Fant musliman
me ji pomojem ne mormo pomagat sploh.vsaj direkt ne.Nekako bi jo rada prepričala da naj gre k psihiatru pa zanima me kaj mislte o policiji(kaj bi ve nardile)
Zadnjič spremenil bleona, dne 27. Maj. 2008 17:09, skupaj popravljeno 1 krat.
Foxy-lady napisal/-a:Kaj pa ce bi ti povedala njenim starsem za to ? Kot je ze ena rekla, mislim da je to najbolj pametno. Ce pa ji druzina ne bo stala ob strani, potem pa res ne vem...
druzina ve.odnose majo trenutno ful slabe.ampak mislm da kljub temu da so drugace res v redu delajo ravno nasprotno od tega kar bi rabla.fotr se je pa mislim da clo stepu ze z njim
bleona napisal/-a:element10 napisal/-a:bleona napisal/-a:okej..nevem ce to pase lih sem...ampak nebi odprla teme da ne bi kdo znan slucajno bral.prosim svetujte mi ker je že mene strah zanjo.
bom skrajsala kar se da.sosolka in kolegica obenem ima tipa te vere..prosim ne ugibat sploh iz kje je ker to sploh ni vazn.
in problem je da se nonstop kregata(zaradi njegovih prepovedi,nadzorovanja in nevem zarad česa še)..blo je tok banalnih stvari da kar verjet ne morš.
bli so tud udarci že.ona ga je miljonkrat pustila pa še kar hoče bit z njo.zdej sta že nevemkaterkič skupi in reku ji je da če ga še 1x pusti ji bo neki naredu
(najbrž ste dojele kaj)...rekla sem ji naj ga prijavi policiji pa noče,ker je rekla da to v sloveniji ni varno in da bi jo že kako dobil in pa da se ji SMILI.
Ženska počasi izgublja prijatelej,kukr jih še lahko ma,psihologinja v šoli je že obupala,s starci se nonstop krega.
Torej punca še niti povnoletna ni(manjka ji še par mesecev) pa se ji že to dogaja.Miljonkrat smo ji že kej svetovale pa nič noče narest da bi temu nardila konec,ampak nevem zakaj nam potem sploh vse skupaj razlaga.Zadnjič smo jo komaj zjagale da je šla z nami ven.Ni mu povedala ampak skoz je govorila da jo bo najdu,da bo pršu.Pila ni.Zdela se mi je kot da je nora.
S sošolkami nas skrbi kaj bo?Kaj nej nardimo?(tiste ki smo ji blizu).Vem da se bo neki zgodil,ker je blo že tok scen.Kaj se nardi v takem primeru?Sej sem že brala dost takih prispevkov,samo ko mors kej uporabit pa vse pozabis.Sploh glede policije.(ce se ji kaj zgodi bomo tud me odgovorne ker nismo nic nardile)
To, da je on te vere nima nič s tem kar se dogaja. In zato tud tole ne paše v to temo, ampak ok.
Se pravi, ona se boji, da ji bo kaj naredu, če ga bo pustila? Ja kako si pa predstavlja to v prihodnosti? Da jo bo kar skos tepu.. enkrat se mora končat, in nekak ji morte to vcepit v glavo...
kakor jaz vem je največ krvnega maščevanja pri muslimanih naprimer.Veliko je odvisno od vzgoje, to je res, ampak obstajajo tudi razlicne interpretacije korana.
Ne bos rekla da je nakljucje da so ravno pri muslimanih zenske tok zapostavljene.
Prosila sem za pomoč(naslov je bil fant musliman) in nisem vedla kam naj drugam dam.A lahko prsim najprej to.
joj, kok ljudje preveč filmov gledajo... povej, koliko muslimanov pa poznaš, da zadevo posplošuješ...?
Drugač pa psihiater (zaenkrat) nima kle kej pomagat... ne vem kok resno je, če je res tok zelo, pol pač policija... še najbolj bi blo pa da ma enega starejšega brata k bi mal zadevo uredu:)
ah kje...lej jz sem bla tud ze z muslimanom,ki sicer ni bil tok gorec pa je blo vse ql,ampak se zmeri mi ni kej prevec ta vera.pa poznam jih kar nekaj drugace.spostujem tvoje mnenje ti dej pa moje.pa hvala drugac za nasvet,ceprov se zdej nevem kaj naj..Ta njen je doma iz rovt,kjer so stare navade,stari obicaji..vse kar obstaja primitivnega na tem svetu in nazadnjaskega--->to je on
Zadnjič spremenil bleona, dne 27. Maj. 2008 17:18, skupaj popravljeno 1 krat.
