Džamija?

Vse o politiki od svetovne do domače
Odgovori

Si za izgradnjo džamije?

Ne!
71
53%
Da, zakaj pa ne?!
57
42%
Da, ampak ne v Ljubljani. (Bolj primeren se mi zdi kakšen drug kraj, npr. Jesenice)
7
5%

Skupaj glasov: 135

Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

Tole s svinjino pa ne vem točn, kako je blo...a nima neki veze s tem, da naj bi se svinja podrgnla ob neko sveto zadevo...ma nimam pojma :? A ve kdo?
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Yazmeen napisal/-a:Tole a svinjino pa ne vem točn, kako je blo...a nima neki veze s tem, da naj bi se svinja podrgnla ob neko sveto zadevo...ma nimam pojma :? A ve kdo?

http://www.email.si/apps/es_blog/p.php?id=10569
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Jochie
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Jochie »

trenutni rezultati ankete:

ste za izgradnjo džamije?

NE 20
DA, zakaj pa ne? 18
DA, ampak ne v Ljubljani 5

se pravi, da je trenutno več odgovorov pozitivnih...mar to pomeni, da so slovenci tako strpni ali to, da je pol glasovalcev muslimanov??? :D :D :D
Uporabniški avatar
ryu10kyu
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: Sonce

Neprebrana objava Napisal/-a ryu10kyu »

Jochie napisal/-a:trenutni rezultati ankete:

ste za izgradnjo džamije?

NE 20
DA, zakaj pa ne? 18
DA, ampak ne v Ljubljani 5

se pravi, da je trenutno več odgovorov pozitivnih...mar to pomeni, da so slovenci tako strpni ali to, da je pol glasovalcev muslimanov??? :D :D :D

Oprane možgane imajo in so ziher njihovi ratali!
Evo pol Slovencev je že njihovih...očitno jih je 1.000.000 slovencev njihovih...pogubljeni smo in Slovenija bo šla zdaj samo še navzdol. :cry:
Žene so zato, da jih ljubimo, ne pa da bi jih razumeli. Oscar WILDE
Yazmeen
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a Yazmeen »

ryu10kyu napisal/-a:
Yazmeen napisal/-a:Tole a svinjino pa ne vem točn, kako je blo...a nima neki veze s tem, da naj bi se svinja podrgnla ob neko sveto zadevo...ma nimam pojma :? A ve kdo?

http://www.email.si/apps/es_blog/p.php?id=10569

Aham, hvala za informacijo. Še ne dolg nazaj sm slišala, da nej bi bla svinjina zato prepovedana, ker nej bi se svinja podrgnla nekam...kam točn, pa ne vem, ob eno sveto zadevo :)
Damyanchyka
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Poletje

Neprebrana objava Napisal/-a Damyanchyka »

Hahaha kuk ste zagrabl na link :D Zakon. Jst kao use tku mislm kukr tm reče ;) :D Tle smo, da izražamo mnenje..Jst ubistvu nism nč konkretnga rekla zato se brezveze spravlate name ;) Sicr pa kukr vam paše, men je useen.
Narava je krivična. Psi ne znajo govoriti, medtem ko nekateri ljudje odlično lajajo!
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a a_pikica_a »

deniro, krščanska vera tudi diskriminira ženske in omg, cerkve ratejo kot gobe po dežju :roll:

Sama pripadam krščanski veri, imam zakramente vključno z birmo.
In omg, moj priimek se konča na ič! Ah dajte no, preveč povezujete islam z politiko, ki jo je Amerika prikazala kot terorizem.
I can resist anything but temptation. Oscar Wilde
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

Sicer se mi niti ne da brat poste denira. (ker je zelo frustrajoče gledati toliko bulšita na enem mestu, with insults and all.) In to bi svetovala tudi ostalim, ker škoda živcev.

