Kontracepcijske tabletke
Mene je zadnje čase strah, da bom kljub kontracepcijskim tabetam zanosila. Prejšni mesec se je to zgodilo moji prijateljici, ki pravi, da jih je redno jemala in ni pozabila vzeti niti ene. Zdaj me je pa že pošteno strah, da se bo kaj takega zgodilo tudi meni. Ni mi namreč jasno, če recimo zanosiš in tega ne veš, zato še naprej jemlješ kontracepcijske tabletke, kako se potem otrok lahko naprej razvija? Kljub temu, da tabletke jemljem eno leto in nikoli nisem imela vmesnih krvavitev ali kakršnih koli problemov, jemljem jih vedno ob istem času, sedaj razmišljam, da bi uporabljaja še kondom kot dodatno zaščito. Mislite, da je to potrebno? 

lil*a napisal/-a:še jz bi neki prašala..ko poješ tiste 3 škatle tabletk, pol maš odmor pa to ne, ka a pol ko hočeš it u lekarno po nove a jih lhka kr brez recepta dobiš? al morš za vsak it h ginekologinji po recept??
lp
Ej a si tole zelo nejasno napisala al jih narobe jemleš?

Prikazala se mi je Marija-nije baš neka pićka.
renatka_ napisal/-a:lil*a napisal/-a:še jz bi neki prašala..ko poješ tiste 3 škatle tabletk, pol maš odmor pa to ne, ka a pol ko hočeš it u lekarno po nove a jih lhka kr brez recepta dobiš? al morš za vsak it h ginekologinji po recept??
lp
Ej a si tole zelo nejasno napisala al jih narobe jemleš?Poješ eno škatlico in imaš premor, poješ drugo in imaš premor, poješ tretjo in imaš premor in greš po nove škatlice ane. Ker si napisala kot, da poješ vse tri škatlice en za drugo in maš pol po končani tretji premor?
nene sori zmotla sm se..

Mene pa neki zanima....zdej že 2 leti jemljem Diane35 zarad kože in morem rečt da se mi je stanje fuuuul izboljšalo, kar me moti je pa to, da sem se jst takrat zredila za približno 5kg in jih niti ne morem zgubit. Zdej me pa zanima, če obstajajo kakšni tableti, ki ne vplivajo tolk na povečanje teže in pa da ugodno vplivajo na kožo?
kjut-girl napisal/-a:Mene pa neki zanima....zdej že 2 leti jemljem Diane35 zarad kože in morem rečt da se mi je stanje fuuuul izboljšalo, kar me moti je pa to, da sem se jst takrat zredila za približno 5kg in jih niti ne morem zgubit. Zdej me pa zanima, če obstajajo kakšni tableti, ki ne vplivajo tolk na povečanje teže in pa da ugodno vplivajo na kožo?
Yarina, definitvno. Vsebuje en hormon na D, ki preprečuje zadrževanje vode v telesu, pa baje pomaga pri aknah. Ampak sama zaenkrat vztrajam na Diane.
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Nu$k@ napisal/-a:hallo! mene pa neki zanima... ko pojem eno tablco tabletk, mam 7 dni pavze (ne jem tabletk) a takrat sem zaščitena? recmo prvi in drugi dan ko še nimam menstre mam lah spolne odnose brez druge zaščite? ker v navodilih piše da ja, vendar men se to zdi mal sumljivo ;/
vse lepo in prav, ampak a misliš da se v navodilih lažejo in upajo da jim bomo nasedle, potem pa vse zanosile al kaj? halo, to so tabletke ki jih dobiš na recept v lekarni, najbrž da navodila niso izmišljena.
pa sej bi bla tiho, ampak se že ene petič pogovarjamo o istem problemu in sem mogla povedat.

Blue-eyed boy meets a brown-eyed girl.
Ok..še jst eno vprašanje..
Sj vbistvu vem, samo se hočem prepričat...
Jemlješ tabletke, porabiš celo tablico in imaš 7 dnevni odmor. Naslednjo vzameš osmi dan?Ali že sedmi?
Torej če naslednjo vzameš osmi dan, pride nov pričetek jemanja vedno na isti dan v tednu..če prav razumem. Se pravi če si začel na četrtek, potem vedno začneš naslednjo tablico na četrtek..
hvala in lp
Sj vbistvu vem, samo se hočem prepričat...
Jemlješ tabletke, porabiš celo tablico in imaš 7 dnevni odmor. Naslednjo vzameš osmi dan?Ali že sedmi?
Torej če naslednjo vzameš osmi dan, pride nov pričetek jemanja vedno na isti dan v tednu..če prav razumem. Se pravi če si začel na četrtek, potem vedno začneš naslednjo tablico na četrtek..

hvala in lp