Ali pa nakupite alkohol v trgovini in pijete v hostlu oz. kjer boste pač nastanjeni (s tem, da ne zbudite cele hiše gor, kaj šele soseske).

Dej še napiši kaj si si še kej ogledala.
Si šla pogledat v World of Disney??
Si šla zvečer kej na Brooklyn Heights? Če nisi, pol res škoda, ker to je pa res najbolj neverjetn razgled. Js fuuul upam, da mi uspe it naslednje leto spet tja (v NY nasplošno mislim, pa tud na Brooklyn Heights, no, hehe). 
... sam moram rečt da me je rahlo razočaral, vsaj kar se cunc tiče, ker so imeli npr. v Diseny storih v Barceloni in Parizu topogledno več izbire... drgač pa sem bla dvakrat na Empiru (enkrat podnev in enkrat zvečer), pa z unimi rdečimi kabriolet avtobuski smo se mal fjakal okol... en dan v uptown drug dan v downtown... downtown sm skor cel tud prehodila (od Central parka do Financial districta), Soho, Greenwich village, China town (tam je raj za fejk dizajnerske taške), Ground zero, šli smo z ladjo do Liberty islanda kjer je una famozna madam z plamenico
itd. Skratla vidla sm kr velik, bistvene stvari za prvič vsaj, lahk bi pa seveda še kej... sam nč hudga če ostane kej tud za naslednjič (če/ko se bo ta naslednjič zgodil). Zdej je blo namreč čist prevroče (vsak dan smo mel cca. 35 stopinj), da bi človek mel kakšn višek energije, pa tud mal sm bla nakonc že naveličana, ker sm bla tok zmatrana od vsega.
... jst bi šla mogoče še enkrat pogledat NY okol božiča, k je baje ful lepo... sam ma pa tud poletje en svoj čar in mi je blo kljub vročini fajn bit tam.

No, jaz grem naslednje leto za en mesec v ZDA (für sicher
), od tega bom v NY kakšna dva tedna. Letos že preveč lutam okol, pa še finance niso znesle, za trip prek luže pa je potrebno šparat k pri norcih čez celo leto, sploh če želiš še tam pustit kaj dnara in furat šoping (vsaj toliko kot doma). Drugače se skoraj ne splača it nekam tako daleč... Drgač sem pa slišala, da je v Vegasu fajn nakupovat, ker nimajo davka in je marsikej ceneje kot pri nas (pa marsikej pri nas niti nimamo, vprašanje če bomo mel).
NY je pa itak meka za šoping, sam je treba vedet kje kaj dobiš in pa kje niso zasoljene cene. 
Sam poleti pa js osebno ne bi šla ... ker mi ful ne paše taka nora vročina, še ko sm na morju mi gre grozn na živce ko je tk vroče, pa tam se lahk kdajkoli ohladim, da bi bla pa tam sredi samga betona pri 35-ih stopinjah ... ne hvala.
Zato razmišljam da bi šla naslednje leto al aprila al pa konc septembra, ko je še zmeri fajn toplo, ni pa več tisto za dol padit vroče. Js sm bla pozimi (februarja), pa tud tist ni ravno najbolj idealn termin, sicer ni blo ful mrzlo, sam je pa večkrat deževalo in včasih ful pihalo, pa še smotan je ko maš tisto bundo pa kapo, rokavice, šal al kaj js vem kero kramo vse.
Drugač pa, ko bom js šla naslednjič, se bom definitivno tud js šla mal pelat s kakšnim izmed tistih avtobusov brez strehe, more bit kr fajn, ker tista hoja cele dni te čist ubije.
Aja, veverice so pa tud men ble ful luštne, take vlke pa nč boječe, hehe.micamaca napisal/-a:torej kot že rečeno sm preživela to ogromno betonsko džunglo in če mal zberm vtise (k so sicer še zmer čist kunfuzni) lahk povem da:
- je prvi dan k sm stopla s podzemne ny butnu vame k petmetrski val (to je nabližji opis prvega srečanja k se ga lahk spomnm)
- tok enga hrupa, šundra, gužve, vročine ipd. pač do zdej še nism dožvela
- sm bla neki cajta kr v šoku ma me je hitr minil in sm se čist fajn aklimatizirala
- sm k sm mal zbrala utise ugotovila, da sm spet ena izjema, ki ny niti ne ljubi niti ne sovraži (pravjo baje da sta sam te dve opcije mišlenja možni o tem mestu)… v bistvu mi kr všeč k je tok živo vse, samo živela pa tam ne bi…
- bi pa mela en skromn apartment v trumpovm towru, da bi mela kje za prespat k bi glih pršla na šoping![]()
- je tam idealna lokacija za prakticiranje tovrstne telovadbe (beri skakanja po štacunah)
- sm bla jst čist preveč crknena vsak dan še sam od ogledovanja izložb, kamoli da bi še intenzivno šopingirala… jebat ga next time maybe
- ni pa blo spet tko hudo, da bi reva boga glih čist praznih rok dam pršla![]()
- sem si nehote probala predstavlat, ko sem zjala v vse te trumpove nebodere, kako je bit v milankinih čevlih (mrs. Trump v prevodu)
- mi je bil od vsega mesta najbolj všeč tist del central parka, s kerga lahk gledaš plazo, zvečer oz. ponoč pa Times square
- sem iskala lokacije kjer bi lahk stanovala Carrie pa ne vem če sm si prov zapomnla kako je že zgledala tista njena bajta
tok zaenkrat... kej več pa če bo koga eksplicitno zanimal
.... sam kaj k je tm vse tko prov svinsk drago (no izjema so seveda hm, zara ipd., kar se tud najde tam)...

... k sm misnla, da sm sam jst tok "čudna" da nism dol padla od same vzhičenosti nad NY

... tm je blo res luštn, tak mir pa zelenje, parki, morje... k da sploh ne bi bla v ameriškem velemestu...