Hujšanje

Za dušo in telo.
Odgovori
Uporabniški avatar
*pikapoka*
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a *pikapoka* »

Lamia napisal/-a: In to se dogaja že dva tedna, še nikoli v življenju se nism tok redila..

Kolikor se spomnim, se rediš, ko začneš jemat tabletke in ne ko jih nehaš, vsaj pri meni je blo tko. Drugač se pa nikol ne rediš 14 dni, ampak se ti je že prej najbrž nabiralo. Kolegica je bila pol leta suha, jedla pa hrano kot si jo opisala sama (junk, fast, burek in ostala svinjarija)- niti ne vem, zakaj to nažiranje ob 23:00 z bureki pa dobr ;) no in pol leta je bla cela happy, da kako se ji nič ne pozna in da lahko poje kar hoče in potem kar naenkrat, za 6 kg gor. Glede tvoje prehrane pa: poleti sem mela fuul hudo dieto in sem pojedla pol toliko kot ti. Za zajtrk je čisto dovolj če poješ kosmiče, ne vem zakaj še banano in jogurt, to bi prestavila na malico, bi bilo veliko bolje. Za moje pojme (kot je rekla že Vesna) poješ preveč, glede na to, da hujšaš. Kako dolgo pa traja tvoja telovadba? A kej tečeš? Al je to samo par trebušnjakov?
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

sadje jej samo in le zjutraj
veliko zelenjave čez dan
obroke imej za otroški krožnik, da poješ samo toliko, da je želodec še zmeraj na pol prazen
jej več zelenjavnih juh
pij veliko vode (in ne razni sokovi, ki vsebujejo samo sladkor)
znatno zmanjšaj uporabo soli (ta namreč zadržuje vodo v telesu)
S športom se ukvarjaj VSAJ pol ure na dan, vsak dan (najbolje kardio vadbe)
izogibaj se hrane NA ŽARU (praviš, da VEDNO ješ samo to..pa veš, da žar sploh ni zdrav?) - raje meso skuhaj ali ga speci brez maščobe, ali pa dodaj kokosovo mast, s pomočjo katere boš celo hujšala
in mogoče, bi lahko mesne izdelke malo omejila - jej jih vsak DRUGI dan, ne pa vsak dan.
za zajtrk pojej manj, samo kosmiči so dovolj

in kot praviš..si jemala Yasminelle, ki odvaja vodo iz telesa, zdaj si prenehala, in voda se je zaradi pomanjkanja tistega hormona začela kopičit v telesu.

in kot je že ena rekla, ne tehtaj se vsak dan, ker živci naredijo svoje, in posledično pridelajo tudi kako kilo več.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Vse ok, le "veliko zelenjave" je treba razumeti kot zmerna količina, sicer smo spet tam, da poje preveč, pa četudi zdravo hrano.
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a dot »

*pikapoka* napisal/-a: Kolikor se spomnim, se rediš, ko začneš jemat tabletke in ne ko jih nehaš, vsaj pri meni je blo tko. Drugač se pa nikol ne rediš 14 dni, ampak se ti je že prej najbrž nabiralo. Kolegica je bila pol leta suha, jedla pa hrano kot si jo opisala sama (junk, fast, burek in ostala svinjarija)- niti ne vem, zakaj to nažiranje ob 23:00 z bureki pa dobr ;) no in pol leta je bla cela happy, da kako se ji nič ne pozna in da lahko poje kar hoče in potem kar naenkrat, za 6 kg gor.

Ja ne, ona je rekla, da je imela Yasminelle, tiste naj ne bi zadrževale vode ('rejenje' ob začetku jemanja KT je povečini zaradi zadrževanja vode), ampak kvečjemu obratno, baje naj bi jo odvajale... tako da se strinjam z WW, verjetno se je zato zdaj situacija obrnila, ko je prenehala :? In to se zgodi čez noč oz. v kratkem času od prenehanja, ne kot tisto z rejenjem v daljšem obdobju, kot opisuješ :) ... jaz sem npr. lani morala jemat ena hormonska zdravila v podobnem stilu in se mi je po prenehanju v dobrem tednu z lufta nabralo 5 kil vode o.O :mad: , res za zjokat :cry: ... na srečo sem precej suha, ampak sem skoraj znorela od groze, res me je motilo. Potem sem pa po nasvetu zdravnice spet začela jemat zdravila, ampak v skos manjši dozi in počaaasi zmanjševat, da se šok ne bi ponovil, in se je samo od sebe popravilo potem :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

Ja kaj ta voda sama od sebe ne bi šla ven, čez nekaj časa? Saj pa je VODA.

