Tašče in tasti!
-
- Cosmopsiho
whatever1 napisal/-a:Bile so stvari, ki so se dogajale že prej. To je bila samo pika na i. Mislim, da imava oba s fantom pravico da pridem k njemu, ker je zgornji štuk sam opremil in je vanj vložil kr nekaj denarja.
No dobro pa 2 sobi.
Hotela si slišati mnenja, zdaj pa govoriš, da ti pametujemo. In jst, kokr se poznam, vem da bi poskušala popraviti odnos, pa čeprav imajo oni takšno mnenje o meni. Ravno ta point, da bi hotela spremeniti njihovo mnenje o meni, ker me očitno še ne poznajo dovolj dobro. Ampak sama najbolj poznaš situacijo in že več kot očitno veš kaj boš storila.
Jah, mi tukaj ne moremo vedeti, za kaj točno gre, in realno ocenit situacije, podrobnosti poznaš samo sama
Zase vem, da tudi sama ne bi dopustila, če bi me recimo ''tašča'' po krivem obtožila, da sem storila kakšno kaznivo dejanje, ji ukradla denar iz sobe, ko je šla na wc, goljufala pri maturi, prevarala njenega sina, v preteklosti nudila spolno uslugo nekomu za neko ugodnost itd. - in se ji nato še dobrikala oz. da bi se morala sama počutit predrzno in nevzgojeno, če bi ji to zamerila. o.O Če je šlo pa pač za kakšno malenkost znotraj družinskega prepira, pa poskusi zgladiti spor vsaj do sprejemljive mere, da se boste lahko gledali, če se srečate. 

