men tud starši nikol niso nč gnjavli da kam nesmem,kda morm bit doma ampak to zato ker mam starejšo sestro in sem vedno lah šla z njo -ona je bla stara 15, js pa 13 pa sm tak froc ž po yucatanu skakala-se ga še spomni kera

na gigiju..sam je blo vredi ker je vedno priš nekdo od staršev po nas-al moji, al pa od kake kolegice..
pol sm šla pa itak v internat tam pa smo ga pili od ned-čet, vsaki dan, sicer smo bli zun sam do 9h, 10h, edin v 3.pa 4.letniku so se že začela tud zamujanja do kakih 2h,3h-to je kr pozno čez teden...
tam ni blo takega nadzora, lah si se delav da si trezn itd. tak da so eni pol kr fejst zabluzli-droge, špricanje itd..
doma pa tud sem šla vn kda sem hotla, kam sem hotla, ker so starši vedli da sm dovolj pametna pa odgovorna da nebom delala blemov...
sam je hecno zaj ko gledam male 15, 16letnice se mi zdijo taki otroci da bi mogli doma bit ne pa da skačejo po diskotekah koma pijani, pol pa se spomnim da sm js bla ista al pa še hujš..hmm.. tak da ni čudno eni starši pozabijo kaki so bli oni mladi pa zato otroke držijo na špagi...
no js žuram ž kr dovgo pa se še kr nism navadla, obvezno grem 1x al pa 2x vn na tedn-ponavadi med tednom, poleti pa bol med vikendi...
sam drugače pa mislim da je nasploh ful odvisno kje npr živiš. js če bi živela v lj svojih otrok definitivno nebi pustla pred 18.letom v diskoteke-kak global, kmš pa to(no zaj tk ne spušajo mladoletnih), nevem zaka sam tak se mi zdi ful bol nevarno...
če pa živiš v malem mestu,ko ma eno diskotekico pa ni take panike, itak se vsi poznajo ka tja hodijo itd...pa je mal lažje staršem pomoje..
nevem najbolš je taka sredna meja, da ne pustiš nonstop otrok povsod, pa da če veš da jim lah zaupaš pa s kom se družijo pa če ne lažejo je ok, čene pač treba mal ketne kak vikend:)
tisti starši ki pa svojih otrok nikamor ne pustijo pa so zame zelo primitivni al pa rahlo paranoični...
vsak otrok rabi žur, svobodo itd..nekateri se lah pol začnejo počutit čudne itd...al pa jih res zmeša ko jih 1.pustijo vn(poznam ful velik primerov....)
ja ja, tak je to...