Priznam da...#18

Pomoč iz čustvenih stisk.
Zaklenjeno
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

js mislm da je day mislila bolj to da je bolje žival takoj ubit kot pa pustit da umre od lakote. pač res dvomim da je misnla "dejmo mladiče pobijat da bomo pršparal na sterilizaciji".

jaz mam psičko in ni sterilizirana. ko se goni, jo držim doma, pa je. amapk seveda je drugač, met psa in mačko.. pa vseen, doma mislm da se da držat, ko se goni, al pa vsaj pazit mal da kak maček ne skače po njej.
hej norci :)
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

nope mačke, ki je zunanjo/notranja živ krst ne bo prepričal, da je notri, ko se goni.

dejstvo je da je žival odgovornost. in če nisi pripravljen zanjo poskrbet in odštet tisto minimalno denarja za njeno oskrbo, je pač bolje da je nimaš.
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a dayđremer »

floribunda napisal/-a:ma lej, meni se zdi idiotsko. če se pa tebi zdi pobijanje mladičev kul individualna odločitev, ti pa niti bog ne more pomagat. če je mačka stara 8...in lahko 2krat letno koti...je blo to 8x2x5 (recimo da jih ni vsakičmela 7)=80 od tega ste ji od vsakega zaroda pustili dva...je to 48 ubitih mladičev.

k me ma, da bi šla v temo zanji kozmetični izdelki, ki ste si jih kupili in kere nove cote mam gledat kaka je cena nekega luksuza, ki si ga privočiš v primerjavi cene sterilizacije.

ampak ti kr tupi svoje o individualih odločitvah. še vedno maš na vesti cca. 50 malih mačkov. ti. na račun 40ih evrov (uporabi gugl in splajz splajz, sterilizacija ne stane povsod 70€).

kolk ste ogabni ej. Z izjavo da je boljše mladička ubit kot pa ga pustit ob cesti da se mantra sem zdej razvajena prasica ki ubija živali da si lahko cote kupi. ZALETI SE NEKAM
Če bi blo po moje bi vse mladičke pustil in bi vse mačke dala sterilizirat, moja babi je pač konzervativna in se z njo VEČ ne bom prepirala zaradi sterilizacije. To je moja individualna odločitev do katere mam vso pravico.
IN ne mislim doma več sitnarit za sterilizacijo mačk. Če bom kdaj mela v svojem domu mačka, ga bom dala sterilizirat. Pa tudi če ga nebi, nikogar nič ne briga.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
brunette*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a brunette* »

slovenc79 napisal/-a:js mislm da je day mislila bolj to da je bolje žival takoj ubit kot pa pustit da umre od lakote. pač res dvomim da je misnla "dejmo mladiče pobijat da bomo pršparal na sterilizaciji".

seveda, ker obstajata samo ti dve skrajnosti, a ne?
in glede na to, da pobijajo mladiče, je mislila točno to.

dayđremer: pointless.
aja sam še to, tolk o tem, da je sterilizacija prek 70€:
http://www.macjahisa-vet.si/images/cena ... zgovor.jpg
Zadnjič spremenil brunette*, dne 11. Jul. 2013 21:45, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
slovenc79
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a slovenc79 »

bunda: če jo not zapreš, je že dost prepričljiv, pomoje :P drugač pa točno tko je, ja. žival ni igrača za dc.

brunette. jaz močno dvomim da je to mislila. šlo se je za sosedove mačke ki se jih je želel znebit. omenila je tud opcijo da bi jih lahko dal v zavetišče. no, bo sama povedala če bo hotla..
Zadnjič spremenil slovenc79, dne 11. Jul. 2013 21:48, skupaj popravljeno 1 krat.
hej norci :)
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

brunette* napisal/-a:
slovenc79 napisal/-a:js mislm da je day mislila bolj to da je bolje žival takoj ubit kot pa pustit da umre od lakote. pač res dvomim da je misnla "dejmo mladiče pobijat da bomo pršparal na sterilizaciji".

seveda, ker obstajata samo ti dve skrajnosti, a ne?
in glede na to, da pobijajo mladiče, je mislila točno to.

dayđremer: pointless.

