London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Neja.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Neja. »

No tudi jaz če grem maja v London bom šla kar v tale hotel. (:
Pa še nekaj me zanima. A dnevna karta za podzemno je ista ceno kot pri oyster? Samo da če pri oyster narediš manj fur, kot je vredno ti vrnejo denar? Bi bila vesela razlage, ker še nisem pogruntala. :P
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a Summer055 »

Včeraj sem kupla karto za London, za naslednjo soboto.
Pa imam par vprašanj. Sem prebrala 30 strani, pa nič pametnega našla :D
- kje se bi dalo v naprej dobit kake zelo poceni karte za musical?
- se da kje pogledat katere premiere filmov bojo v tistem času?
- obstaja kaka cenejša vrjanta za nakup podzemne (tedneske) karte?
- v Londonu ni Victoria's secret trgovin, ane? :D
- za hišo voščenih lutk, se da dobit kake akcije?
- je še kaka taka znana trgovina v katero se splača it. poleg top shopa? Za Zaro in te sem brala da imajo iste stvari kot pri nas. Mogoče kaka trgovina v kateri se dobijo kake zelo poceni cunje?
- kateri muzeji vse so zastonj?

Saj vem, ful vprašanj sem napisala :D
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Te bom po riti :P Zihr že vse piše v temi ;)
Summer055 napisal/-a:- kje se bi dalo v naprej dobit kake zelo poceni karte za musical?

A je res nujno vnaprej? Ker potem ne bodo tako poceni kot na dan predstave. Na dan predstave, zjutraj imaštukaj pol cenejše karte za večino predstav (seznam s cenami). Je pa potrebno biti ene 15 min do pol ure pred odprtjem tam in kupuješ za isti dan. Se super splača. Sama kupila za We will rock you za 33 funtov, namesto 60, pa je bila super pozicija v dvorani. Za res vnaprej imaš pa en kup strani, samo takole poceni z takimi sedeži zihr ne bo.
- se da kje pogledat katere premiere filmov bojo v tistem času?

Tukaj imaš super seznam in lokacije premier.

- obstaja kaka cenejša vrjanta za nakup podzemne (tedneske) karte?

Niti ne. Najceneša je pač Oyster card. Ostalo pa tudi parkrat že piše v tej temi.

- v Londonu ni Victoria's secret trgovin, ane? :D

Ne še, naj bi jo odprli poleti (junij, če se prav spomnim)

- za hišo voščenih lutk, se da dobit kake akcije?

Najbolj se ti splača online kupit, ker zanjo bit tam grozne vrste. Je malce ceneje, plus tam posebna vrsta in si res hitro na vrsti (splačajo se tudi kombinacije z drugimi znamenitostimi).

- je še kaka taka znana trgovina v katero se splača it. poleg top shopa? Za Zaro in te sem brala da imajo iste stvari kot pri nas. Mogoče kaka trgovina v kateri se dobijo kake zelo poceni cunje?

Primark je super poceni- na koncu Oxford Street, pri Marble Arch (topi od dobrega funta naprej, jeans pod 10). Imaš pa tudi npr. Next, Dorothy Perkins, French connection, New Look, itd... (imajo vsi super urejene spletne strani z aktualno ponudbo)

- kateri muzeji vse so zastonj?

Praktično vsi- Natural History museum, British Museum, National gallery, Tate, Tate modern, itd... Edino kake posebne razstave v teh muzejih so plačljive, ki le začasne.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a princesss »

Summer055 napisal/-a:- za hišo voščenih lutk, se da dobit kake akcije?
- je še kaka taka znana trgovina v katero se splača it. poleg top shopa?

Za Madame Tussauds ti iz prve roke priporočam vstopnico Late Saver, ki stane samo 15 GBP. Velja od 17h dalje, ko ni več take gneče, komot se pri lutkah poslikaš in se normalno pomikaš naprej, kar je dopoldne/zgodaj popoldne praktično nemogoče. Povsem dovolj časa do zaprtja, da si vse ogledaš.

Moja najljubša trgovina je Uniqlo (praktično polovica moje garderobe sestoji iz Uniqla). Sicer ne vem kakšna oblačila iščeš, Uniqlo ima več ali manj bazo, ampak zelo ugodno in predvsem kvalitetno! Priporočam. Obvezno se ustavi v Forever 21, zelo ugodna oblačila in veliiiika trgovina. Za čevlje priporočam Aldo. Vse trgovine so na Oxford Streetu. In kot že omenjeno - PRIMARK :D Tam vedno pustim ogromno denarja in zaradi Primarka se vedno odločim za kovček, ko kupujem letalsko karto. :)

Nazadnje sem bila tam dva tedna nazaj, super vreme, vse že počasi cveti. Grem pa spet 5. maja, komaj čakam. :)
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

super, hvala obema za odgovore.