bleona napisal/-a:ah kje...lej jz sem bla tud ze z muslimanom,ki sicer ni bil tok gorec pa je blo vse ql,ampak se zmeri mi ni kej prevec ta vera.spostujem tvoje mnenje ti dej pa moje.pa hvala drugac za nasvet,ceprov se zdej nevem kaj naj..Ta njen je doma iz rovt,kjer so stare navade,stari obicaji..
v bisvu je žal tko, da noben ne more nič, razen ONA SAMA... tko da nekak je treba njo prepričat da to ni kul..
ne to ni dobr...njej ne bomo nikol dopovedale,ona ne razume.
sicer pa slpoh nevem kaj bi ji sploh se rekle.ker smo ze po vseh ovinkih probale,pa ne gre.Kako naj jo probamo,pa v kaj?Pustila ga pri teh groznjah sigurno ne bo,saj jo je valda strah za lasten life.
rekla je da se je v tem času tud sama spremenila in da si ne
more pomagat ampak da ji sploh ni za nikogar mar,samo za njega.
*kaj pa mors narest da ga izzenejo iz drzave,glede na to da nima drzavljanstva?
sicer pa slpoh nevem kaj bi ji sploh se rekle.ker smo ze po vseh ovinkih probale,pa ne gre.Kako naj jo probamo,pa v kaj?Pustila ga pri teh groznjah sigurno ne bo,saj jo je valda strah za lasten life.
rekla je da se je v tem času tud sama spremenila in da si ne
more pomagat ampak da ji sploh ni za nikogar mar,samo za njega.
*kaj pa mors narest da ga izzenejo iz drzave,glede na to da nima drzavljanstva?
bleona napisal/-a:Foxy-lady napisal/-a:Kaj pa ce bi ti povedala njenim starsem za to ? Kot je ze ena rekla, mislim da je to najbolj pametno. Ce pa ji druzina ne bo stala ob strani, potem pa res ne vem...
druzina ve.odnose majo trenutno ful slabe.ampak mislm da kljub temu da so drugace res v redu delajo ravno nasprotno od tega kar bi rabla.fotr se je pa mislim da clo stepu ze z njim
Ne vem, kak je pri njih, ampak ce bom jaz z mojimi v slabih odnosih, bi mi pomagali no matter what, sploh ce se gre za tako resno stvar.
To ni zajebancija. Ce hoces pomagati prijateljici, bi bilo prav, da poves njenim starsem, ki valjda vedo vec kot ena se ne polnoletna najstnica.Vsaj jaz bi tako naredila. Ce pa starsi ne bodo pomagali, potem pa res tej familiji ni vec pomoci in so seveda slabi starsi, da bi pustili svojega otroka kar tako v taksni situaciji, ki lahko pripelje do marsikaj groznega.
You want me to be something I can never ever be.
hm...nevem no..oni vedo.so ji prepovedal kakršnekoli stike,ponudili prevoz vsak dan,do šole in iz šole...
oni v bistvu mislijo, da delajo dobro zanjo,ko ji ne dajejo več denarja misleč da bo z njim šla ven in rabi denar.
ona je bla ful navezana na njih,zdej ji pa sploh ni več mar za nič.Najbrž ji poskušajo pomagat ampak tud sami ne vedo kako.
sej sem že rekla da mudela ni streznil niti pretep z njenim fotrom in vedno kar pride k njim domov in hoče notr.
so že mel neki s policijo,samo je dobil samo opozorilo al nevem točno kaj, da moti.grozno je
oni v bistvu mislijo, da delajo dobro zanjo,ko ji ne dajejo več denarja misleč da bo z njim šla ven in rabi denar.
ona je bla ful navezana na njih,zdej ji pa sploh ni več mar za nič.Najbrž ji poskušajo pomagat ampak tud sami ne vedo kako.
sej sem že rekla da mudela ni streznil niti pretep z njenim fotrom in vedno kar pride k njim domov in hoče notr.
so že mel neki s policijo,samo je dobil samo opozorilo al nevem točno kaj, da moti.grozno je
- Sweet Princess
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
Joj no...Zadeva je jasna. Še enkrat je treba it na policijo - če ne po druga po en konkreten nasvet! Pa ta malo je treba tut streznit - tok je zabredla da še sama ne ve kaj se dogaja po moje...Zavedat se mora situacije k ni glih najbolj rožnata in pač zaupat tistim ki vedno kaj delajo! Staršem! Ok, nej jo vozjo usak dan u šolo in nazaj, en mesec popolne izolacije (mislim v smislu čim manj druženja - razen s prijateljicami) pa na policijo!
To so resne zadeve...in je treba resno pristopit k njim! Če se bo familija skupi uzela pa ni vrag da ne bodo rešili tega no...Verjamem da se tut starši bojijo zanjo - če ji ne dajo dnarja ker pač mislijo da bo z njim...Sej po moje bi tut bla oz. je...pač je ujeta v začaran krog in ne zna iz njega...
