemški rap ne sede preveč. Nekatere ste omenile še raperja ''Sido'', ampak jst njega ne prenesem zaradi tiste maske k jo ma zmeri gor.
Pa ne prenesem kšne Yvonne Catterfeld, Herbert Grönemeyer (kok mi je šel na živce s tistim komadom "Mensch") in Jan Delay-ja (res ne vem kako se je ta tip prebil do lestvic, ker nima niti mal posluha za petje).
Tud Die fantastischen vier mi majo par dobrih komadov (npr. Troy, Ernten was wir säen). Določeni komadi tud od Wir sind Helden (npr. endlich ein Grund zur Panik...) in Fettes Brot (Schwule Mädchen...). Pa skor vsi komadi od Söhne Mannheims

Od raperjev mi je edino ''Bushido'' še neko prebavljiv, čeprav mi nemški rap ne sede preveč. Nekatere ste omenile še raperja ''Sido'', ampak jst njega ne prenesem zaradi tiste maske k jo ma zmeri gor.
Pa ne prenesem kšne Yvonne Catterfeld, Herbert Grönemeyer (kok mi je šel na živce s tistim komadom "Mensch") in Jan Delay-ja (res ne vem kako se je ta tip prebil do lestvic, ker nima niti mal posluha za petje).
Jst mislim, da je nemščino velik lažje poslušat če jo razumeš. Npr. pri kšnih drugih jezikih, kot so angleščina, italijanščina ali španščina, je vseeno tud če ne razumeš jezika, ti gre njihova glasba hitr v ušesa. Pri nemškem jeziku pa morajo bit glasbeniki res neki posebnega, da jih tud tisti ki jih ne razumejo poslušajo.
Men osebno so že dolg časa ful všeč Silbermond (mam tud njihov album doma).
Prav tako Tokio hotel in pa Oomph!
Kristina Stürmer mi ma tud par dobrih komadov. Pa tiste EMO punce Debbie rockt so mi tud po ta novem kul ratale... čeprav njihova glasba ni niti malo emo
Aja, pa spomnem se, da so mi bli včasih "Echt" ful všeč... še zmeri se spomnem tistga njihovga komada 'Junimond' (Es ist vorbei, byeeee-byeeee Junimond...es ist vorbei
).
Men osebno so že dolg časa ful všeč Silbermond (mam tud njihov album doma).
Prav tako Tokio hotel in pa Oomph!
Kristina Stürmer mi ma tud par dobrih komadov. Pa tiste EMO punce Debbie rockt so mi tud po ta novem kul ratale... čeprav njihova glasba ni niti malo emo

Aja, pa spomnem se, da so mi bli včasih "Echt" ful všeč... še zmeri se spomnem tistga njihovga komada 'Junimond' (Es ist vorbei, byeeee-byeeee Junimond...es ist vorbei

Pookie napisal/-a:Aja, pa spomnem se, da so mi bli včasih "Echt" ful všeč... še zmeri se spomnem tistga njihovga komada 'Junimond' (Es ist vorbei, byeeee-byeeee Junimond...es ist vorbei).
Ja ta Junimond je bla dobra

little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Jaz pravim, da ga ni čez Xavierja Naidoo. (Tudi v sdelovanju z Söhne Mannheims).
Ima vse, kar od pevca pričakujem - božanski glas, karizmo, dobra besedila in poje meni všečne pesmi.
Drugače pa so mi ok še Silbermond, Juli, Laith Al-Deen, Bisou, Nena, Yvonne Catterfeld, Glashaus (Cassandra Steen)...
Pa Rammstein seveda.
Ima vse, kar od pevca pričakujem - božanski glas, karizmo, dobra besedila in poje meni všečne pesmi.
Drugače pa so mi ok še Silbermond, Juli, Laith Al-Deen, Bisou, Nena, Yvonne Catterfeld, Glashaus (Cassandra Steen)...
Pa Rammstein seveda.