princesss, kje pa ti spiš v Londonu? Sem malo iskala po hostlih in bi res rada najšla kakega izredno poceni. Rabim samo eno posteljo (lahko tista skupna ležišča) in neko skupno kopalnico. V sobi naju tako ali tako nič ne bo, niti nimava prtljage :D
Don't worry, be happy!!
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

V Londonu si vedno najamem stanovanje, zdaj maja bom pa v nekem novem hotelu (Tune hotel), ki je izredno poceni (double room 60 gbp) in ima zelo dobre reviews na Tripadvisorju. Za hostle pa ti zal ne znam svetovat..
Perhaps we all give the best of our hearts uncritically.. to those who hardly think about us in return. /T. H. White/
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

Summer055 sama sem bila v Londonu konec oktobra in s kolegicami smo bile v hostlu Travel Joy hostel. Ne vem kaj je zate ugodno, ampak nas je bilo 6 v sobi za 10 in za 6 noči je vsaka odštela 120 eurov. S hostlom smo bile res zadovoljne, skozi ves dan imaš zastojn "soft drinks". Zajtrk, brisače, posteljnina všteti v ceno. WIFI je zastojn, najem računalnika pa 1funt na uro. Hostel vodita dva Irca, celotno osebje je zelo prijazno in ustrežljivo. Spodaj pod hostlom je simpatičen pub, kjer imajo v petkih in sobotah live music. Soba res ni bila ne vem kako velika, vendar smo tako ali tako dneve preživljale zunaj.
Povezava do centra je fenomenalna, ker je dobesedno pred hostlom avtobusna postaja (avtobusi so zastojn če imata oyster card) ki pelje do čistega centra. Cca. slabih 10minut peš od hostla je tudi Pimplico postaja podzemne.
Od vseh hostlov v katerih sem bila do zdaj, sem bila res najbolj zadovoljna s tem, in oktobra ko se vračam, bom zagotovo spet spala tukaj. :)

p.s. S katerim prevoznikom pa letiš? Koliko si odštela za karto?
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

bom prečekirala tale hostel. Zveni vredu :)

Drugače pa grem iz Trsta in sem dala 37€ za obe smeri. So ble tudi cenejše karte a mi noben datum ni odgovarjal. Grem pa z ryanairom.

Glede tele oyster card. Kako točno deluje. Nekaj naložiš nanjo?
Don't worry, be happy!!
Uporabniški avatar
*amber*
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a *amber* »

Js res ne vem a tako slabo iščem al zakaj nikoli ne naletim na tako ugodne karte :(

Glede Oyster card je tako, da smo me vzele tedensko (33 funtov) in smo se potem ves teden vozile kolikor smo hotele, nismo rabile nič gor nalagat. Imaš neomejene vožnje, vsaj kar se tedenske tiče. :)
Uporabniški avatar
Summer055
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

je katera tam vidla kak hud second hand shop? :D
Don't worry, be happy!!
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

Jaz grem vedno v Rokit v Covent Gardnu, potem pa se v 2 ali 3 na Notting Hillu. Slednji so na poti na Portobello Market in v blizini postaje Notting Hill Gate. Priporocam pa tudi skok vkatero od Oxfam trgovinic, lokacije lahko najdes na internetni strani.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

princesss, se ti v živo javljam iz Tune hotela in je zakon :D

Midva sva bila prve tri dni v easy (south kensington) in se potem selila v Tune - ful dober upgrejd :D
Po sobi se dejansko lahko premikaš, kopalnica pa itak sploh ni primerjave. Še zmeri ni omar, maš pa poličko za laptop, neki obešalnikov in še eno manjšo poličko za kej odložit.

Summer055, 2nd hand shopov sem jaz največ srečala po Shoreditch-u, vsaj tam so bili najbolj simpatični.
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
princesss
Komunikatorka
Komunikatorka

keepsake, super!! :D Hvala ti za to informacijo! Uzivaj se naprej. :)
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

Poleg tega ima soba še svojo klimo, pa spodaj imajo za hotelom en tak luštn vrt, za spit kakšno kavo. All in all, super. Priporočam! :)
Tri minute hoje do spitalfields marketa, kjer je za vse vas Mac shop (al kaj so že tisti slavni čopiči :D :D )

Je pa danes moj zadnji dan :( jutri že letiva nazaj... Po dveh tednih nazaj v realnost :D

Od vseh turističnih ogledov me je najbolj navdušil botanični vrt (Kew gardens), je pa res da si moraš za to kar vzeti cel dan. Shopping me ni tako hudo impresjoniral, edino če štejem nenormalno izbiro alkohola :lol:
super je bilo, upam da se kmalu vrnem :cool:
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

NOVO:
Kater bus za voden ogled po mestu izbrat?
The original tour
Big Bus tours

In ja, mora bit bus, ker premalo časa drugače za vse+ ne sme bit preveč hoje.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Odgovori