Bi pa izkoristila tale post, da malo pokomentiram Damyanchiko in njen "dokumentarec". Posnetek je domače produkcije. Dokler mi ne najdeš kakšnega priznanega, ustvarjenega v pravem studiu s kaj več materiala kot pa s slikami in videi iz interneta, z mnenji oseb vseh ver, predstavnikov držav, zgodovinarjev in sociologov, se nimamo kaj za pogovarjat. Ker to so pravi dokumentarci. Video sosedovga Lojzeta o "vsiljevanju islama" v Evropo pa ne mislm gledat. In če enačiš muslimane iz Bosne in muslimane iz zavrtih islamskih držav, moraš biti tudi malo površna. Jaz sem namreč v Bosni večkrat na leto, pa še nikoli v svojem devetnajstletnem življenju nisem slišala, da bi mi katerikoli musliman grozil, da bi me zaklal. :) Ali kogarkoli drugega. Ali da me bo posilil, ubil mojo mamo, zavzel državo... Oh come on.

Mimogrede - Islam je bil nekoč v Evropi zelo razširjen. Cel Iberski in Balkanski polotok je bil prepreden z njim. Zakaj misliš, da so Španci tako zagoreli in temnolasi? Takrat so uporabljali sablje, ugrabitve, bile so se vojne, pa jim ni ratal. Krščanstvo se je ohranlo, ker je moč Cerkve prevelika. Zdej jim pa z eno džamijo in par tisoč verniki v Ljubljani bo? Ne seri.

Včasih se sprašujem, zakaj hodmo v šolo 12 let, če še obstajajo ljudje, k verjamejo, da bo Slovenija postala islamska država, če se bodo preprosti verniki zbirali na molitvi svojemu Bogu. Očitno niste usvojili temeljnih ved, kot so matematika, logika in zgodovina. Mogoče bi jih morali.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

*purple* napisal/-a:Mislm MilkyWay, povej mi, kako d fak lahko sklepaš po priimku, da je nekdo musliman?
No, tlele bi pa jst rekla, da je to slovenska puhoglavost, ki usazga ki se bo pisal na ič, proglasi za muslimana/bosanca/srba...Pa veš, obstajajo tudi slovenski priimki ki se končajo na ič?
O moj bog, res...zdej je usak ki je na ič musliman :lol:
In usak ki je južno od kople tud al kako?
čas je da si prebereš kšno knjigco, da se mal razgledaš in nehaš tko neumno posploševat.

A si ti sploh ukapirala point mojega posta? Zgleda da ne... Pa tudi razlika je, ali se ta tvoj t.i. na -ič zaključi z mehkim ali trdim č-jem. Če je mehki, bodi 100%, da ni Slovenec ali karkoli drugega... Slovenske priimke na -ič pa poznam, srbski pa imajo najpogosteje tudi dodan V, tako da na koncu izpade -vić. Seveda pa se mora še "koren" priimka slišati kot srbski... Tako da glede na to priimek Batistič ne moreš označit za "južnega".

In ne, to ni nobena puhoglavost ali posploševanje (mogoče samo moji predsodki? :roll: ), to so pač dejstva. In sama sem tudi na -ić, in ja, sm srbkinja, na tebi pa je, da "uganeš" kakšne vere sm.

Če si dobro prebrala (zgleda da nisi) sem napisala, da lahko iz priimkov zveš, katere narodnosti so, glede na to pa lahko sklepaš versko pripadnost. Ker srbi so pravoslavci (ne verjamem, da se je kdo spreornil, ker je to bolj mission impossible), bošnjaki/albanci/turki so muslimani (lahko rečem obratno, kot v mojem prejšnjem oklepaju).

In ni nobena višja znanost, da uganeš, iz kje izvira priimek človeka (po imenu je res malo težje sklepati). Tako bo naprimer Samir Mulahasanović po tvojem mnenju Srb in posledično pravoslavc? Ne bi rekla, pomisli še enkrat.

*purple* napisal/-a:In ja je težko ugotovit, kakšne narodnosti so, še bolj kakšne vere so!Ker to je njegova osebna stvar in je ne moreš povezat z imenom in priimkom!

Ne, ni težko ugotoviti vsaj približne narodnosti, glede vere pa sm ti že vse razložila, samo znat moraš prebrat.