Tudi moja ''tašča'' zna povedat o meni marsikaj, kar ni res in zelo jasno kaže, da me ne mara in ne želi, da bi bila srečna z njenim sinom.
Ampak po vseh mogočih poskusih, da bi se odnosi zgladili in izboljšali, sem se s stanjem pač sprijaznila. Vem, zakaj je takšna kot je, vem da to nima zveze z mano in se mi zdi vsekakor bolje it na vljudnostni obisk vsake toliko in malo preslišat kako stvar, kot pa biti prav po otročje užaljena.
Poznam primer, kjer je snaha iz same užaljenosti povsem pretrgala stike s taščo in tastom, nakar je začela prepovedovat tudi svojemu možu, da jih bi obiskoval ... družinski odnosi so se skrhali, zakon pa tudi ... misliš, da je bilo vredno?
''Tašča'' je mama tvojega fanta in to je vse. Ni treba, da je tvoja prijateljica, ni treba, da se nanjo obračaš s problemi ... dovolj je, da se vljudni en do drugega in da omogočiš, da ostanejo fantovi odnosi z družino zdravi. Vem, da to ni idealno, ampak včasih drugače ne gre. Planit v jok in na drevo je definitivno dolgoročno najslabša možna ''rešitev''.
Ampak po vseh mogočih poskusih, da bi se odnosi zgladili in izboljšali, sem se s stanjem pač sprijaznila. Vem, zakaj je takšna kot je, vem da to nima zveze z mano in se mi zdi vsekakor bolje it na vljudnostni obisk vsake toliko in malo preslišat kako stvar, kot pa biti prav po otročje užaljena.
Poznam primer, kjer je snaha iz same užaljenosti povsem pretrgala stike s taščo in tastom, nakar je začela prepovedovat tudi svojemu možu, da jih bi obiskoval ... družinski odnosi so se skrhali, zakon pa tudi ... misliš, da je bilo vredno?
''Tašča'' je mama tvojega fanta in to je vse. Ni treba, da je tvoja prijateljica, ni treba, da se nanjo obračaš s problemi ... dovolj je, da se vljudni en do drugega in da omogočiš, da ostanejo fantovi odnosi z družino zdravi. Vem, da to ni idealno, ampak včasih drugače ne gre. Planit v jok in na drevo je definitivno dolgoročno najslabša možna ''rešitev''.
- delfinchek
- Debatorica
Ne živimo v idealnem svetu, da bi se vsi razumeli in marali. Hodiš s svojim fantom in ne z njegovimi starši. Če se ne razumete, se pač ne družite. Fantu ni treba nič izbirati, še vedno so njegovi starši in jih ima rad, prav tako pa ima rad tebe. Dokler si ne bosta kakih pogojev postavljala, kdo lahko koga vidi (ali še huje, če bi imela otroke in bi jim prepovedala stike s svojimi starimi starši), se pač ne družite, ni treba hodit na družinske zadeve... Bodi lepo srečna s svojim fantom, sčasoma bosta šla na svoje in bo še boljš.
^^ Odvisno od tega pač, če želiš s tem fantom imet otroke ali ne ... ko enkrat pridejo vnučki, je edino prav, da so lahko na obiskih enakovredno pri enih in drugih starih starših. In če boš užaljena princeska, je možnost, da bodo tudi tvoji otroci poslušali grde stvari o tebi, precejšnja. Žal bo imela njihova babica celo prav, če bo rekla, da si zamerljiva, malenkostna, razvajena, preponosna in zoprna.
Niso vsi tvoji odnosi iskreni in odprti, pa tudi če si tega še tako želiš! Tudi na faksu/v službi/med sosedi se najdejo ljudje, ki jim nisi všeč in tudi z njimi moraš nekako shajat. Ne gre se za topel in iskren, ampak profesionalen odnos. In na podoben način lahko shajaš tudi s člani družine, ki ti niso blizu.
Niso vsi tvoji odnosi iskreni in odprti, pa tudi če si tega še tako želiš! Tudi na faksu/v službi/med sosedi se najdejo ljudje, ki jim nisi všeč in tudi z njimi moraš nekako shajat. Ne gre se za topel in iskren, ampak profesionalen odnos. In na podoben način lahko shajaš tudi s člani družine, ki ti niso blizu.
^^ Deklica, koliko si ti stara? Moja ''tašča'' mojemu fantu najeda (konstantno, ne enkrat samkrat), da ga izkoriščam, da sem z njim samo zaradi ''denarja'' (pa je v resnici tako, da jaz njemu kaj posodim, niti slučajno ne obratno) in še mnogo tega. Tudi ko sem pri njih je nevljudna itd., ampak oprosti - tako pač je, to ni moj problem in dovolj sem zrela, da ne bi svojih otrok nikoli ''poučevala'' o tem, kakšna je njihova babica, seveda jih bi tudi jaz peljala na obisk in predvsem mi na kraj pameti ne pade, da bi s svojo bedasto, otročjo užaljenostjo še poglabljala prepir.
Meni deluješ kot neka povsem nezrela najstnica. Vem, da je hudo, kar se ti dogaja, tudi meni je vzelo lep čas, da sem zadevo sprejela tako kot je, ampak to, kar počneš ni način, ker spor poslabšuješ in ne izboljšuješ.
Sploh ne vem, zakaj si prišla sem jamrat. Itak: lahko ti rečem, da se mi smiliš, da mi je žal, da te ne mara, da vem, kako je to hudo ... če ti bo to kaj koristilo, si ta stavek še ene 1000x preberi. Tvoj problem bo, nedvomno, izginil.
Meni deluješ kot neka povsem nezrela najstnica. Vem, da je hudo, kar se ti dogaja, tudi meni je vzelo lep čas, da sem zadevo sprejela tako kot je, ampak to, kar počneš ni način, ker spor poslabšuješ in ne izboljšuješ.
Sploh ne vem, zakaj si prišla sem jamrat. Itak: lahko ti rečem, da se mi smiliš, da mi je žal, da te ne mara, da vem, kako je to hudo ... če ti bo to kaj koristilo, si ta stavek še ene 1000x preberi. Tvoj problem bo, nedvomno, izginil.

-
- Cosmopsiho
Moja sporočila so izbrisana, poslavljam se iz foruma, tako da se nad njimi neboste mogli več naslanjat..
! Hvala za vaše komentarje, vendar takih obsodb res ne rabim...Sploh pa razlagat to zadevo nekim tujim ženskam, ki nimajo celotnega pogleda na njihovo družino, res škoda časa. Sploh pa ker celo podpirate to, da se mora tisti, ki je bil obtožen nečesa, opravičevati tistemum ki ga je obtožil. Očitno beseda OPROSTI, danes nič več ne šteje, niti tukaj na forumu. Pa ni važno kaj je govoru čez njega, za nekatere ljudi to ni nič takega, ker enako počnete tudi vi, za tiste, ki pa tega ne počnemo, je pa to nekulturno in grdo. Če mi ima kdo kaj za povedat, nj pove v oči, ne pa da govori čez mene drugimi n bit še celo jezen, ker mi je ta oseba to povedala. A če je njegova mama, si pa lahko privošči in izreče kar ji srce poželi in to brez obžalovanja? Pa lepo vas prosim, kaj je narobe z vami ljudje? Kje je vzgoja in kultura, ki nas uči, da se opravičimo, če koga užalimo z lažmi? Saj nič čudnega, da ta svet gre kamor gre. Uživajte in nadaljujte s takimi "kulturnimi" komentarji še naprej.
enjoy

enjoy