delusional napisal/-a:koga si ocenjeval po slikah na forumu? kaj barbika ma slike tle?
Ne, vam ne privoščim
Horus:

Za potrebe pogovora se bom strinjala s tabo, ker izgleda je sistem (nekaterim) res potreben, ker brez njega ne bi mogli objektivno in razumsko oceniti kompatibilnosti druge osebe. Konec koncev je sistem tvoj, in moje soljenje pameti tebi, da ga ne potrebuješ, je brezpredmetno. Važno, da ti laufa
Džeki: Z horusovim mišljenjem se popolnoma strinjam, tudi s tvojim. Metuljčki in kemija niti približno ni dovolj trden temelj za zvezo. Horusovo VINO zajame vse bistvene vidike. S to razliko, da jst ne bi številčila in seštevala, ampak postavila neko spodnjo mejo, pod katero ne grem, pri vsakem od teh vidikov. V kolikor so vse štiri komponente "sprejemljive" in so prisotni metuljčki, bi razmislila o zvezi. V kolikor pa bi vse štiri (ali vsaj tri od teh) bile super odlične, bi pa tipa zgrabila in ga ne spustila
Pri primerih, kjer so tri kategorije odlične, pri eni (npr osebnosti) pa me razočara, mu tudi 3 ostale desetke ne rešijo riti.
Vbistvu je pa potrebno tako racionalno razmišljanje, kot metuljčki in kemija. Tudi najbolj seksi tip, z ogromnim IQ-jem, fajn osebnostjo in brez nadležnih navad (z odsotnostjo kemije in pretiranih čustev), bi mi postal po nekaj mesecih, letih dolgočasen. OK, mogoče je popoln, samo to me ne bo grelo ponoči. Veliko bolj me "zagreje" moj nepopolnež.
Ravno tista kemija in metuljčki me pripravijo do tega, da partnerju kakšne "dnevne napakice" spregledam. Da sem srečna, čeprav morda človek poleg mene ni najlepši in najpametnejši.
Dogovorjeni, racionalni zakoni (ponavadi v medijskem svetu ali med bogatimi) slej ko prej razpadejo. Sem imela že tipa, ki je bil po mojih merilih oh in sploh naj, še lepši in pametnejši od sedanjega, ampak nisva zdržala. Z njim sem začela brez metuljčkov, kemije......pač on je bil zagret zame, jst pa koklja....ja itak, sej je popoln. Kljub napenjanju možganov mu nisem našla napake. Ampak tudi popolnost zna biti dolgočasna, in ni minilo dva meseca, ko sem se neko jutro v njegovi spalnici vprašala, kaj do k.... sploh počnem tukaj. In šla. Tko da, preferiram tipa, ki me zrajca že s pogledom, pa čeprav ima kakšnih 10 kg mišične mase manj, postaja plešast in ne govori 5 jezikov

V kolikor pa obstaja komponenta, ki je zame nesprejemljiva (pretirano ljubosumje ali omejevanje, odsotnost ciljev, pogriženi nohti, slabe higienske navade, odsotnost smisla za humor, hladnost, živčnost,...), pa adijo, metuljčkom in nadpovprečnim ocenam navkljub.