Vprašaj me... #48

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Vprašaj me... #48

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Cela naša postavitev terase z vrtom, mi je nekako najljubša :hearts:
Sedaj ko je vse urejeno do konca, jo vedno več uporabljamo. Hvala bogu za lep, sončen september ;D

Najljubša torta? Cheesecake

- - - - - -

Najljubša restavracija?
Uporabniški avatar
hayley
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a hayley »

Mi hodimo bolj v restavracijo na kaksnem izletu alpa na kakem potovsnju/ daljsem izletu, ne doma…
drugace pa samo s priajteljicami bolj hodimo v Yuxi v Stari Gorici in Dabuda mi je vsec v Lj, kar sem sla tja se bolj v studentskoh casih in 1x za rojsrni..

Aja od tort sem pa lani ( ko se ni znal sam povedat, kaj bi rad)naredila sinu 1 od dveh tort - lesnikov biskvit in iz domacih vlozenih hrusk od boljj jesenskih okusov, sem se zdaj spomnila..

Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Argentino (totalno sentimentalno navezana :hearts: )
Od pizzerije v Ljubljani pa sta mi najboljši Verace in stari dobri Foculus. Pops mi je kr neki, čeprav ga vsi full hvalijo.

- - - - - - - -

Domov na večerjo povabiš družino/prijatelje… kaj pripraviš za predjed?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Kar neko vrsto juhe, ce je navadna vecerja. Ce je tematska, v skladu s temo.

Kaj v kuhanju pa se ti nazadnje ni posrecilo?
The world is as you are.
Uporabniški avatar
saarijarvi
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a saarijarvi »

Sarissima napisal/-a: 25. Sep. 2026 15:22 Saarijarvi - genialna ideja za it po poteh bourdaina! zdej sem pomoje že malo pozna, ga že kar nekaj let več ni...
Haha ja, že več let si vedno pogledam, kje je jedel ali snemal showe, če kam grem :D tako da sem bila že po raznih čudnih / zanimivih restavracijah.. (npr: manjša skrita underground restavracija v Chinatownu v NYC. Sem si hotela naročiti kaj zanimivega, pa so videli, da sem white girl in mi svetovali, naj se držim osnovnih sestavin :lach: so verjetno imeli prav ).. en plac v Bangkoku, kjer imajo pred stavbo akvarij z res ogromno čudno (in žalostno :( ) ribo.. tu blizu nas je kino, kjer je jedel kebab v spremljavi vrhunskega vina ( :D ).. v Hanoi-u sem šla pofirbcat v plac, kjer je jedel z Obamo (plastično mizico in stole so za spomin zaščitili s steklom). Ali pa mini kiosk z 'fried oreos' v nyc, kjer je delal en 90 letni stric že od mladih let. :) sem si jih kupila, šla čes brooklynški most in jedla s pogledom na nočni skyline :hearts: :ja: .. pa tisti sendvič iz filma 'When Harry Met Sally' (od kjer prihaja quote ''I'll have what she's having'' sem tudi probala. :lol: )

..in še vsaj 10 drugih.. tako da ja, veliko tega je že zaprtega, ampak se jih najde še veliko - tako da res priporočam, itak je bil skoraj v vsakem večjem mestu.. in feni pridno updejtajo bloge, kaj je še odprto in kaj ni. :)

nazadnje sem kar popečene kruhke z raznimi dipi in gor posutimi orehi.

da se mi ni posrečilo - nič kaj dramatičnega tbh, nekaj stvari je bilo tako bolj meh / brez okusa, ker si nisem vzela dovolj časa in vrgla vse skupaj bolj na hitro na krožnik. In 1x letos sem pozabila riž na plinu in se je praktično stopil skupaj z loncem. :nein:

ponaljam
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Razmerje sestavin ni bilo pravo (preveč jajc na količino kruha), tako da kruhovi cmoki žal niso uspeli.

Pa nadev za špinačno lazanjo moram tudi še dodelati. Meni je bilo čisto brez okusa, tako pusto…

- - - - - - - - - - -

Ponavljam
Odgovori