Izpit za avto

Klepetalnica, info, humor in ogromno drugih zanimivih reči...
Zaklenjeno
Tami
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Tami »

Jst mam drug tedn izpitno :eek: :o Kere so kej te manjše napake k ti jih spregledajo? Avto ti lahku crkne&stuff....
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Če ti avto crkne takoj letiš. :) Pomoje moraš met full veliko srečo, da res ne narediš nobene napake. Drugač pa pomoje oni ne gledajo na večje - manjše napake, ampak te kar takoj vržejo. Slišala sem že od dostih kolegic kakšne napake so mele, pa se tut meni ni zdelo nič pomembnega, ampak so letele. Je pa seveda veliko odvisno tudi od ocenjevalca.

Drugače pa... Dobr vozi in upam, da boš naredila! ;)
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

hox mal mn posluši svoje prjatlce k ni čist tko k pravjo..
moji frendici je 3x avto crknu pa je nardila. ne vržejo te tekoj, razen če ne narediš konkretnega prekrška kot je prehitevanje čez polno črto, prevožena rdeča al stop znak itd... je odvisno od ocenjevalca, to itak, sam kr tko te tud ne more vržt. recimo sošolc je padu zato k ni pogledu mrtvega kota... mogoče se teb in tvojim kolegicam zdi to mala napaka.. samo če bi bil v tistem trenutku v mrtvem kotu avto, nebi blo dobr..
MoJcHyKa
Debatorica
Debatorica
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a MoJcHyKa »

Pa tud odvisno je, če narediš kako napako na zelo prevoznih cestah al kjer ni toliko prometa, ker kjer ni tolk prometa ti bodo lažje spregledali :) če slučajno kdaj pozabiš pogledat v ogledalo, ne bodo težili, ampak je spet odvisno kje pozabiš... pa kokr jst vem, če ti crkne avto enkrt te ne vržejo, če ne pa mislim, da ja... je pa imela ena sošolka kar nekaj napak pa je naredila, pa tudi sama nisem šla brez napak skozi...
res je odvisno tud od volje komisije, ostalega prometa, tvoje živčnosti... sicer pa mislim, da niso ravno tako strogi, je res odvisno... ampak jst osebno ga neb šla več delat (če mi mogla izbirat med vozniškem al čem drugem), je bil kar velik stres zame, mogoče še prevelik... :?
astra_mb
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a astra_mb »

*hox* napisal/-a:^^ Če ti avto crkne takoj letiš. :) Pomoje moraš met full veliko srečo, da res ne narediš nobene napake. Drugač pa pomoje oni ne gledajo na večje - manjše napake, ampak te kar takoj vržejo. Slišala sem že od dostih kolegic kakšne napake so mele, pa se tut meni ni zdelo nič pomembnega, ampak so letele. Je pa seveda veliko odvisno tudi od ocenjevalca.

Drugače pa... Dobr vozi in upam, da boš naredila! ;)

to pa je največja laž kar sem jih jaz kdaj slišala...jaz sem bila na izpitni zelo živčna...avto mi je crknil 2x..pa sem v prvo naredila...je rekel iz komisije, da če vidi, da ti avto crkuje pa da je to zaradi straha oziroma živčnosti...pa tudi če je kakšna res majhna napakica...ne padeš...
sploh pa če še niste videle si on zadaj zapisuje...in vsaka napaka je vredna nekaj pik...ko se to seešteje...pa če jih je veliko..pač padeš...ne padeš pa kar tako...vsaj v naših dobrih starih časih je bilo tako...
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
*hox*
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a *hox* »

^^ Poznam dve ki sta padli zaradi tega ker jima je crknu avto. Prvi je crknu že takoj na parkirišču, pa je reku samo adijo, drugi pa pri speljevanju v klanc, tko da ne rabte tuki pisat da nej ne poslušam svojih prjatlc. Res je da nisem bla zravn, ampak tok jim pa že verjamem kar povejo. Očitno ste ve vse mele dobre ocenjevalce, ki so spregledal kakšno napakico, niso pa vsi tok prijazni. :)

Punkie_ ... Nisem opredelila manjših in večjih napak, in nevem zakaj pišeš da se mrtvi kot mogoče men in mojim kolegicam zdi majhna napaka, ker ga nisem niti 1x omenila. Wtf?
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

saj je prav, da padeš izpit, če ti avto crkne! takšen človek ni sposoben samostojne vožnje. speljevanje je osnovna zadeva pri vožnji avtomobila, če ne spelješ, ne moreš voziti... :D
le@
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Domžale

Neprebrana objava Napisal/-a le@ »

Jochie napisal/-a:saj je prav, da padeš izpit, če ti avto crkne! takšen človek ni sposoben samostojne vožnje. speljevanje je osnovna zadeva pri vožnji avtomobila, če ne spelješ, ne moreš voziti... :D

:motz: OOOOOOOO joj joj joj, tole me je pa podražl zdele...
No, sama sem mlada voznica, svojega avta nimam, ampak si ga sposojam od tistega, ki mi ga pač posodi, tako da vozim 5 različnih avtomobilov, pa mi noben (več) ne crkuje (mi je pa, vsaj v prvem mesecu, rad kakšen crknil, pa še to pred hišo... :oops: ).

