Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

jah sej jest bi pomoje isto eno rajs se uzela, da nau pol kakšen šok...
sam je pa za telo dost velik hormonov... sam reimo jest ze tko jemlem po 2 na dan ce mam vmesne kravitve, pa ni nc narobe z mano... :)
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a blue eye »

Ja to se tut jest sprašujem kaj je pol k maš več hormonov, bom šla pol mal prebrat če je kej v navodilih napisan..

jokica zakaj pa to jemleš po dve na dan, če maš vmesne krvavitve??Mislm sj napisala si da ti je to ginekologinja rekla, sam zakaj?
Za dežjem vedno posije sonce!!
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

joj to je tolk zakompliciran...
pojavljajo se mi vmesne kravitve pa kao strees poveča presnovo in dejansko ja je blo zara tstresa, pa mi je svetovala večji vnos hormnov, da se uir, po enih 2-3 dneh bi mogl bit ok...
drugac pa zdej itak kravavim ze skori 15 dni skup, pa grem u petk na pregled in ne vem ce bom sploh prsla domov... weeee...
porocam kaj so mi rekl... zihr bo rekla nej neham tabletke jemat... jet pa tega nocem, k mam fuuul boleče menstruacije...
Uporabniški avatar
lakeesha
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: domžale

Neprebrana objava Napisal/-a lakeesha »

hvala za pomoč punce! :D sem tud ginekologinjo klicala pa je rekla d naj normalno dons zvečer vzamem še eno tabletko! rekla je d bo precej hormonov...sam kaj to pomen k ne vem??? :?:
tko d boste za zih vedle če se še keri to nardi... :)
She can't even call up her friends and say "help me save my life"... She's so ashamed of herself that she's come full circle, nobody understands what it's like to be this girl... so she disappeared,
and she didn't say where she was going
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Povj koko so ti povečani hormoni vplivali nate, tko če je lo kej sprememb k me zanima (pa da bom vedla za vnaprej) :)
tiana1
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a tiana1 »

mene pa neki zanima, zarad vmesnih krvavitev mi je ginekologinja dala druge tabletke, jemala sm diane35 zdej sm pa dobila harmonet. sam zdej men ni jasn kdaj nej une začnem jemat. ona je rekla prvi dan menstruacije, v navodilih pa piše takoj nasledn dan k nehaš z zadno iz prejšnga zavojčka. kdaj zdej??
Uporabniški avatar
rinca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a rinca »

tiana1 napisal/-a:mene pa neki zanima, zarad vmesnih krvavitev mi je ginekologinja dala druge tabletke, jemala sm diane35 zdej sm pa dobila harmonet. sam zdej men ni jasn kdaj nej une začnem jemat. ona je rekla prvi dan menstruacije, v navodilih pa piše takoj nasledn dan k nehaš z zadno iz prejšnga zavojčka. kdaj zdej??

pomoje ni kakšne velike razlike glede zaščite, ampak jst bi na tvojem mestu bolj upoštevala navodila. mogoče je tvoja ginekologinja kej zamešala al pa jih samo ne pozna dovolj, navodila so pa pisal tisti, ki se spoznajo na točno te tabletke...jst tko mislim.
Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

Uf, jaz bi pa raje ginekologinjo poslušala, ona bolj pozna tvojo situacijo itd, za brezveze ti že ni tak svetovala. Lahko pa še enkrat pokličeš pa vprašaš pa poveš da nisi najbolj razumela.
ancy007
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a ancy007 »

jokica, a jest prov berem da ti jemleš dve tabletki na dan.jst ne vem če je to glih nejbolš.itak če maš vmesne krvavitve pomen da maš prešibke tabletke in bi jih mogla zamenjat ne pa jemat dve na dan.k že to da jih jemlemo enkrat na dan, pa je vse skup dost umetno (mislm hormoni pa to), ne pa da jih ti jemleš dvakrat. se mi zdi pa čudn da ti je prov ginekologinja dala taka navodila

aja za ostale, da lahk vzamete dve rajš preberte navodila koko je če recmo eno pozabš.k v enih navodilih piše da lahk dve vzameš, recmo pr men piše pa da ne smem in tisto pozabljeno tabletko zanemarim.