WTFF?! Napisala sem kako sta pač moja dedi pa babi ravnala. So what? Sterilizacija je aktualna kakšnih 5 let, poznana 10. Tako so bili navajeni, tudi jaz sem se navadila v otroštvu.
Moja mačka pa že tri leta ni skotila ker je prestara valda tak da nimamo nikakršnih mladičev za pobijat sploh.
How quickly jealous I become of the wind when it, and not I, gets the privilege of properly messing up your hair.
floribunda
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a floribunda »

ok kul, malo smo zašli. ko bošmela svojo mačko jo le steriliziraj in si preberi kej o tem zakaj je to blazno priporočljivo. če bi rada katera še kej povedala, bi prosila, da to naredi v temi o mačkah, v podrforumu živali.

vsi se učimo celo življenje.
Uporabniški avatar
Inaa**
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Inaa** »

*da sem bila pokonci že ob pol 7ih, pa čeprav sem doma
*da sem uporabila živo oranžen lak, in je super :D
*da sem nedavno posvojila majhnega mucka - prijateljica, ki si lasti nesterilizirano mačko, vedno poskrbi, da so njeni mladiči skrbno oddani v nove domove. brez nepotrebnega pobijanja
*je super mucek! :D
You make me smile, please stay for a while :)
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

brunette* napisal/-a:aja sam še to, tolk o tem, da je sterilizacija prek 70€:
http://www.macjahisa-vet.si/images/cena ... zgovor.jpg

Ti si neumna? JAA. Nekaj prebereš pa takoj verjameš in takoj posplošiš na vse? Glede na to da poznam dost veterinarjev vem kolko je sterilizacija pri nas (prek 70€). Če peljem mačko na sterilizacijo v LJ bom dala še več skupaj z bencinom. (Sicer pa moja mačka ne nuca več sterilizacije). Ampak me vseeno živcira da se eni vtaknejo v vsak komentar ki ga tu napišeš.

Aja, priznam:

-da bi šla na morje.
Uporabniški avatar
haylee
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a haylee »

Priznam, da:

* morm neki dokončat za službo, pa se mi fuul ne da. Sm raj en power sleep udarla, zdj mam pa klasično slabo vest :D
* grem danes na morje, sicer samo za dva dni, ampak bolš kot nič.
* sm iz omare spet prvlekla mojo kahlo za kavo - se vidi, da imam velik za delat.
* se trenutno ful ne počutm dobr v svoji koži; predvsem poleti, ko imam vedno malo manj kil, me tok bolj zamori moja genetika, čez katero pač ne morm...
* ^^ prodajam dolge noge, kupim pa dolg trup! :cry: :D
* se morm res spravt delat!
He wants to say "I love you" but keeps it to "goodnight" - because love will mean some falling and she's afraid of heights.
brunette*
Sramežljivka
Sramežljivka

dayđremer napisal/-a:Ti si neumna? JAA. Nekaj prebereš pa takoj verjameš in takoj posplošiš na vse? Glede na to da poznam dost veterinarjev vem kolko je sterilizacija pri nas (prek 70€). Če peljem mačko na sterilizacijo v LJ bom dala še več skupaj z bencinom. (Sicer pa moja mačka ne nuca več sterilizacije). Ampak me vseeno živcira da se eni vtaknejo v vsak komentar ki ga tu napišeš.

dej umiri se ti.
priznaš, da doma pobijate mladiče in pol sem jaz neumna. mal kontradiktorno, se ti ne zdi?

Priznam, da:
- je lažje izgovore iskat, kakor prevzet odgovornost, itak
- sem se naspalaaaa, končno
- se veselim vikend izleta :freude:
- imamo zvečer en manjši cocktail party :flower:
- ful bi nekaj sladkega, hmm
- grem zdej res pospravljat!
Uporabniški avatar
Dioniz
Cosmo moderator
Cosmo moderator
Kraj: Maribor

Neprebrana objava Napisal/-a Dioniz »

brunette* napisal/-a:dej umiri se ti.
priznaš, da doma pobijate mladiče in pol sem jaz neumna. mal kontradiktorno, se ti ne zdi?