Sicer pa sploh ne razumem kaj mislite to z vodo. Kaj to mislite taki vodeni špeh, ki ga lahko hitro stolčeš dol al kje se voda nabira?
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

? Seveda ne, če ti hormoni zadržujejo vodo v telesu, ne bo šla sama ven :? Voda se zadržuje v tkivih, podobno kot če ti npr. noge otečejo ipd., samo da je tu pač večja stopnja in v večji količini po vsem telesu, zabuhel obraz, okoli oči itd... in da tudi (navadno) ne mine samo od sebe kot pri otečenosti nog :wink: Nobene zveze to nima z nobenim špehom, dobesedno voda je :D Saj zato pa obstajajo diuretiki in podobna zdravila, nekateri ljudje imajo resne težave s tem, še posebej ženske so bolj nagnjene k temu.

Drugače pa v bistvu ne vemo, kaj je točen vzrok pri tej uporabnici, to bo morala pri zdravniku preverit :)
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Se vidi, da nimam nikoli problemov s tem, ker res nisem vedo kak to zgleda. Kvečjemu mam problem s prevlkim odvajanjem vode (predvsem s švicanjem) kot pa, da bi mi kaj odvečnega not ostalo. :) Pa hvala za razlago.
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
dot
Cosmofrik
Cosmofrik

Hehe, bodi vesel :D Ja saj, pri moških je to itak bolj redek pojav :)
Uporabniški avatar
positive vibration
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a positive vibration »

No ja, pr kakih takih, ki so na antidepresivih, niti ne. Pa alkoholiki so ponavadi tud čist zatečeni :D
There once was a note
pure and easy
Playing so free,
like a breath rippling by...
Uporabniški avatar
ricola
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ricola »

Punce kako vam gre?

Jst sem jezna nase, ker se vsak vikend prekršim z domačimi sladicami. očitno bom morala začeti kaj manj sladkega / kaloričnega za sladice naredit. Kakšna ideja?

Ampak motivacija ostaja :)
Uporabniški avatar
v-e-s-n-a
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a v-e-s-n-a »

Meni že lep čas (kak mesec, dva) ne paše jesti nič sladkega.
Mi je že tako ratalo zgubit kak kilogram, dva.
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator

Od januarja zgubil 3 kile. :) Pa jem totaln crap ampak očitno so tek, Šamrna in šiht naredli svoje. :)
― Ralph Waldo Emerson
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Jaz zdaj že kak mesec nisem jedla nič sladkega. Nazadnje sem takrat, ko je mami naredila višnjevo pito, torej za minuli mesec lahko rečem, da sem samo 1x jedla nekaj sladkega. Sem se odločla, da pri tem vztrajam in si samo 1-2x mesečno privoščim recimo kakšen kos tortice ali sadno kupo, doma pa več ne bo nič sladkega (no, pa četudi bo za koga drugega, se bom vzdržala poseganja po njem). :)
Uporabniški avatar
ricola
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a ricola »

sladkor pri meni deluje kot zasvojenost :) ampak men se zdi da je to pri men samo izgovor....
saj čez teden se držim in ne jem nič sladkega & ostale junk hrane in veliko zdrave hrane, samo vikendi me premamijo :evil:

sem pa opazila da je počutje zelo boljše če se izogibam sladkorju. prav tako pa je učinek na kg :D
Uporabniški avatar
White_Widow
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a White_Widow »

sem pa tja si je pa ja treba privoščit kaj sladkega, tole čisto izogibanje sladkarijam se mi zdi nesmisel.
Odgovori