Modna svetovalnica

Novosti, trendi...
Zaklenjeno
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamara stylish »

Ja pete tako ali tako, ker tut nisem neki visoka in taka dolžina na moji velikosti ni bogvekaj :D ...
Bomo počakali na pomlad in videli kako se bo izšlo.
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
PerlaRosa
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a PerlaRosa »

Elou vsem skupaj :) Sem nova tukaj gor pa vidim, da sem ravno na pravo temo natrofla :)
Letos se bližajo 3 poroke (se pravi 3 različne obleke), na katere sem povabljena (na eni sem celo priča)... Sicer malo bolj v poletnem času, tako da še imam čas izbirat... In niiimam pojma kaj oblečt... Načeloma se je treba izogibat beli in bež barvi, kolikor vem... Pa preveč izzivalnim in oprijetim oblekam.. Povsod piše, da so zaželene kakšne pastelne barve al kaj takega, ampak jaz sem za malo bolj žive (rdeča, modra, vijolična)... Sploh pa bo ena izmed porok bolj na fensi snobovskem nivoju in že kar vidim kako bodo vsakogar premerili od glave do pet... V bistvu me je kar groza it :roll:
Mogoče katera ve za kakšno trgovino, kamor bi se splačalo it pogledat?
So bolj primerne kratke obleke, srednje dolge, do tal?

Kaj ve menite... Bi blo kaj takšnega primerno met? Je dovolj elegantno al je preveč kičasto?

Slika

Slika

Slika

http://www.portia-shop.com/product_thumb.php?img=images/Image/Izdelki/kartes_moda/KM02-5-vecerna-obleka2.jpg&w=289&h=370

Slika

Slika

Slika

Slika

In še zadnja... Sam mal za lušte... Vem, da najbrž ni za na poroko, ampak mi je vseen huda... :D :D

Slika

Mnenja?
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Brez zamere, meni so vse grozne :D

Js bi se lepo spravla v H&M in podobne (Zara, Promod, Esprit) in sprobala svašta. Par primerov iz H&M:
Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Meni so vse prevec kicaste in osladne, razen tiste rdece na eno ramo. Sploh saten mi je bljak in vse kar je krojeno na A. Tudi to, da mora biti obleka za na poroka pastelne barve, je zastarelo misljenje (potem pa vsi svati zgledajo kot velikonocni pirhi :roll:). Dolzina ni toliko pomembna, a naj ne bo prekratka. Drugace pa se povsod dobi polno lepih oblekic. Jaz bi se izogibala trgovin z oblekami za posebne priloznosti, ker v takih je obicajno polno tega satena in kica, ki za moje pojme ni za nikamor. Lepse in cenejse oblekice se dobi v kaksni Zari npr., pa se kje, ampak se ne spomnim zdaj iz glave. Zdaj v pomladnih kolekcijah bo sigurno povsod polno oblek.
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

Meni je tudi kvečjemu tista rdeča z eno naramnico všeč, pa še to bolj kroj, barva ne preveč, je taka zamolkla... Pa recimo tista s črnim pasom oz. pentljo, ko bi bila v mirovanju :D (na sliki plapola in izpade malo preveč starinsko / plesno za moj okus).

Drugače so pa meni pastelne barve za poroke všeč (ok, ne tiste kičaste sladoledne, ampak pač take bolj nežne in svetlejše), sem opazila ravno obratno, da so na praktično vseh slikah, ko kdaj vidim kakšno poročno druščino, vsi v nekih temnih, črnih ali pa pustno pisanih cotah :D
Zadnjič spremenil dot, dne 16. Feb. 2012 22:29, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
posh_girl
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a posh_girl »

PerlaRosa, meni pa se zdijo tvoje obleke zelo lepe in po mojem mnenju je vsaka od njih primerna (razen zadnje, kot si že sama rekla). V HM-ju in Zari imajo sicer lepe obleke, a bolj vsakodnevne, nisem prepričana, da so dovolj slavnostne za poroko, še posebno, če gre za poroko, kjer se zahteva bolj slavnostna oblačila in ni zaželjen casual.

Sama, ko kupim obleko v Zari, jo imam za v službo in se mi absolutno ne zdi dovolj fina za poroko. No ja, mogoče se tudi tam kakšna taka najde.

Sicer pa, pot pod noge, vzemi si en dan dopust in pojdi po trgovinah, ne bodi izbirčna, pojdi v vse mogoče, ena obleka bo že prava :)
PerlaRosa
Sramežljivka
Sramežljivka

Hvala vsem za mnenja... Logično, da mamo različne okuse... Sej bi blo pa dolgočasno, da bi ble vse isto oblečene...

Drugače pa *mala*, obleke na slikci so sicer ok, ampak se strinjam s posh_girl, da so mogoče malo preveč vsakodnevne... Kaj takega imam tudi sama oblečeno ponavadi za v službo in bi malo hecno izpadlo, če pridem tako preprosto oblečena na poroko, sploh na tisto "snobovsko", kjer se pričakuje malo bolj "afnasta" družba in bo najbrž kakšen dress code že pogoj za sam prihod.

