Kontracepcijske tabletke
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
~NIA~ napisal/-a:a si lahk tko prestaviš menstro da recimo po 2h tednih nehaš jemat tabletke in da jo dobiš prej in ne kasneje???
Kokr vem, to NI priporočljivo. Po eni strani je sicer logično, ker si že mimo ovulacije in maš v sebi ful hormonov, samo po drugi strani je pa še vseen riskantno, kaj veš kaj se zgodi, lahko vseen pride do ovulacije. Definitivno bolš, da ciklus zavlečeš, magari vzameš 2 zavitka tabletk.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Spet sem nardila eno neumnost. Včeraj sem pozabla tabletke v avtu, tako da so ble danes do cca 17h v avtu, ki je bil precej pregret.
Sicer sem jih imela v predalu, ampak vseeno. Na škatlici pa piše, da je treba tablete shranjevat na 25C. Potem sem tableto vseeno vzela, sam mi je zdej malo slabo. Ginekologa ne morem poklicat, ker ga ni, na med.over.net so tut na dopustu, tko da...Se slučajno kateri sanja, če je to ful narobe? Oz. če so se tablete pokvarle al karkoli?

buubbika napisal/-a:jst jemljem diane ž skor 16 dni pa sm mela kakih 10 dni od 1. dne ko sm začela še koj menstro, pol je prenehal zaj pa spet...![]()
joški me sicr bolijo, upam da bojo mal zrastli
![]()
.. mislite da je kaj narobe ker še mam menstro al naj še počakam:?
a jih maš prvič? ker je možno, da se telo oz. tvoj organizm privaja na novo dozo hormonov, k jih dobiš s tabletkam
-
- Cosmopolitanka
Tiavanna napisal/-a:Spet sem nardila eno neumnost. Včeraj sem pozabla tabletke v avtu, tako da so ble danes do cca 17h v avtu, ki je bil precej pregret.Sicer sem jih imela v predalu, ampak vseeno. Na škatlici pa piše, da je treba tablete shranjevat na 25C. Potem sem tableto vseeno vzela, sam mi je zdej malo slabo. Ginekologa ne morem poklicat, ker ga ni, na med.over.net so tut na dopustu, tko da...Se slučajno kateri sanja, če je to ful narobe? Oz. če so se tablete pokvarle al karkoli?
Če si mela v predalu ni nobene panike...pa tudi drugače dvomim da bi bla...jaz jih vedno nosim po celem mestu pa tudi v avtu ko grem v lekarno pol pa še kam okoli...to pač napišejo tak kt na vsako stvar. Pomoje ti je mal slabo ker si razmišljala da je mogoče kaj narobe. Če pa se bo slabost ponavljala alpa bo kaj hujše pa se oglasi pri zdravniku.
Nasploh se mi zdi da se malo preveč sekirate glede tabletk...jaz in vse moje kolegice smo že kdaj pozable vzet tabletko pa še nobena ni zanosila, ker itak po prenehanju jemanja KT telo še nekaj mesecev ni pripravljeno na zanositev...je pa res da se dogaja da dekle zanosi tudi ob kontracepciji ampak hey, to so pač redki primeri in riziko ki ga sprejmeš s tem da sploh sexaš. Pomoje bi tista ki je zanosila, pa misli da od tega ker je pozabla vzet eno tabletko, zanosila tudi kljub tabletkam.
jagodka85 napisal/-a:buubbika napisal/-a:jst jemljem diane ž skor 16 dni pa sm mela kakih 10 dni od 1. dne ko sm začela še koj menstro, pol je prenehal zaj pa spet...![]()
joški me sicr bolijo, upam da bojo mal zrastli
![]()
.. mislite da je kaj narobe ker še mam menstro al naj še počakam:?
a jih maš prvič? ker je možno, da se telo oz. tvoj organizm privaja na novo dozo hormonov, k jih dobiš s tabletkam
ja pomoje je tud zato ker je prvič? ne govorim iz izkušenj, ampak kolegici je prva menstra po začetku jemanja KT trajala 12 dni

drugač jaz jih mam v namenu začet jemat enkrat v naslednjih mescih samo mora se mi enkrat dat it do ginekologa da mi malo pove katere bi ble v redu zame pa to...sam k sm res tok lena da bi najrajš kr skos bla na kondomih

to infinity and beyond!
Tiavanna napisal/-a:Spet sem nardila eno neumnost. Včeraj sem pozabla tabletke v avtu, tako da so ble danes do cca 17h v avtu, ki je bil precej pregret.Sicer sem jih imela v predalu, ampak vseeno. Na škatlici pa piše, da je treba tablete shranjevat na 25C. Potem sem tableto vseeno vzela, sam mi je zdej malo slabo. Ginekologa ne morem poklicat, ker ga ni, na med.over.net so tut na dopustu, tko da...Se slučajno kateri sanja, če je to ful narobe? Oz. če so se tablete pokvarle al karkoli?
Sem mela podoben primer nekaj časa nazaj, ampak jst sm mela tabletke v črni torbici in šetala po mestu, ko je blo čez 30°C. In pol sem klicala v lekarno in spraševala na netu in večina mi je odgovorila, da ni panike, da so temerature okvirne in da gre za shranjevanje, ne samo občasno. Poleg tega si jih mela pa tut v predalu... Ne vem no, nisem strokovnjak, ampak po mojem se tolk hitr tut niso pokrvarle...
V kerem tednu ciklusa pa si?
Aja pa še zmeri obstaja varianta, da pokličeš v lekarno in vprašaš za mnenje, tam naj bi še največ vedli glede tablet.

***Ally*** napisal/-a:Nasploh se mi zdi da se malo preveč sekirate glede tabletk...jaz in vse moje kolegice smo že kdaj pozable vzet tabletko pa še nobena ni zanosila, ker itak po prenehanju jemanja KT telo še nekaj mesecev ni pripravljeno na zanositev...
To pa sploh ni res. Ciklus se ti lahko spravi v red (aka ovuliraš) že takoj po prenehanju jemanja KT, ni nobenega pravila.
Kar se pa tiče 'sekiranja' glede KT, men se pa ravno obratno zdi, da folk tabletk sploh ne jemlje resno in se ne pozanima, kako sploh delujejo.

In to, da še nobena ni zanosila, kljub temu, da je pozabla kakšno tabletko... Raje ne oglašuj tega po forumih, lahko pride do napačne interpretacije. Zelo je odvisno od tega, v katerem tednu je bila pozabljena tabletka pa za koliko ur ipd. Zaščita se seveda ne izniči kar tako, se pa zmanjša. Za optimalno učinkovito zaščito pa je definitivno potrebno jemati eno tabletko vsak dan ob (vsaj približno) istem času, v primeru pozabljene tabletke pa ustrezno ukrepati.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
-
- Cosmopolitanka