Take a chill pill and step into the real world. Pobijanje mladičev je vedno blo in vedno bo najbol razširjen način reševanja problematike odvečnih mladičev pa če se ti postaviš na glavo pa obtožuješ ljudi nehumanosti al kaj še vse, se to ne bo spremenilo. Še vedno je bolje ubit mladiča, ki še niti spregledal ni pa se še plazit prav ne more kot pa ga pustit živet, ko ga nimaš kje imet in potem vsi vemo kaj se zgodi s takimi mačkami... Itak, da je najboljša varianta sterilizacija ampak spet se lahko ti na glavo postaviš, ker bojo ljudje pač raje pobili novo skotene mladiče kot pa davali težko prislužen denar za sterilizacijo pa naj stane še tako malo.
Pa jaz s tem ne opravičujem pobijanja, da ne bo pomote. Sterilizacija je pravi način reševanja te problematike v vsakem primeru! Pri nas ni bil pobit noben mladič že odkar je babica, ki jih je pobijala pa če smo mi hotli to ali ne, umrla. To je pa več kot 13 let od tega. Od takrat naprej smo vse mladiče oddali ali pa jih nekaj tud obdržali in smo vedno zato imeli veliko mačk v naši oskrbi. Tud zdaj, ko živim v večstanovanjski hiši smo obdani z mačkami, ker pač nima noben srca jih pobit, ko so male, oddat pa nam jih vseh ne uspe.

*mi grejo na živce ljubitelji in zagovorniki živali kot je brunette in ostali, ki se spravljajo in žalijo nič hudega misleče ljudi, a spremenit itak nič ne morejo...
“To be yourself in a world that is constantly trying to make you something else is the greatest accomplishment.”
― Ralph Waldo Emerson
brunette*
Sramežljivka
Sramežljivka

Dioniz napisal/-a:*mi grejo na živce ljubitelji in zagovorniki živali kot je brunette in ostali, ki se spravljajo in žalijo nič hudega misleče ljudi, a spremenit itak nič ne morejo...

Glede na to, da je stanje ziher boljše kot pred 20, 10, 5 leti, se da spremenit. Z jamranjem, da se ne da nič, se res ne bo nič spremenilo. Ne mi govorit, da se ne da spremenit mišljenja, ker imam izkušnje na tem področju, in to ogromno pozitivnih.
Drgače pa ja, priznam, da sem premočno odreagirala, ampak mi res pritisk dvignejo take izjave. dayđremer se je šele po parih postih zjasnila, da to počne njena babica in da ona osebno drugače ne podpira tega početja.

p.s. samo še to, vsi, ki nimate denarja za sterilizacije, oz. ne morete oddati mladičev, se obrnite na lokalna društva. večina pomaga.

moj zadnji OT na to debato.
Zadnjič spremenil brunette*, dne 12. Jul. 2013 11:55, skupaj popravljeno 1 krat.
dayđremer
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

brunette* napisal/-a:
dayđremer napisal/-a:Ti si neumna? JAA. Nekaj prebereš pa takoj verjameš in takoj posplošiš na vse? Glede na to da poznam dost veterinarjev vem kolko je sterilizacija pri nas (prek 70€). Če peljem mačko na sterilizacijo v LJ bom dala še več skupaj z bencinom. (Sicer pa moja mačka ne nuca več sterilizacije). Ampak me vseeno živcira da se eni vtaknejo v vsak komentar ki ga tu napišeš.

dej umiri se ti.

Priznam, da:
- je lažje izgovore iskat, kakor prevzet odgovornost, itak

A boš mela babičine mladičke? :D

Priznam da:
-sem tudi sama občutljiva na mučenje živali, ampak z ubijanjem mladička ki niti ne gleda, ljudje ne delajo škode nikomur. So hujše stvari ki se zgodijo živalim, kaj šele ljudem, pa vam je vseeno.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

* da sem trenutno verjetno najbolj srečna v zadnjih parih letih, ahhh :hearts:
* da komi čakam dons zvečer, ven z babami, še bolj pa jutri, ko ga končno spet vidim; sem pozitivno presenečena, da me tolk pogrešal, neb si mislna
* da ne vem kak naj doma povem, kam grem jutri, že tak preveč izgovorov nametala
* da razmišljam kak naj rešim svoj finančni problem, mogoče določen sorodnik, mogoče bo razumel (keš mu lih ni problem), najhujši primer, kolega; doma sploh ne pomislim da bi povedala...
* da se drug teden začnem učit, počasi počasi, par urc na dan
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Zaklenjeno