*purple* napisal/-a:Romi so si že zaželeli in se začeli boriti za svojega predstavnika v parlamentu.za tistih par sto, ki jih je pri nas.Nebi trikrat rekla, da se še muslimanom porodi kakšna taka ideja.

Na pomoč! Čaka nas temna prihodnost! :eek:
Sama si napisala - predstavnik. Samo eden, ki bo po tvojem mnenju spreobrnil vse ostale v parlamentu? Pa še to. Tudi italijanska in madžarska manjšina imata svojega predstavnika v parlamentu, zdej pa lahko samo še čakaš, kdaj bojo začeli Italijani in Madžari vdirati u Slovenijo in rušiti slovensko harmonijo :roll: ...

*purple* napisal/-a:Da ne?če bi bilo temu tako, potem nebi bilo že toliko srbov, bosancev in makedoncev pri nas.vsak dan jih je več.

Bolano! Prasci, naj se vrnejo nazaj!
Nevem, kako lahko misliš, da bo Slovenija ostala enonacionalna država in da v njej ne bo mešanja kultur. Vsak skrbi za to, da bo lahko vzdrževal družino, ki je mogoče ostala v njihovi državi, delavci, ki prihajajo z juga pa pošiljajo njim denar 1x na mesec, mogoče 2x, mogoče 1x na dva mesca... Kakor mu je omogočeno. In veš zakaj prihajajo sm? Ker je tuki standard višji in jim dokaj redno plačujejo (priznam, tudi izkoriščajo), tam pa tega ni. In zdej naj zaradi nekaterih nestrpnih Slovencev ostanejo v bedi in ne pridejo sm? Pa res imaš občutek za sočloveka...

*purple* napisal/-a:kukr sm rekla, dokler spoštujejo use, spoštujem tud jst njih, ampak država je tukaj tista, ki jim popušča preveč.

A so ti kej nardili? A so te kdaj užalili, tako kot nekateri žalijo njih? Kaj jim država popušča? Omogoča jim boljše življenje, kot na Balkanu.

Edit (ker mi še neki paše dodat): In ko prebereš moj post, boš lahko malo bolj gledala okoli in ugotovila, da je muslimanov kar dosti. In to so tisti, ki mislim, da bi lahko imeli svojo đamijo tudi u centru Ljubljane. Če z minaretom, pa z minaretom.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

*purple*, država jim popušča v kakšnem smislu?

Če država ne bi "popuščala" pomisli koliko "pristnih" Slovencev bi ostalo. Pa kaj vse bi zastalo, gradnje cest, objektov, dela ki so prenizka da bi se jih Slovenc spravu delat.
*purple*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *purple* »

A si ti sploh ukapirala point mojega posta? Zgleda da ne... Pa tudi razlika je, ali se ta tvoj t.i. na -ič zaključi z mehkim ali trdim č-jem. Če je mehki, bodi 100%, da ni Slovenec ali karkoli drugega... Slovenske priimke na -ič pa poznam, srbski pa imajo najpogosteje tudi dodan V, tako da na koncu izpade -vić. Seveda pa se mora še "koren" priimka slišati kot srbski... Tako da glede na to priimek Batistič ne moreš označit za "južnega".

Hej, obstajajo tudi tisti z mekim ć-jem pa so katoliki :) Ne, nikakor ne morš na podlagi tega sklepat in konc.če maš ti to sposobnost, krasno od tebe, lahko pereš možgane drugim, žal meni jih ne boš, ker to zame ni čist nč kot eno bedno posploševanje.In to ti ne pove nobenega pametnega odgovora in ne moreš vedet kakšne vere je nekdo kar tako.žal...

In ne, to ni nobena puhoglavost ali posploševanje (mogoče samo moji predsodki? ), to so pač dejstva. In sama sem tudi na -ić, in ja, sm srbkinja, na tebi pa je, da "uganeš" kakšne vere sm.

ah, mene sploh ne briga kakšne vere si ti.Prav zares ne!Ta podatek se mi ne zdi uporaben, niti me ne zanima.Niti ne bom iskala in predvidevala nekej v tri dni.