To so resne zadeve...in je treba resno pristopit k njim! Če se bo familija skupi uzela pa ni vrag da ne bodo rešili tega no...Verjamem da se tut starši bojijo zanjo - če ji ne dajo dnarja ker pač mislijo da bo z njim...Sej po moje bi tut bla oz. je...pač je ujeta v začaran krog in ne zna iz njega...
- cioccolatina*
- Sramežljivka
- Kraj: Obala in Ljubljana
lissa napisal/-a:Zakaj bi se mogla samo ona spremenit in sprejet njegovo vero? Če jo ima kaj rad, lahko tudi on malo popusti in najdeta nek kompromis... Ne vem no... On lohk ostane isti, ona se mora pa nujno spremenit,... to mi ne štima
Če jo ima rad, bo tudi on malce popustil, če ne pa nista za skupaj. Žal
zelo dvomim da bi on to res naredil... ker muslimani so zelo zelo verni.
enkrat sem na ircu staknila muslimana in me je čist "nardl" ker kao mi katoličani nismo tako fejst verni in ne molim 5x na dan kot oni.
je pa sicar res, da je babica od mojega fanta muslimanka, vendar se je "asimilirala" v dominantno kulturo, torej praznuje samo par praznikov in nima nič proti če bi se nekoč midva poročila v katoliški cerkvi. v temprimeru se da... ampak če je res tako zagrižen... punca zbeži, ker nekoč ko boš poročena ni več rešitve... preberi si kakšno resnično zgodbo ali poglej film o njihovem življenju in maltratiranju žensk.
a veš, da ne smejo študirati?? da se ne smejo vključevat v socialno življenje??? in tudi to, da so po poroki POPOLNOMA pod moževim skrbstvom in so dobesedno njihova lastnina??? smo meli zdej na faxu en tekst o pravicah muslimanskih žensk in verjemi da... jz bi na tvojem mestu zbežala... kje si ga sploh spoznala, če smem vprašat???
pa btw... ne boš jedla več pršuta

A natural good vibration
- Sweet Princess
- Kofetarica
- Kraj: Ljubljana
je pa sicar res, da je babica od mojega fanta muslimanka, vendar se je "asimilirala" v dominantno kulturo, torej praznuje samo par praznikov in nima nič proti če bi se nekoč midva poročila v katoliški cerkvi. v temprimeru se da...
Sam neki - babica od tvojega fanta je islamske vere - kaj tvoj ni te vere al kako? Oz. če imajo to vero v družini, potem je musliman, ne glede na to al je veren al ne. In v katoliški cerkvi se bosta lahko poročila samo, če bo on uradno prestopil v katoliško vero...
Moj je tut musliman - pa ne praznuje ne nič - jaz sem pač katoliške vere - pa tut ne hodm u cerkev, tko da ni šanse da se poročiva cerkveno...Pač se to pri katolikih ne da - poročanje v cerkvi dveh oseb pri katerih je ena katoliške, druga pa druge vere.
- cioccolatina*
- Sramežljivka
- Kraj: Obala in Ljubljana
Sam neki - babica od tvojega fanta je islamske vere - kaj tvoj ni te vere al kako? Oz. če imajo to vero v družini, potem je musliman, ne glede na to al je veren al ne. In v katoliški cerkvi se bosta lahko poročila samo, če bo on uradno prestopil v katoliško vero...
Moj je tut musliman - pa ne praznuje ne nič - jaz sem pač katoliške vere - pa tut ne hodm u cerkev, tko da ni šanse da se poročiva cerkveno...Pač se to pri katolikih ne da - poročanje v cerkvi dveh oseb pri katerih je ena katoliške, druga pa druge vere.[/quote]
Moj NI musliman, že njegova mama je ateistka, kljub temu da je njena mati muslimanka... pač that's life... ni šans da bi se dala z muslimanom...
pač nekateri so odprti, drugi pa se neki ful versko udejstvujejo...
moj dragi je ateist drugače... in ga ne briga za katero koli vero,,,
Moj je tut musliman - pa ne praznuje ne nič - jaz sem pač katoliške vere - pa tut ne hodm u cerkev, tko da ni šanse da se poročiva cerkveno...Pač se to pri katolikih ne da - poročanje v cerkvi dveh oseb pri katerih je ena katoliške, druga pa druge vere.[/quote]
Moj NI musliman, že njegova mama je ateistka, kljub temu da je njena mati muslimanka... pač that's life... ni šans da bi se dala z muslimanom...
pač nekateri so odprti, drugi pa se neki ful versko udejstvujejo...
moj dragi je ateist drugače... in ga ne briga za katero koli vero,,,
A natural good vibration