Ampak!
Poznam veliko voznikov, ki imajo izpit že 10, 15, 20, 30 let, pa se še vedno kdaj naredi, da avto crkne. 1x na 5 let, pa kaj pol. Boš reku, da pol ne znajo vozt? Tud dizl je že komu crknu, ki ima 20 let izpit, čeprav men skos govorijo kako dizl splooooh ne more crknt, skor mišn imposibl.

v glavnem, ko sem jaz delala izpit, so mi rekl, da ne padeš samo zaradi tega, pa tud če ti 3x crkne, ker je res, da je glavna vožnja teoretično manj zahtevna kot ostale, ki jih voziš z inštruktorjem, je pa za živcke prekleto zahtevna, zato ni nič čudnega, da avto crkne. Čeprav meni ni. :D

No, pa sem se skašljala... :teddy:
aymee
Komunikatorka
Komunikatorka

a

Neprebrana objava Napisal/-a aymee »

ti jochie al kaj si si pa res en mutav človk... če bi te zdele mela pred sabo nebi blo dobr :evil: :evil: :evil: men je tud enkrat avto crknu pa ne zarad tega k ne bi znala vozt al pa kej ampak preprosto zaradi tega ker sm bila ful živcna, un iz komisije je biu pa tud tak da me je se bl zivcno delu..čist mrk, neprijazen... :? kako nj človeka pol ne bo strah? in valda da pol nardi kako napako, pa pač malo hitreje nogo odmaknes pa smo tam... :eek:
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

lea, tudi meni kdaj avto crkne...se zgodi (1x na 10 let)...ampak to prav gotovo zaradi neskoncentriranosti na vožnjo oz. na manevre v avtomobilu.
če pa tebi v eni uri 3x crkne pa pomeni, da sploh nimaš občutka za vožnjo, zato po mojem mnenju za izpit še nisi zrela ampak si zrela za dodatno izobraževanje.
kajti izpit narediti ni problem, problem je pridobiti izkušnje v nevsakdanjih razmerah (sneg, dež, noč, kombinacije teh dejavnikov, zastoji na cesti, ko speljuješ vsakih nekaj sekund in ko po določenem času noga peče, potem vožnja na dolge razdalje in kondicija za vožnjo). in trdim, da izpit ne bi smel biti le pokazatelj upoštevanja prometnih predpisov in njihovega poznavanja, ampak v osnovi pokazatelj, da ima voznik občutek za vozilo (da mu vozilo ne crkuje, da ima občutek za širino in dolžino vozila, itd)
zato bi bilo pametno v učenje vožnje vključiti šolo varne vožnje na poligonih v izjemnih razmerah. seveda bi bil tako izpit veliko dražji, pa vendar cenejši, če bi se s tem preprečila kakšna prometna nesreča (stroški popravila vozila so veliki, če zakrivite nesrečo, vas oškodovanci lahko tožijo za poškodbe, nenazadnje če koga ubijete, imate vse življenje slabo vest...)

torej...moje mnenje...če ti avto crkne med izpitno vožnjo, izpita ne zaslužiš...
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: a

aymee napisal/-a: kako nj človeka pol ne bo strah? in valda da pol nardi kako napako, pa pač malo hitreje nogo odmaknes pa smo tam... :eek:

in valda da pol naredi kako napako ter se zabije kam in po možnosti še koga ubije... :roll:

draga moja, nesreče na cestah so le posledice napak in neskoncentriranosti voznika ter neobvladanje občutka za avto (hitrost, s katero smeš pripeljati v ovinek, občutek za varnostno razdaljo, itd.) in tukaj noben izgovor ni dovoljen (sem bila utrujena, živčna, na radiu je bila smotana pesem, itd... :wink:
Karja
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Karja »

*hox* napisal/-a:^^ Poznam dve ki sta padli zaradi tega ker jima je crknu avto. Prvi je crknu že takoj na parkirišču, pa je reku samo adijo, drugi pa pri speljevanju v klanc, tko da ne rabte tuki pisat da nej ne poslušam svojih prjatlc. Res je da nisem bla zravn, ampak tok jim pa že verjamem kar povejo. Očitno ste ve vse mele dobre ocenjevalce, ki so spregledal kakšno napakico, niso pa vsi tok prijazni. :)

Punkie_ ... Nisem opredelila manjših in večjih napak, in nevem zakaj pišeš da se mrtvi kot mogoče men in mojim kolegicam zdi majhna napaka, ker ga nisem niti 1x omenila. Wtf?

to ne more bit res glede avta, ker je men inštruktorca rekla da ti lahko 3x crkne, oz. ko ti v tretje padeš tko da sta mal napihlne vse
Uporabniški avatar
Tammy_De
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Ljubljana
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tammy_De »

pa še ful je odvisn od obutve. če maš kakšne nove čevlje al pa kakšne s bolj debelim in oz. trdim podplatom ter če še nikol nisi vozila v njih ti lahko avto tut crkne k na začetku nimaš še dobrega občutka za to. in sploh ni noben bau-bau če ti avto kdaj crkne, sam ne bit živčn, lepo počas ga spet prižgi pa spel
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

~NIA~ napisal/-a: lahko znaš speljevat pa ti kdaj pač avto crkne :roll:
in noben mi nebo reku da mu avto ŠE NIKOLI ni crknu. Pač užgeš še enkrat in spelješ..

ja, nia, raznorazne ropotuljce se vozijo po cestah, največja kriza pa je, če ti crkne, potem pa užgat več noče! :D
Uporabniški avatar
punkie_
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a punkie_ »

*hox* ... verjemi da folk ko pade na glavni dostkrat posplošuje stvari in nazadnje so krivi inštruktorji in ocenjevalci. če sta tvoji koledici padli SAMO zaradi tega, ker jima je avto crknu, bi se lahko šli pritožit. ne rečem da ti crkne avto na avtocesti :roll: in tudi relativno je, kaj so manjše napake ... za nekoga drugega so lahko usodne. sploh pa kot je razvidno iz tvojga posta, sama še nisi delala izpita, zato ne morš lih objektivno komentirat kako je..
Zaklenjeno