Če si dobro prebrala (zgleda da nisi) sem napisala, da lahko iz priimkov zveš, katere narodnosti so, glede na to pa lahko sklepaš versko pripadnost. Ker srbi so pravoslavci (ne verjamem, da se je kdo spreornil, ker je to bolj mission impossible), bošnjaki/albanci/turki so muslimani (lahko rečem obratno, kot v mojem prejšnjem oklepaju).

spet posploševanje.
lahko je nekdo srb, lahko ima srpski priimek, ampak še vedno ne moreš vedet katere vere je.
lahko je fotr pravoslavc, mat pa muslimanka in so vzeli recimo materino vero?ali pa se je sam odločil recimo za kabalo ali budizem!Ne moreš, enostavno.

In ni nobena višja znanost, da uganeš, iz kje izvira priimek človeka (po imenu je res malo težje sklepati). Tako bo naprimer Samir Mulahasanović po tvojem mnenju Srb in posledično pravoslavc? Ne bi rekla, pomisli še enkrat.

Čist možno, da bi bil :)

Na pomoč! Čaka nas temna prihodnost!
Sama si napisala - predstavnik. Samo eden, ki bo po tvojem mnenju spreobrnil vse ostale v parlamentu? Pa še to. Tudi italijanska in madžarska manjšina imata svojega predstavnika v parlamentu, zdej pa lahko samo še čakaš, kdaj bojo začeli Italijani in Madžari vdirati u Slovenijo in rušiti slovensko harmonijo ...

take stvari se lahko zgodijo ja.
že tako imamo tupaste politike, se pa ne čudim da bo svoj stolček v parlamentu še kakšen mufti dobil, kaj šele kšn romski poglavar ali celo poglavar družine Strojan :roll: In ja, situacija se lahko začne precej slabo obračat v primeru slednjega!

Bolano! Prasci, naj se vrnejo nazaj!

to si ti rekla!

Nevem, kako lahko misliš, da bo Slovenija ostala enonacionalna država in da v njej ne bo mešanja kultur. Vsak skrbi za to, da bo lahko vzdrževal družino, ki je mogoče ostala v njihovi državi, delavci, ki prihajajo z juga pa pošiljajo njim denar 1x na mesec, mogoče 2x, mogoče 1x na dva mesca... Kakor mu je omogočeno. In veš zakaj prihajajo sm? Ker je tuki standard višji in jim dokaj redno plačujejo (priznam, tudi izkoriščajo), tam pa tega ni. In zdej naj zaradi nekaterih nestrpnih Slovencev ostanejo v bedi in ne pridejo sm? Pa res imaš občutek za sočloveka...

a dej ga srat, kaj si zdej povedala!
sej, ker dobi usak, ki želi pridt sm delovno vizo se potem dogaja to kar se z delavci!In potem postanejo še slovenske riti razvajene in nočjo delat.Verjamem, da če nebi blo balkanskih delavnih sil, bi slovenci hodili po makadamu, kaj šele po kakšnih autocestah :roll:
use to je veriga...delavec pride, nezačiten, brez nič pa se ga obrača...in se vrstijo smrtni primeri na delovnih mestih...V zadnjih mesecih jih je blo kar nekaj.
In ja to se da ustavit, žal z malo selekcije in z pristojno inšpekcijo ki ne bo riti peglala v pisarnah ampak dejansko kej nardila!
In beri moje poste pa boš vidla o čem govorim.
Na usak način hočeš dokazat da sem nevemkako nestrpna, sovražna do ljudi južno od kolpe, ena me je porinla v etnično čiščenje, druga pojmovala s teroristi..Mislm dej mal razmišlejte predn kej pišete.beseda je še zmer tekla o đamiji in ko sm rekla, da tega ne želim so se use vaše riti dvignle v smislu da sem nevemkaj.. :roll: Kdo je potem nestrpen??
Tryanna
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Tryanna »

Po pravici povedano se mi ne da brat vsega. Džamija mora bit, si lahko predstavljate, da bi šli k maši namesto v cerkev, v telovadnico? Polnočnice v skladiščih? Katastrofa kako so nekateri negostoljubni in dvolični.
sončk
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a sončk »

No s priimki se pa strinjam, da se ne da nč natančno določit. Moj priimek je recimo bolj razširjen na Hrvaškem, sem pa pravoslavka. Sicer pa to ni tema o priimkih, ampak o džamiji.
MilkyWay
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: ...en tu corazón..

