Vprašaj me... #48
Re: Vprašaj me... #48
prav jeans mislim da 4: skinny in na zvonec modre, skinny in wide leg črne.
ti?
ti?
...Love, love is a verb, Love is a doing word...
Mislim da 2 skinny bele in ene temno modre, 1 svetlo modre in temno modre na zvonec pa še črne
- - - - - - -
Najljubši film?
- - - - - - -
Najljubši film?
Nimam naj filma.
Lahko govorim od jeans hlac, prenehala sem jih nositi oz sem na zadnje jeans nosila do 3. Meseca nosecnosti, od takrat jih se nisem.
3 imam, modre skinny od More&more ( jih imam ze 4+ let), modre sirsi kroj spodaj, visji pas- gumbi namesto zadrge zgoraj iz Massimo dutti(lani poleti kupljene) in
starejse bež, bolj raven kroj( Betty and co)- te pa verjetno ze 5+ let.
Ponavljam
Lahko govorim od jeans hlac, prenehala sem jih nositi oz sem na zadnje jeans nosila do 3. Meseca nosecnosti, od takrat jih se nisem.
3 imam, modre skinny od More&more ( jih imam ze 4+ let), modre sirsi kroj spodaj, visji pas- gumbi namesto zadrge zgoraj iz Massimo dutti(lani poleti kupljene) in
starejse bež, bolj raven kroj( Betty and co)- te pa verjetno ze 5+ let.
Ponavljam
Would you like an adventure now, or would like to have your tea first?
Najljubši film?
Težko izberem, pomoje karkoli s kavinom costnerjem.
- - - - -
Najljubša obšolska dejavnost, ki si jo obiskovala?
Težko izberem, pomoje karkoli s kavinom costnerjem.
- - - - -
Najljubša obšolska dejavnost, ki si jo obiskovala?
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka

pojma nimam, nekaj stvari sem obiskovala tako, na kratko.. astronomijo?
takrat nisem imela interesa za take stvari. Žal.
če bi lahko napisala kratko pismo sami sebi 15 let nazaj, kaj bi si rekla/svetovala?
če bi lahko napisala kratko pismo sami sebi 15 let nazaj, kaj bi si rekla/svetovala?
Explore more, travel more, don’t be afraid to show how much you can love!
Nekaj v tem smislu… ker komaj sedaj opažam, kaj vse sem v mlajših letih spregledala, na kaj nisem dala večjega poudarka in mi je sedaj žal.
- - - - - - - -
Ponavljam
Nekaj v tem smislu… ker komaj sedaj opažam, kaj vse sem v mlajših letih spregledala, na kaj nisem dala večjega poudarka in mi je sedaj žal.
- - - - - - - -
Ponavljam
Imej se rad, ne it v vezo, kupi si stanovanje (takrat so bila res še poceni; pa babica mi je to govorla
)... najdi si boljšo psihoterapijo od Mrevljeta
(ne, saj morda je za takratno obdobje bil primeren, ampak tale zdele je boljša
ali pa sem jaz boljši pa jo tolk dobr usmerjam)... začni plesat, četudi bo težko, magari izrazno, začni čutit svoje telo in fitnes...
Mah težko bi bilo, ker sem bil v čist drugi energiji kakor sem sedaj, dost bolj švoh in obupan
Dobro vprašanje. Ponavljam
Mah težko bi bilo, ker sem bil v čist drugi energiji kakor sem sedaj, dost bolj švoh in obupan
Dobro vprašanje. Ponavljam
"Tema je tvoja svetloba.
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
Tvoje omejitve so tvoje iskanje." (Rumi, 42)
A lahko spremenim vprašanje? 
Česa se veseliš ta teden in česa ne?
Česa se veseliš ta teden in česa ne?
uf. ne vem, ne veselim se miljona sestankov. ne veselim se tega da se bova mogla usest in pogovorit, zakaj se ne moremo enostavno odločit da je ok in gremo dalje?
veselim se pa vikenda - končno nimamo nobenih socialnih obveznosti in bom lahko spekla testno torto za poroko. čokoladno bom naredila isto kot sem že za eno letošnjo, sadno moram pa naštudirat recept - prejšnja poročna je bla spomladi z jagodo, ma za zdej bi rajši sezonsko recimo hruška-vanilija, jabolko-cimet, karamela-banana-oreh, neki takega. ideje?
vprašanje kradem iz r/Slovenija:
https://www.reddit.com/r/Slovenia/s/ArDRYCKIKN
veselim se pa vikenda - končno nimamo nobenih socialnih obveznosti in bom lahko spekla testno torto za poroko. čokoladno bom naredila isto kot sem že za eno letošnjo, sadno moram pa naštudirat recept - prejšnja poročna je bla spomladi z jagodo, ma za zdej bi rajši sezonsko recimo hruška-vanilija, jabolko-cimet, karamela-banana-oreh, neki takega. ideje?
vprašanje kradem iz r/Slovenija:
https://www.reddit.com/r/Slovenia/s/ArDRYCKIKN
Po tiktoku vidim trend, kako gre folk v Italijo samo zaradi hrane, in da ko grejo v Italijo šele vidijo kaj je "ta prava hrana" in da je italijanska hrana najboljša in pizza in carbonara in vse...
