Tašče in tasti!

Pomoč iz čustvenih stisk.
Odgovori
Trdonja
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Trdonja »

jullia_ napisal/-a:Nekateri starši so mojstri čustvenega izsiljevanja in manipulacije. Verjetno si že kdaj slišal (če ne drugače, pa po pripovedovanjih) "Toliko ti nudiva, ti naju pa ne maraš.", "Kar počakaj, saj bom kmalu umrla, pa boš srečen."... Sporočilo takih izjav je zelo jasno - če me imaš rad, me boš ubogal.
Mi smo vsi lahko puno pametni glede Marcelinega primera, ampak dejstvo je, da je situacija čisto drugačna, če gre za tvoje starše, ker je težko skenslat lastno mamo. Tudi, če se povsem zavedaš, da manipulira s tabo in da nima prav, jo imaš rad in je nočeš prizadet.

Od takih "staršev" (ljudje, ki na tako hudo manipulativen način izkoriščajo svoje otroke za lastne potrebe za mene niso starši - vsaj taki, ki bi si zaslužili moje ljubezni) pa je potrebno še posebej hitro pobegnit.
Vem, da je meni zdaj to "enostavno" govorit, ampak dejstvo je, da je potrebno od takih staršev it čim prej vstran pa gledaš na to situacijo tak ali drugače.

novapunca napisal/-a:
Trdonja napisal/-a:No ja, otroci tudi niso veliko boljši (tisti, ki so že dovolj zreli), če se "pustijo", da jih starši vežejo na sebe. Če ne obstajajo kakšni objektivni razlogi, da bi otroci ostali doma, potem ni izgovora za tega "otroka", da se drži staršev.

Imaš prav. Me pa zanima katere razloge imaš v mislih?

Invalidnost, nesposobnost preživljanja staršev samega sebe ipd.
mimikad
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: bregovi Kolpe

Neprebrana objava Napisal/-a mimikad »

Mene nekaj zanima:
Koliko časa si s fantom živela v zgornjem štuku?
Ali nista prej vedela za težave s tastom? (preden sta si uredila zgornji del)

Ja bi prišla in bi vse odnesla v kolikor bi bilo kaj mojega ali od fanta.
In tvoja tašča bi morala prav tako naredit. Saj enkrat bo tudi hladilnik prazen.

Sicer pa če je lastnina od obeh, naj se hiša proda in se denar razdeli na 2 dela (če je sin veliko vložil tudi na njega). Od tega denarja naj si tašča kupi stanovanje. Čeprav menim, da prodaja ne bo enostavna in da bi znal tast kaj nagajat.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a emanuela »

Ne morem je ravno poimenovati tašča ampak....klic ob štirih zjutraj, ker te skrbi za sinkota ker ni povedal kje bo spal in si radovedna je pa pretiran.
Posledica?Zjutraj sem imela oči kot reflektorje, tole preverjanje me razjezi do konca in očitno niti odgovor v smislu zakaj kliče tako pozno/zgodaj? in sinkotov/muckov neprijazen ton itd ne pomaga...ah, kako paše ko nekje izliješ jezo :D
The world is as you are.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Čisto štekam, da ti gre kot njegovi punci to na živce, ampak mene bi tudi mama klicala sredi noči, če ne bi vedela, kje sem.
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

To je razumljivo, če res ne bi vedela.Ampak ji je lepo povedal, da ga ne bo.Če bi jo zares skrbelo, bi zagotovo poklicala vsaj kakšne štiri ure nazaj, kot ponavadi.Tisti mrzli ton s kom je pa me je oblil kar preko telefona...
The world is as you are.
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

Aja, to je pa potem drugače. A pa to pogosto počne?
Uporabniški avatar
emanuela
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Hm, do zdaj še ni klicala ob takšnih urah.Drugače pa so bile scene kar pogoste-nujen prevoz kljub avtu doma, nujni nakupi ko je moral k meni, pokroviteljski ton, da o načrtovanju od kje bo živel do vsega ne govorim.Sicer je on bolj kot ne flegmatik, do nje ni nikoli nesramen, jasno pove svoje mnenje, ampak kljub temu se kaj takšnega še vedno zgodi.
The world is as you are.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

