Tašče in tasti!
nikakor ne pojdi živet skupaj z njima. razen če bi imeli hišo,kjer bi imeli vsak svoje nadstropje (pa še to je bolj tako), ne delaj tega.
jaz bi na tvojem mestu predlagala, da se kupi za taščo malo stanovanje (od denarja ki ga bo dobila s prodajo hiše) vidva pa magari pojdita v najem, ali če bo ostalo kaj denarja ga namenita za svoje stanovanje+vzameta kredit, na drugo pa ne bi pristala. tašča bo že morala razumet
jaz bi na tvojem mestu predlagala, da se kupi za taščo malo stanovanje (od denarja ki ga bo dobila s prodajo hiše) vidva pa magari pojdita v najem, ali če bo ostalo kaj denarja ga namenita za svoje stanovanje+vzameta kredit, na drugo pa ne bi pristala. tašča bo že morala razumet
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
-
- Cosmopolitanka
- Kraj: Maribor
Samo ne delaj tega..tudi moj je imel na ta način vse splanirano, pa sem potrebovala veliko energije in financ, da sem naju spravila na svoje, ker takšne situacije na dolgi rok vodijo v nezadovoljstvo, ki pa če je potlačeno, privede še do hujših posledic.
Ne razumem kako mama ne želi živeti sama, enkrat bo tako ali tako morala, saj ne moreta vidva z dojenčkom in še ona živeti v enem stanovanju
Kaj pa fant meni o tem?
Razmisli, če se ne bi bilo zaradi ljubega miru bolje zakreditirati in oditi popolnma na svoje (ali pa morda v najemniško?), mama pa si lahko z denarjem od prodaje hiše kupi garsonjero ali manjše stanovanje..
Ne razumem kako mama ne želi živeti sama, enkrat bo tako ali tako morala, saj ne moreta vidva z dojenčkom in še ona živeti v enem stanovanju

Kaj pa fant meni o tem?
Razmisli, če se ne bi bilo zaradi ljubega miru bolje zakreditirati in oditi popolnma na svoje (ali pa morda v najemniško?), mama pa si lahko z denarjem od prodaje hiše kupi garsonjero ali manjše stanovanje..
Houd de wereld tegen
To je najslabša možna izbira
. Če se vstraja pri temu, da trije živite skupaj je bolje, da gresta že sedaj narazen, ker drugače boste živeli skupaj in vidva bosta šla enkrat narazen. Isti prepiri, pomankanje zasebnosti, postavljanje na eno ali drugo stran,.. Propad zveze
Glede na to, da bo tašča dobila verjetno denar od prodaje hiše, da tudi ga ima kaj in da lahko najame kredit na banki, je za vse najbolje, da ne živite skupaj. Tako si lahko ona poišče novega partnerja, ustvari novo življenje, vidva pa imata zasebnost in "vredu" razmerje