Ampak jaz kot Slovenka ki živi blizu Italije in tudi sem šla globje v Italijo (rim oziroma Neapelj in okolica) nisem tega mnenja... Ne zdi se mi tako dobra italijanska hrana kot slovenska in dejansko sem v Sloveniji jedla dosti boljšo carbonaro kot v Italiji isto s picami
Zdaj pa me zanima a je to zato ker imamo Slovenci tako bogato kulturo okoli hrane ali je res italijanska hrana overrated? Ali sem samo jaz tega mnenja?
Am, jaz si pomagam z idejami na internetu, sploh ce nimas sam kilometrine, da bi toliko iz glave vedel stvari.. na zadnje sem uporabila jagode, ker je to sin sam izbral
Rada grem v Italijo na dobro hrano, na zadnje sva bila v eni kar v redu restavraciji na vecerji pri cca 20 mesecih sina, kje sva ze bila.. v enem mestu v okolici Firenc nekje, ne vem tocno imena kraja vec.. sva pa potem mogla izmenicno samo eden bit pri mizi in drugi tekat zunaj z otrokom po uloci, ker ni bil pri miru… in ene 2x kosilo v Bologni v istem izletu. (In se italjani so pri sosednji mizi omenjali besedo babysitter)
Tudi ce gres v restavracijo v najbolj mozno turisticno mesto v drzavi, je malo naivno mislit, da je tam nijno tudi najboljsa hrana v drzavi… tudi italjanska hrana ni samo pica in karbonara in bolonjska omaka.. jaz pri nas nisem v nobeni restavraciji videla kaksne pestre ponudbe razlicnih vrst testenin..je vec izbire recimo razlicnih jedi iz pašte/ testenin kot pri nas, tudi druge stvari, mislim da, gobjo juho sem jedla tam dobro, raco v slivovi omaki se mi zdi, dobro vino.. so bile tudi te stvari/ druge stvari od paste znacilne za tisto pokrajino..
Njami, komaj cakam, da gremo se kaj v Italjo na izlet, ceprav zdaj za bliznjo prihodnost imamo bolj drugam it plan..
Ponavljam+ kje si bila na zadnje na izletu ali plan za naslednji par dnevni vikend izlet/ vikend dopust/ naslednji daljsi dopust..
Rada grem v Italijo na dobro hrano, na zadnje sva bila v eni kar v redu restavraciji na vecerji pri cca 20 mesecih sina, kje sva ze bila.. v enem mestu v okolici Firenc nekje, ne vem tocno imena kraja vec.. sva pa potem mogla izmenicno samo eden bit pri mizi in drugi tekat zunaj z otrokom po uloci, ker ni bil pri miru… in ene 2x kosilo v Bologni v istem izletu. (In se italjani so pri sosednji mizi omenjali besedo babysitter)
Tudi ce gres v restavracijo v najbolj mozno turisticno mesto v drzavi, je malo naivno mislit, da je tam nijno tudi najboljsa hrana v drzavi… tudi italjanska hrana ni samo pica in karbonara in bolonjska omaka.. jaz pri nas nisem v nobeni restavraciji videla kaksne pestre ponudbe razlicnih vrst testenin..je vec izbire recimo razlicnih jedi iz pašte/ testenin kot pri nas, tudi druge stvari, mislim da, gobjo juho sem jedla tam dobro, raco v slivovi omaki se mi zdi, dobro vino.. so bile tudi te stvari/ druge stvari od paste znacilne za tisto pokrajino..
Njami, komaj cakam, da gremo se kaj v Italjo na izlet, ceprav zdaj za bliznjo prihodnost imamo bolj drugam it plan..
Ponavljam+ kje si bila na zadnje na izletu ali plan za naslednji par dnevni vikend izlet/ vikend dopust/ naslednji daljsi dopust..
Nazadnje na izletu KG, plan za naslednji trip Trst, med počitnicami pa za cel teden na štajersko k staršem. Nič preveč eksotičnega
- - - - - - -
Ponavljam
- - - - - - -
Ponavljam
- saarijarvi
- Cosmo moderatorka

Težko sodim, ker v Sloveniji od študenstkih let ne hodim več jest ven. V Rimu pa sem enkrat zapravila o la la na hrano
sem si pa tudi malo vnaprej pogledala katere stvari probat tam in kam it (plus kot fenica Anthonija Bourdaina sem hotela malo sledit njegovim stopinjam, kje je jedel
).. tako da je bilo bolj ciljano in se je izplačalo. Drugače pa nisem tako dosti po Italiji - se zadržujem samo v okolici letališča v Trstu (ko je treba) / kak Monfalcone občasno.. in ja, tudi tam sem dobro jedla. Že random pekarna je dobra.