drgač je pa najbolš klicat ginekologa pa povedat.tm ti še najbolš obrazložijo če ti kej ni jasn
buffy-ann
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a buffy-ann »

ancy007 napisal/-a:jokica, a jest prov berem da ti jemleš dve tabletki na dan.jst ne vem če je to glih nejbolš.itak če maš vmesne krvavitve pomen da maš prešibke tabletke in bi jih mogla zamenjat ne pa jemat dve na dan.k že to da jih jemlemo enkrat na dan, pa je vse skup dost umetno (mislm hormoni pa to), ne pa da jih ti jemleš dvakrat. se mi zdi pa čudn da ti je prov ginekologinja dala taka navodila

aja za ostale, da lahk vzamete dve rajš preberte navodila koko je če recmo eno pozabš.k v enih navodilih piše da lahk dve vzameš, recmo pr men piše pa da ne smem in tisto pozabljeno tabletko zanemarim.

drgač je pa najbolš klicat ginekologa pa povedat.tm ti še najbolš obrazložijo če ti kej ni jasn

Ne, saj to ni ona po moje mislila da jih jemlje vsak dan po dve. Jaz sem brala na internetu nasvet od Bojane Pinter - ginekologinje, pa je rekla da če maš vmesne krvavitve, vzameš dve tableti, in to delaš dva, tri dni, dokler krvavitve ne izginejo. Nekak tak. Sam to traja le par dni, tak da...mislim da je tak tud Jokica mislila. ;)
Sicer je pa odvisno od primera in je take stvari res najbolje ginekologa vprašat.

Neka ti Bog podari krila
neka ti nebo podari spas
da pjevaš, pjevaš svima
da zauvijek čuju tvoj glas

Toše R. I. P.

jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

ok... poročam
1. ja meni je svetovala naj vazamemo po dve tabletki ko se se mi pojavile vmesne kravitve, in nej to jemljem po nekaj dni (2-3), potem bi moralo stanje biti ok... ampak ta mesec sploh nisem mogla ustaviti krvavitve...
2. ja sva danes vse predebatirali... ker mi je zjutrej tezko pokazati kako mocno krvvim ko je vse cisto, sem s seboj prinesla kar bložek od včeraj, da je imela predstvao (glede na njen pogled je to močno )... tak da... ravn sedaj bo menstruacija, tak da takoj ko bom konec grem na ultrazvok... pa še lonček sem dobila, da nesem vodo na testiranje za klamidjio :x
pa nove tabletke sem dobila... SPET :) tako d alahk dodam se Cilest svojemo repertoarju
3. menjava tabletk je smesna... to so moje 6te tabletke... ampak meni je rekla, naj po sedem dnevnem premoru sele začnem jemati nove... in njenih navodil se držim.
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Cilest jst jemljem že od vsega začetka, to bo kakih 8, 9 let, pa je bilo vedno vse OK :wink:
Sam zdaj jih bom pa malo nehala...
jullia
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a jullia »

pomoje tisto, da jemlješ nove tabletke naprej brez premora velja bolj v primeru, da zamenjaš sredi škatlice (čeprav ne vem, zakaj bi kdo to počel). ne zdi se mi pa smiselno, da bi premor izpustila, ker začneš jemat novo šatlico, zdravo pa tudi ne. mene bi verjetno tako napihnilo, da bi me razneslo :)
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

jaz jemljem že tretjo vrsto...pa sem zmeraj po premoru začela novo škatlico jemat...mislim, da se prva ena poje..po premoru pa se potem začne nove jemat...ne kar nekje na sredini..ker bi bil to prevelik šok za telo...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
blue eye
Kofetarica
Kofetarica

Jokica kaj pa če bi ti zamenjala ginekologa, al pa saj povprašej pri komu drugemu, če je dobro kar dve na dan jemat? Pa to da si že šeste tabletke zamenjala, k pa če bi rajš prenehala z jemanjem...joj men se to res zdi tko čudno, jest bi na tvojem mestu res povprašala še nekoga drugega če je to sploh zdravo..no ja sej ti bodo zdj nardil preiskave pa boš vidla koko pa kaj, jest držim pesti da bo vse ok! Pa poročaj a prov, ker me ful skrbi zate :!:
Zaklenjeno