Kontracepcijske tabletke
jest mam med familijo/prijatelji/znanci kar nekaj farmacevtov, zdravnikov, ginekologov... in itak vsakic drugo zgodbo slism... vse vzamem na znanje, ampak odločitev je na koncu še vedno moja... in sama sem se odločila ZA! jem jih že nekaj let.. cca. 5 let... pa ne vem... jih bom jemala še naprej. tko kot prej napisano... v praksi se kaže njihova zanesljivost (pustmo, da dejansko lahk žvim med mentro zarat njih)...
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
16 dni nazaj sem začela z tabletkami (LOGEST). pač na 1. dan menstruacije sem pojedla prvo. danes je 16.dan in še kar imam menstruacijo!?? sicer zadnjih 10 dni res ful minimalno ampak res.... groza. a katera ve kaj bi bil lahko vzrok? ali je mogoče to ker jih ne jem na isto uro? jem jih vedno med 20h-24h.
To je pač tko...ko začneš z tabletkami telo rabi, da se navad na spremebo...te umesne krvavitve se kr pogosto pojavljajo (jst sm jih tut mela približno 1 mesec) sam, če pa v roku 3 mesecov ne bo uredu pa nazaj po druge tabletke
Sicer so pa zram navodila in če jih prebereš zveš kar nekaj koristnih stvari
Sicer so pa zram navodila in če jih prebereš zveš kar nekaj koristnih stvari

Somebody save me
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
I don't care how you do it
Just save, save me
Come on
I've been waiting for you
Nu$k@ napisal/-a:16 dni nazaj sem začela z tabletkami (LOGEST). pač na 1. dan menstruacije sem pojedla prvo. danes je 16.dan in še kar imam menstruacijo!?? sicer zadnjih 10 dni res ful minimalno ampak res.... groza. a katera ve kaj bi bil lahko vzrok? ali je mogoče to ker jih ne jem na isto uro? jem jih vedno med 20h-24h.
Jaz mam Logest, pa nisem imela nikoli teh tezav.
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
Nu$k@ napisal/-a:16 dni nazaj sem začela z tabletkami (LOGEST). pač na 1. dan menstruacije sem pojedla prvo. danes je 16.dan in še kar imam menstruacijo!?? sicer zadnjih 10 dni res ful minimalno ampak res.... groza. a katera ve kaj bi bil lahko vzrok? ali je mogoče to ker jih ne jem na isto uro? jem jih vedno med 20h-24h.
Moja kolegica je mela Logest in enake težave ko je začenjala s tabletkami. Ker se po par mescih to ni uredilo, je šla nazaj in dobila druge tabletke.
Še eni drugi kolegici pa so se začele šele po nekaj časa pojavljat vmesne krvevitve, pa so ji tudi menjali tabletke.
Probaj pčakat nekaj časa, pa če nebo boljše pojdi nazaj k ginekologu. Ura pa pravgotovo nima vpliva.
Glede izpostavljenosti KT vročini pa to... A mislte, da je panika, če sm mela tabletke v predalčku v črni torbici, zunaj je blo mal čez 30°C? Sicer nism bla kej dolj zunaj (dobro uro na vročini) in niso ble sicer direktno izpostavljene, ampak se pa zna po moje v črni torbici kar segret...
To zdej razmišlam za nazaj.

now I have you sleeping next to me ... and this is home
ravnokar sem začela z jemanjem diane 35 ampak sem vzela le 18 tabletk, preostale 3 ne in nato 4. dan premora dobila M. po 7 dneh, to je v četrtek bom spet vzela tabltko iz novega zavojčka pa me zanima kako je z zaščito glede da iz prejšnega nisem vzela vseh ampak sem 3 izpustila?
Če misliš, da zmoreš, zmoreš.
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
Če misliš, da ne zmoreš, imaš prav.
(Mary Kay Ash)
ne vem kako je sicer s tem, ker si jih ravno začela jemat...ampak če si dobila menstruacijo...potem ne bi smelo biti panike...
saj če si ostale jemala tako kot si morala...je vse ok...vzame pa se nova 8. dan..ne sedmi..
saj če si ostale jemala tako kot si morala...je vse ok...vzame pa se nova 8. dan..ne sedmi..
...i still believe in your eyes...
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
there is no choice, I belong to your life...
because I will live to love you someday...
you'll be my baby and we'll fly away....
jst sem začela jemati tabletke yarina.zdravnica me je opozorila,da bi lahko imela prve tri mesece kake probleme, še posebej zato,ker kadim,naj bi namreč lahko dobila krvni strdek ali infarkt in če se mi bo kej roka tresla, ali bila omrtvicena, nej bi takoj laufala do ambulante..
pa se mi ze od vceri roka mrtvici,sam po moje da je to bolj psihično,ker me je malo prestrašila.
mi je pa rekla da so te yarina kao najboljše na tržišču(pa najdrazje),nimajo velik hormonov, urejajo ženske infekcije, z njimi se ne zredis,ker odvajajo vodo in se lahko zgodi da celo shujšaš, sofenomenalne za kožo in naj bi mi zrasle tudi joške
no,če seveda prej ne doživim infarkta
pa se mi ze od vceri roka mrtvici,sam po moje da je to bolj psihično,ker me je malo prestrašila.
mi je pa rekla da so te yarina kao najboljše na tržišču(pa najdrazje),nimajo velik hormonov, urejajo ženske infekcije, z njimi se ne zredis,ker odvajajo vodo in se lahko zgodi da celo shujšaš, sofenomenalne za kožo in naj bi mi zrasle tudi joške

no,če seveda prej ne doživim infarkta

če zadnji teden predčasno nehaš jemati tabletke ni več nevarno. tako piše v mojih navodilih in tako sem si jaz že ene parkrat prestavila menstruacijo. pomembno je, da imaš normalno tedensko pavzo in potem osmi dan začneš z novo tablico tabletk.
glede nevarnosti tabletk glede težje zanositve, bi pa čisto vrjela temu kar je napisala Lastovica. sej če gledamo je vedno več parov ki imajo velike težave z zanositvijo. nekateri se trudijo tudi po več let da jim uspe. jaz tudi pravim - vsako dejanje ima svoje posledice. je pa verjetno tudi odvisno od ženske kako vplivajo tablete na njo. moja prijatlca je skos jemala tabletke in prvič ko je eno pozabla vzet je zanosila.
glede nevarnosti tabletk glede težje zanositve, bi pa čisto vrjela temu kar je napisala Lastovica. sej če gledamo je vedno več parov ki imajo velike težave z zanositvijo. nekateri se trudijo tudi po več let da jim uspe. jaz tudi pravim - vsako dejanje ima svoje posledice. je pa verjetno tudi odvisno od ženske kako vplivajo tablete na njo. moja prijatlca je skos jemala tabletke in prvič ko je eno pozabla vzet je zanosila.