ko berem recimo o emanuelini tašči si rečem, OK, boljše da z mojo skoraj sploh nimam stikov. Sva na relaciji, dober dan in adijo, vmes si rečeva mogoče še 1 stavek, če sva več ur skupaj... Vbistvu je tak, tasta nimam, s taščo je pa tak kot je sploh ne bi imela.
Zadnjič spremenil čuftika, dne 02. Sep. 2010 15:49, skupaj popravljeno 1 krat.
čuftika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a čuftika »

hmm, sej vem da ni cool, sam kaj češ, tko je, boljše se je sprijaznit.
Jz namreč nikol nism bila ljubica, tko da... Škoda zgubljat besed, mojmu fantu je rekla da sm ji zelo všeč, menda. Zanima me kako bi se obnašala če ji ne bi bila vredu? Mah, glede na to da jo vidim parkrat na let, da dobi darilo za pod smreko in za rojstni dan (katerega sploh ne vem kdaj ima-ups, to vse pove koliko sva povezani in navezani ena na drugo). In to je to, ma dost. V njeni hiši še nism pila kave, ker mi jo ni postregla, jo vrejetno tut ne bom, dejansko pa kofektanje z njo je na dnu liste mojih želja. Ona je zame samo oseba, ki je rodila enega zares fajnega tipa. Jo spoštujem, tukaj pa se vse konča.
Izida
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: somewhere

Neprebrana objava Napisal/-a Izida »

emanuela napisal/-a:Hm, do zdaj še ni klicala ob takšnih urah.Drugače pa so bile scene kar pogoste-nujen prevoz kljub avtu doma, nujni nakupi ko je moral k meni, pokroviteljski ton, da o načrtovanju od kje bo živel do vsega ne govorim.Sicer je on bolj kot ne flegmatik, do nje ni nikoli nesramen, jasno pove svoje mnenje, ampak kljub temu se kaj takšnega še vedno zgodi.

Tukaj te pa res lahko citiram:) Ampak pri meni je pa babica njegova taka, še tisočkrat hujša v bistvu. So pa res tudi pri mami nujni nakupi in prevoz sem in tja, ravno, ko je pri meni. :)
It`s just me
Tyra
Debatorica
Debatorica
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Tyra »

Moja tašča se je preselila zelo daleč (3 ure z letalom), tako da se vidimo petkrat na leto. Moj jo pokliče vsak teden, tudi moj sinček se "pogovarja" z njo po telefonu (sploh zdaj, ko je začel govoriti in ima toooooooliko za povedati :D ). Ponavadi tudi jaz takrat govorim z njo, je zelo prijazna, včasih mi pošilja kakšne stvari, vedno mi na koncu pogovora pove, da me ima rada...
Ne vem kako bi pa bilo, če bi živela blizu :)

On se z mojimi starši zelo dobro razume pa tudi videvamo se redno.

V preteklosti nisem imela kaj preveč dobrih tašč. Prva je bila sploh preveč navezana na sina in je hotela tekmovati z mano.
Ena mi je težila z otrokom in bivšemu govorila, da sem preveč ambiciozna, da bi imela otroka... blabla.
whatever1
Sramežljivka
Sramežljivka

Odnos s taščo

Neprebrana objava Napisal/-a whatever1 »

...
Zadnjič spremenil whatever1, dne 28. Jan. 2013 15:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Led Zeppelin
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Led Zeppelin »

emanuela napisal/-a:Ne morem je ravno poimenovati tašča ampak....klic ob štirih zjutraj, ker te skrbi za sinkota ker ni povedal kje bo spal in si radovedna je pa pretiran.
Posledica?Zjutraj sem imela oči kot reflektorje, tole preverjanje me razjezi do konca in očitno niti odgovor v smislu zakaj kliče tako pozno/zgodaj? in sinkotov/muckov neprijazen ton itd ne pomaga...ah, kako paše ko nekje izliješ jezo :D

fak je moja mami psihička :lol: :D
Cause the sweetest kiss I ever got, is the one I've never tasted.
sirova štručka
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Re: Odnos s taščo

Neprebrana objava Napisal/-a sirova štručka »

...
Zadnjič spremenil sirova štručka, dne 05. Dec. 2016 8:25, skupaj popravljeno 1 krat.
whatever1
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a whatever1 »

...
Zadnjič spremenil whatever1, dne 28. Jan. 2013 15:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori