Kdaj imeti otroka?

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
ana27
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a ana27 »

jullia_ napisal/-a:Jaz pri svoji generaciji opažam velike razlike. Nekateri že par let živijo na svojem, delajo praktično redne šihte, so v bistvu "odrasli", drugi pa bluzijo ravno tako, kot so pri 15ih. Verjetno je malo razlike, če se za otroka odloči nekdo, ki že nekaj let skrbi zase, ali pa nekdo, ki se še vedno trdno oklepa svojih staršev in se brani vsake odgovornosti.

Kako pa ti veš koliko se nekdo oklepa svojih staršev? Ni merilo to ali živi doma ali na svojem? Lahko je nekdo na svojem pa mu stanovanje plačujejo starši, cunje nosi domov prat in likat, pospravljat mu hodi mama (poznam tak primer). Medtem, ko lahko nekdo živi pri starših in plačuje stroške in pomaga pri hišnih opravilih. Zame ni merilo samostojnosti kje živiš.

In drugo, zanašati se, da ti bodo finančno starši pomagali pri otroku, kaj ni to oklepanje staršev?
Jaz hočem za svojega otroka sama finančno poskrbeti, ne se zanašati na finance partnerja in staršev. Zrel za otroka pomeni tudi finančno sposoben za otroka.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a red_rose »

sanjaanja napisal/-a:Kako že vnaprej veš, da bo služba 100x bolj stresna, ko še sploh nimaš službe?

ker vem kaksen poklic sem si izbrala? :D faks je 1/10 tistega kar bomo dozivljali v sluzbi...
Podganca
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Podganca »

^^kakšen poklic si si izbrala?

Gremo odpret še eno temo "kakšen poklic ste si izbrali?" ? :D
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

ne ne bomo spet OT :irre:
lorelaj
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a lorelaj »

jullia_ napisal/-a:Nisem sicer brala čisto cele teme, ampak nikjer nisem videla napisano, da je otroka lahko imet. Samo, da je pač možno imet naraščaj tudi med študijem in da to ni nobena katastrofa.

Zato pa sem napisala, da se napisano ne nanaša konkretno na nobeno osebo, ki sodeluje na forumu. Pisala sem na splošno.
Nikjer tudi ne pravim, da je otrok med študijem negativna stvar ali celo katastrofa, ampak še vedno menim, da večina punc vseeno preveč sanja in ne razmišlja realno v zvezi s tem.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

a mislis da potem ko pride otrok jim je pa zal? mocno dvomim.

vcasih je pac tako. midva sva si tut nabavla psa in sem si misla kak bo fajn, vsak dan en sprehod in to je to...aha, zdaj pa vidim kak strosek je to :D vsak mesec naju stane hrana, priboljski, igrace in vse kar unici slabih 100€, pasja sola 3x po 120€, za pocitnice zapravima dosti vec zaradi njega, veterinar vsakic cez 50€ (recimo na 3 mesce), pa NIKAMOR ne morma it ker nimama varstva za njega :D odpadle so vse pocitnice, tujina, letala, zuranje, izletki kamor pes ne more...takoj po faksu letim domov da ni prevec sam...a mislis da mi je zal? NIKOL. ker je moj mali kosmati prijatelj in mi pomeni vse na svetu :D - in za vse ki se tako rade vpicite v moj post - niti slucajno NE PRIMERJAM otroka in psa, samo kako mocno moras met sele otroka rad? ;) mogoce ne mors vedet kako tezko je, lahko si ga pa iskreno zelis in mu nudis vse kar potrebuje...pa ce je se tako tezko...
Podganca
Komunikatorka
Komunikatorka

pa kaj red_rose... :gruebel: a si noseča? :D
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Gorenjska, Starost: 30 let

Neprebrana objava Napisal/-a sanjaanja »

Smetka_ napisal/-a:Poleg tega, a je katera od vas sploh pomislila, na možnost, da mogoče sploh ne bo mogla zanositi? Naprimer 2 leti?

Ja bom pa mela otroka 2 leti kasneje kot sem si ga bom zamislila. Kje pa piše, da ga moram imet točno zdaj. Saj tiste, ki se jim ponesreči ga imajo tudi drugače kot so načrtovale.

BTW kar jaz vem okrog kolegic ima večina kar točno menstruacijo, vključno z mano.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

Podganca lol, zakaj? nisem :D sam js tako obozujem otroke, jao..res FUL :D ze nekaj let delam (ni sluzba, hobi) z otroci in vedno raje jih mam :D
Zadnjič spremenil red_rose, dne 04. Okt. 2009 17:06, skupaj popravljeno 1 krat.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

jullia_ napisal/-a:A boš takrat, ko bo tebi začela biološka ura tiktakat, ubrala drugo pesem in začela ljudi forsirat, da naj se že enkrat zresnijo, ker so zdaj pa dovolj stari?

Kdaj pa začne biološka ura tiktakat? In veš bolje ne imeti otroka pri 40ih, kot pa pri 20ih in ne biti sposoben skrbeti zanj, ker nastrada samo otrok.
Podganca
Komunikatorka
Komunikatorka

Samo preblisk :D
Mimi_M
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Primorska

Neprebrana objava Napisal/-a Mimi_M »

Ma mi je prav smešno, kako razglabljate o tem;... zame je najpomembnejši moment ta, da si otroka želiš. In to mislim res želiš, ne tisto romantično sanjarjenje o mali štručki, ki jo voziš na sprehod. :D
Jaz si ga pač enostavno še ne želim in tu se vse razmišljanje o otroku zame konča.
Imam službo za nedoločen čas, solidno plačo, enako moj partner in tudi če bova čez tri leta že v svoji hiši in si ga še vedno ne bova želela, se pač tudi takrat ne bova odločila zanj. :wink:
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Libido. napisal/-a:
*mala* napisal/-a:my_self- kolk si pa ti stara, da v osnovni niti pomislili niste na alkohol?

nismo vsi pri 13 razmišljali samo o alkoholu in pri 15 samo o seksu :gruebel:

Točno, jaz še sedaj ne razmišljam o alkoholu. Sicer sem pri starejših, ki komentirajo tukaj. Pri nas v OŠ ni nihče razmišljal o alkoholu in sexu. O alkoholu so potem nekateri zaželi razmišljati v 1. teniku SŠ.

Če starost za vse pada, potem mogoče tudi starost za imeti otroke, glede na to, da jih najbolj zagovarjate 19letnice, ki še nimate svojih dohodkov in si niti ne predstavljate koliko je stroškov. Z 180imi evri še sama ne preživiš brez stroškov stanovanja kaj šele otroka zraven.
Sicer pa statistika kdaj imajo zdaj ženske otroka največ pove.
sanjaanja
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

red_rose napisal/-a:
sanjaanja napisal/-a:Kako že vnaprej veš, da bo služba 100x bolj stresna, ko še sploh nimaš službe?

ker vem kaksen poklic sem si izbrala? :D faks je 1/10 tistega kar bomo dozivljali v sluzbi...

In veš, da boš točno to delala, in da je na vsakem mestu točno enak stresno.

In faks ni 1/10 tistega kar bomo doživljali v službi. Jaz zase lahko rečem, da je zame veliko manj stresna služba kot je bil faks in to sem ti že povedala. In veliko več časa imam sedaj kot sem ga imela v času študija.
Uporabniški avatar
red_rose
Cosmofrik
Cosmofrik

kaj pa 180€ + 350€ stipendije = 530€! to je precej vec kot redna placa v gorenju. PLUS placa redno zaposlenega fanta? to pa ze kr nanese a ;)

samo primer! :)

(joj ze dvakrat sem rekla da se umikam iz debate pa je tok zabavno :D )
Odgovori