Glede na to, da bo tašča dobila verjetno denar od prodaje hiše, da tudi ga ima kaj in da lahko najame kredit na banki, je za vse najbolje, da ne živite skupaj. Tako si lahko ona poišče novega partnerja, ustvari novo življenje, vidva pa imata zasebnost in "vredu" razmerje
A goal without a plan is just a wish.
ja, jaz osebno bi raje deset ali dvajset let živela v enosobnem najemniškem stanovanju če bi bilo treba, kot pa da bi v istem stanovaanju živela z možem in taščo (ali pa svojo mamo, saj je v bistvu vseeno). ne vem, kaj takega si res ne predstavljam (razen kot začasno zasilno rešitev). če pa je fant tako zelo proti temu pa je res boljše da gresta narazen že sedaj
you believe lies so you eventually learn to trust no one but yourself
Kolikor sem jaz razumela, si tudi njen fant želi stanovati z mamo, ker se najbrž "čuti dolžan" da mami ugodi. Iz izkušenj lahko povem, da je takšnega človeka zelo težko premakniti samo za milimeter, moj ves čas živi v prepričanju, da mu nekaj slabega hočem ali pa da imam nekaj proti njegovi mami. Jaz samo ne bi rada pokvarila dobrega odnosa s taščo (in v skupnem gospodinjstvu ta dober odnos ziher ne bi zdržal, ker sva preveč različni osebi), poleg tega pa si želim svojo zasebnost, mir, rada bi skupaj s partnerjem (in samo z njim) opremila stanovanje, nekoč vzgajala otroke itd.
Tukaj moraš biti samo zelo zelo vztrajna.
Tukaj moraš biti samo zelo zelo vztrajna.
Ko bom velika, bom Lara Croft.
Trdonja napisal/-a:sirova štručka napisal/-a:In na živce mi grejo starši, ki si dovolijo vezat svoje otroke nase in jim ne dovolijo, da bi le ti živeli svoje življenje.
No ja, otroci tudi niso veliko boljši (tisti, ki so že dovolj zreli), če se "pustijo", da jih starši vežejo na sebe. Če ne obstajajo kakšni objektivni razlogi, da bi otroci ostali doma, potem ni izgovora za tega "otroka", da se drži staršev.
Nekateri starši so mojstri čustvenega izsiljevanja in manipulacije. Verjetno si že kdaj slišal (če ne drugače, pa po pripovedovanjih) "Toliko ti nudiva, ti naju pa ne maraš.", "Kar počakaj, saj bom kmalu umrla, pa boš srečen."... Sporočilo takih izjav je zelo jasno - če me imaš rad, me boš ubogal.
Mi smo vsi lahko puno pametni glede Marcelinega primera, ampak dejstvo je, da je situacija čisto drugačna, če gre za tvoje starše, ker je težko skenslat lastno mamo. Tudi, če se povsem zavedaš, da manipulira s tabo in da nima prav, jo imaš rad in je nočeš prizadet.
-
- Komunikatorka
- Kraj: Štajerska
Zdravo..moj je ravno pri meni in sva se pogovarjala in danes mi je prisegel, naj si zapomnim da bova midva živela zase, brez njegove mame
Ali v isti hiši z ločenima stanovanjema ali pa vsak zase v stanovanju.
Včeraj je bilo napeto ozračje, in se nisva razumela. Le začacno v najemu bosta živela skupaj, potem pa bomo urejali zadeve sproti. Pomiril me je...jaz pa sem dobila spet upanje.
Saj kot pravite nekateri, tudi jaz mislim, da bi se v nasprotnem primeru razšla. Pravzaprav pa sem se jaz odločila in mu to lepo povedala, da žal zraven njiju jaz ne želim živeti in bi ga najbrž v tem primeru zapustila, ker sem mnenja da bi to preveč vplivalo na najino zvezo, stalno pretvarjanje, še skregat se ne morš, vedno lepga delat..jaz sem rada v spodnjem perilu kdaj pa kdaj, rada dam musko naglas ko čistim, rada kuham "nezdravo", ne skrbim da je vseskozi vse sterilno in kot iz škatljice, ona pa da veliko oz. vse na BIO in absolutno domače saj je vse ostalo strup in popolnoma brez okusa.
Z urejanjem doma in streženjem se je vseskozi v večini ukvarjala tako da jo skušam razumeti ampak ne toliko, da bi si delila z njo dom.
Mama bo dobila denar, in moje mnenje je da je dovolj pri močeh da bi živela sama. Jaz sem si izbrala za življenjskega partnerja njenega sina in to je tudi vse, ona je le del z njim, ki bo dobrodošla, deležna družinskih srečanj itd, ampak takrat ko bo razlog za to.
Saj ni nikoli vsiljevala želje da bi bili skupaj, ampak od dolgega časa ji ni za živeti sami, pa skoraj čisto sama je, ker ni prej nikamor ven hodila, ali se družila s prijateljicami..pa dobi kr solzne oči in se zjoče.