Neprebrana objava Napisal/-a MilkyWay »

*purple*, preveč si pametna, da bi se lahko kosala s tabo... Kje sem sploh imela pamet, da sem sploh začela debato s tabo? Ker ti itak ni nič jasno, ker vedno trdiš svoje. Prav, trdi svoje, mene bk... Nočem spreobrnit tvojega mišljenja (vsako nasprotno mnenje ne moreš enačiti z željo, da te želimo spreobrniti).

Niti te ne bom citirala glede teh tvojih ugibanj, da se je pa morda kakšen pravoslavc/musliman/katolik spreobrnil, ker je malo pretiranol. Dej mi ti povej, koliko je takih primerov? Niti ne dosti, a ne?

Ma zaradi mene se lahko sprenevedaš, da je muslimanov samo nekaj par nepomembnih procentov. Tudi če bi jih bilo 0,01%, imajo pravico do svoje verske ustanove in mi jim tega ne bomo preprečili...

*purple* napisal/-a:Niti ne bom iskala in predvidevala nekej v tri dni.

Iskala? Ni ti treba. In tudi pričakovala sem tak tvoj odgovor. Če ti pa vsaj malo logika deluje, ne boš predvidevala nekaj v tri dni.

*purple* napisal/-a:to si ti rekla!

Ja, js sm rekla. A sm slučajno kje naredila navednice, v oklepaju napisala avtorja in s tem pokazala, da je to povedal kdo drug? Ma dej beri med vrsticami dej...

*purple* napisal/-a:Verjamem, da če nebi blo balkanskih delavnih sil, bi slovenci hodili po makadamu, kaj šele po kakšnih autocestah

Zaradi mene lahko pretiravaš, če ti je tako ljubše.

*purple* napisal/-a:sej, ker dobi usak, ki želi pridt sm delovno vizo se potem dogaja to kar se z delavci!In potem postanejo še slovenske riti razvajene in nočjo delat.Verjamem, da če nebi blo balkanskih delavnih sil, bi slovenci hodili po makadamu, kaj šele po kakšnih autocestah
use to je veriga...delavec pride, nezačiten, brez nič pa se ga obrača...in se vrstijo smrtni primeri na delovnih mestih...V zadnjih mesecih jih je blo kar nekaj.
In ja to se da ustavit, žal z malo selekcije in z pristojno inšpekcijo ki ne bo riti peglala v pisarnah ampak dejansko kej nardila!
In beri moje poste pa boš vidla o čem govorim.

In po vsem tem, kar si zdej napisala, jim država po tvojem mnenju še popušča, kajne? :D

*purple* napisal/-a:Na usak način hočeš dokazat da sem nevemkako nestrpna, sovražna do ljudi južno od kolpe, ena me je porinla v etnično čiščenje, druga pojmovala s teroristi..Mislm dej mal razmišlejte predn kej pišete.beseda je še zmer tekla o đamiji in ko sm rekla, da tega ne želim so se use vaše riti dvignle v smislu da sem nevemkaj.. Kdo je potem nestrpen??

Ne, ne želim te prikazati v taki nestrpni in sovražni luči. V taki se kažeš sama.
a_pikica_a
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

sončk napisal/-a:No s priimki se pa strinjam, da se ne da nč natančno določit. Moj priimek je recimo bolj razširjen na Hrvaškem, sem pa pravoslavka. Sicer pa to ni tema o priimkih, ampak o džamiji.

Tudi jaz, sem na -vić, pa sem Katolik :)
Odgovori