Če ne štejem klasičnih obiskov Hrvaške/Slovenije sva bila za 1. Maj v Dresdnu in Saški Švici (oboje res lepo, priporočam!) in jaz sem šla junija solo v Romunijo - z vlakom malo po karpatih. Tudi top. Oktobra greva v Istanbul in na turško obalo kjer bova pri njegovem kolegu in ženi. To je pa za zdaj to. Letos je malo manj planov, kot bi si jih želela, ker morava do konca opremiti stanovanje. Ampak ok, korak po korak.
ponavljam + najljubši kos pohištva ali dekoracije doma? Torej nekaj, ki ti je res pri srcu?
Če ne štejem klasičnih obiskov Hrvaške/Slovenije sva bila za 1. Maj v Dresdnu in Saški Švici (oboje res lepo, priporočam!) in jaz sem šla junija solo v Romunijo - z vlakom malo po karpatih. Tudi top. Oktobra greva v Istanbul in na turško obalo kjer bova pri njegovem kolegu in ženi. To je pa za zdaj to. Letos je malo manj planov, kot bi si jih želela, ker morava do konca opremiti stanovanje. Ampak ok, korak po korak.
ponavljam + najljubši kos pohištva ali dekoracije doma? Torej nekaj, ki ti je res pri srcu?
Hruška-karamela.Sarissima napisal/-a: 23. Sep. 2026 12:34 čokoladno bom naredila isto kot sem že za eno letošnjo, sadno moram pa naštudirat recept - prejšnja poročna je bla spomladi z jagodo, ma za zdej bi rajši sezonsko recimo hruška-vanilija, jabolko-cimet, karamela-banana-oreh, neki takega. ideje?
Kombinacije s slivo so našim všeč. Sliva-skuta, sliva-vanilija, sliva-temna čokolada.
Komplet kuhinja mi je estetsko in fukncionalno top, središče doma, druženja...
Kot kos, počivalnik. Vsestransko udoben in lep
Ponavljam.
Vse kar imava v stanovanju je ze prej bilo noter, ker sva baje namenoma vzela opremljeno, da ne zapravljava denar za opremo, ker bomo sli enkrat ven iz najema. Mi ni nic posebno pri srcu…
Vsec so mi vse stvari od dojencka in me tudi se spominjajo na prejsnje stanovanje- obposteljna posteljica, komoda s previjalno in airex, pa knjizna polica z otroskimi knjigami.
Drugace vceraj smo bili prvic odkar imamo dojencka na izletu, (ce ne stejem odhode na primorsko k mojim in ce ne stejem sprehoda po Tivoliju, ki nam je tudi ene 30 min dalec)na Bloškem jezeru in gradu Snežnik.
Naslednji tako malo zelje ali plani za vikend izlete oz 2-3 dnevne izlete pa Opatija in po Madzarski.
Ponavljam
Vsec so mi vse stvari od dojencka in me tudi se spominjajo na prejsnje stanovanje- obposteljna posteljica, komoda s previjalno in airex, pa knjizna polica z otroskimi knjigami.
Drugace vceraj smo bili prvic odkar imamo dojencka na izletu, (ce ne stejem odhode na primorsko k mojim in ce ne stejem sprehoda po Tivoliju, ki nam je tudi ene 30 min dalec)na Bloškem jezeru in gradu Snežnik.
Naslednji tako malo zelje ali plani za vikend izlete oz 2-3 dnevne izlete pa Opatija in po Madzarski.
Ponavljam
Saarijarvi - genialna ideja za it po poteh bourdaina! zdej sem pomoje že malo pozna, ga že kar nekaj let več ni...
uuu sliva cimet skutaaaa! lahko bi kaj takega sčarala. hvala, predlagam nevesti pa se bo odločila kaj ji najbolj diši.
ful mam rada sliko ki sem jo kupila od sodelavke - ogromen cvet dalije. in pa uokvirjeno mini print - razglednico kraja kjer živimo, kupila sva jo en teden po tem ko sva se preselila sem na nekem naključnem artsy sejmu v lj in zanjo plačala skor 10 eur čeprav nisva vedela s čim bova tisti mesec plačala položnice
. pa poročne fotke na steni.
ponavljam
ali kakšno torto najraje ješ?
uuu sliva cimet skutaaaa! lahko bi kaj takega sčarala. hvala, predlagam nevesti pa se bo odločila kaj ji najbolj diši.
ful mam rada sliko ki sem jo kupila od sodelavke - ogromen cvet dalije. in pa uokvirjeno mini print - razglednico kraja kjer živimo, kupila sva jo en teden po tem ko sva se preselila sem na nekem naključnem artsy sejmu v lj in zanjo plačala skor 10 eur čeprav nisva vedela s čim bova tisti mesec plačala položnice
ponavljam
ali kakšno torto najraje ješ?