Saj imam namen pogledat po trgovinah kaj bo pametnega, ampak me vseeno malo zanimajo ostala mnenja, da vem česa se izogibat in kaj je ql v očeh drugih.
Drugače mi pa pastelne barve ne ležijo, tako da bom kljub "pravilom" iskala kaj bolj intenzivnega...
PerlaRosa
Sramežljivka
Sramežljivka

CaliLove* napisal/-a:Meni so vse prevec kicaste in osladne, razen tiste rdece na eno ramo. Sploh saten mi je bljak in vse kar je krojeno na A.

Kar se kroja tiče pa iščem takšne obleke, ki pristojijo moji postavi... Se pravi A kroj. Bi tudi sama morda včasih raje izbrala kakšno bolj oprijeto in ravno krojeno, ampak se mi zdi, da ne zgledam najbolje v njih.
Preprosto nesmiselno se mi zdi gledat da bom oblečena po zadnjih trendih, če pa mi tak stil kroja ne pristoji.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

posh_girl napisal/-a: V HM-ju in Zari imajo sicer lepe obleke, a bolj vsakodnevne, nisem prepričana, da so dovolj slavnostne za poroko, še posebno, če gre za poroko, kjer se zahteva bolj slavnostna oblačila in ni zaželjen casual.

Sama, ko kupim obleko v Zari, jo imam za v službo in se mi absolutno ne zdi dovolj fina za poroko. No ja, mogoče se tudi tam kakšna taka najde.

S tem se pa tudi jaz strinjam, ja :)
CaliLove*
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a CaliLove* »

Saj rahlo na A je ok, recimo tako kot na fotkah, ki jih je mala prilepila. Na tistih zgornjih je pa prevec nabrano in meni osebno to ni vsec, sploh v kombinaciji s satenom. Drugace pa lahko tudi iz obleke enostavnega kroja lahko naredis super outfit primeren za poroko. Das zraven statement necklace ali kaksen drug opazen kos nakita (ali dva) ali izstopajoce cevlje recimo, pas itd. Frizuro si uredis drugace kot jo imas vsak dan. S pravimi dodatki se vse da. :)
I can explain it to you. But I can't understand it for you.
Uporabniški avatar
posh_girl
Komunikatorka
Komunikatorka

Drugače pa mislim, da omejitev za poroko ni - v smislu barve. Enkrat so govorili, da je bela barva rezervirana za nevesto - a na porokah to ni več pravilo. Črna naj se na poroki ne bi nosila zaradi vraževerja - ampak tudi črna obleka na poroki zna biti prav lepa, sama se sploh ne bi omejevala. Ti kar vzemi obleko z intenzivno barvo, če ti je všeč.

Če si mlada, bi ti priporočala, da vzameš krajšo oblekico - največ do kolen, ker bi te dolga obleka znala postarat.

Kot že sama ugotavljaš, ne kupuj obleke, ki naj bi bila trenutno v modi - ne pozabi, da vedno zažiga tisto, kar ti pristoji in kar te polepša - četudi če je to kroj, ki naj ne bi bil moderen.

Ne pozabi pa, da mora biti obleka udobna, ker boš v njej preživela skoraj cel dan, in da ni izzivalna - pač drži se tega, da je bolj seksi, če goloto samo malenkost nakazuješ.
Tamara stylish
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tamara stylish »

Jaz ne bi nič komplicirala...

Lani ko sem bila na poroki sem oblekla to krilo Slika, belo srajčko brez rokavov, ozkim in dolgim dekoltejem in bel sako... Pač to lahko kadarkoli oblečeš... če pač take stvari nosiš. Teh oblek k so zgoraj pa dejansko ne bi mogla (vsaj jaz ne) nikoli več obleči... Še za maturanca jih ne bi imela :/

Sploh ne komplicirati... v čem je fora kr je pač poroka? Oblečeš se pač primerno svojemu stilu
I like to see my money ... hanging in my closet.

I saw you get into a cab with a woman wearing come-fuck-me heels!
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Men je pa ta turizno zela fuul lepa. Definitivno pa ne zadnja rdeča, bljek.

Drugače se pa spomnim, da je znanka v S.Oliverju enkrat dobila zelo lepo oblekco za poroko. Malo prebrskaj :)
Uporabniški avatar
nennyy
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Gorenjska

Neprebrana objava Napisal/-a nennyy »

Tele obleke so meni čisto primerne za poroko (rdeča mogoče res ne). Načeloma se mi zdi, da se je vseeno potrebno malo bolj zrihtati za take priložnosti in ne obleči oblek, ki bi jih sicer imela za službo.
Tudi sama sem povabljena na dve poroki in sem vas že spraševala kako bi kombinirala turkizni korzet.... Help me :) ideje bi mi prišle zelo prav.
Uporabniški avatar
posh_girl
Komunikatorka
Komunikatorka

Hm, če si se že odločila za turkizni korzet in če gre za poroko v poletju, imaš pač možnost, da izbereš zraven eno krilo, ki gre barvno zraven - bela, bež in črna gre brez problema, druge barve pa bolj ne kot ja.
Zaklenjeno