Včeraj je bilo napeto ozračje, in se nisva razumela. Le začacno v najemu bosta živela skupaj, potem pa bomo urejali zadeve sproti. Pomiril me je...jaz pa sem dobila spet upanje.
Saj kot pravite nekateri, tudi jaz mislim, da bi se v nasprotnem primeru razšla. Pravzaprav pa sem se jaz odločila in mu to lepo povedala, da žal zraven njiju jaz ne želim živeti in bi ga najbrž v tem primeru zapustila, ker sem mnenja da bi to preveč vplivalo na najino zvezo, stalno pretvarjanje, še skregat se ne morš, vedno lepga delat..jaz sem rada v spodnjem perilu kdaj pa kdaj, rada dam musko naglas ko čistim, rada kuham "nezdravo", ne skrbim da je vseskozi vse sterilno in kot iz škatljice, ona pa da veliko oz. vse na BIO in absolutno domače saj je vse ostalo strup in popolnoma brez okusa.
Z urejanjem doma in streženjem se je vseskozi v večini ukvarjala tako da jo skušam razumeti ampak ne toliko, da bi si delila z njo dom.
Mama bo dobila denar, in moje mnenje je da je dovolj pri močeh da bi živela sama. Jaz sem si izbrala za življenjskega partnerja njenega sina in to je tudi vse, ona je le del z njim, ki bo dobrodošla, deležna družinskih srečanj itd, ampak takrat ko bo razlog za to.
Saj ni nikoli vsiljevala želje da bi bili skupaj, ampak od dolgega časa ji ni za živeti sami, pa skoraj čisto sama je, ker ni prej nikamor ven hodila, ali se družila s prijateljicami..pa dobi kr solzne oči in se zjoče.
Always look on the bright side of your life.
Bolje je, da se zakreditirata in s tem zmanjšata svoj užitek od življenja samo v toliko, kolikor si lahko manj privoščita materialnih dobrin; kot pa da živita v situaciji, kjer bo vama obema - še posebej pa tebi - življenje bistveno bolj težko.
Če se sin pri tehtanju med partnerko in mamo odloči za mamo, potem naj ostane pri mami, ker ni zrel, da bi imel partnerko.
Če se sin pri tehtanju med partnerko in mamo odloči za mamo, potem naj ostane pri mami, ker ni zrel, da bi imel partnerko.
Marcela123 napisal/-a:Saj ni nikoli vsiljevala želje da bi bili skupaj, ampak od dolgega časa ji ni za živeti sami, pa skoraj čisto sama je, ker ni prej nikamor ven hodila, ali se družila s prijateljicami..pa dobi kr solzne oči in se zjoče.
Pa si jih naj najde... ne more živeti z vama.
Solze so oblika izsiljevanja.
Alwaleed napisal/-a:Marcela123 napisal/-a:Saj ni nikoli vsiljevala želje da bi bili skupaj, ampak od dolgega časa ji ni za živeti sami, pa skoraj čisto sama je, ker ni prej nikamor ven hodila, ali se družila s prijateljicami..pa dobi kr solzne oči in se zjoče.
Včasih tudi oblika žalosti.

Trdonja napisal/-a:No ja, otroci tudi niso veliko boljši (tisti, ki so že dovolj zreli), če se "pustijo", da jih starši vežejo na sebe. Če ne obstajajo kakšni objektivni razlogi, da bi otroci ostali doma, potem ni izgovora za tega "otroka", da se drži staršev.
Imaš prav. Me pa zanima katere razloge imaš v mislih?
Alwaleed napisal/-a:Marcela123 napisal/-a:Saj ni nikoli vsiljevala želje da bi bili skupaj, ampak od dolgega časa ji ni za živeti sami, pa skoraj čisto sama je, ker ni prej nikamor ven hodila, ali se družila s prijateljicami..pa dobi kr solzne oči in se zjoče.
lahko se začne družit z mojo taščo. Ona je tudi kao "boga reva" ker nima nobene družbe
Ko bom velika, bom Lara Croft.
-
- Sramežljivka
"Tašča je kot vegeta, povsod se meša"
Sem vesela, da sta uredila stvari.. moja prijateljica se je odločila za tako življenje (s taščo in možem). tašča je bila vdova in ju je enkrat naprosila, če lahko ostane nekaj časa pri njima ( ker se je mamca počutila osamljeno ) no in je tam ostala 3 leta (!!) in bila povod za razpad zveze. enostavno ni šlo. s tem da je bil največji minus to, da je bil on mamin sinko in je mami vedno imela prav, ne glede na vse.

Sem vesela, da sta uredila stvari.. moja prijateljica se je odločila za tako življenje (s taščo in možem). tašča je bila vdova in ju je enkrat naprosila, če lahko ostane nekaj časa pri njima ( ker se je mamca počutila osamljeno ) no in je tam ostala 3 leta (!!) in bila povod za razpad zveze. enostavno ni šlo. s tem da je bil največji minus to, da je bil on mamin sinko in je mami vedno imela prav, ne glede na vse.