new york/počitniško delo v NY [ZT]

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Če se že odpravljaš tja izmed drugim žurat, je pametno iti z nekom starejšim (vsaj 21 let starim), da potem lahko on naroča pijačo za vse. :D Ali pa nakupite alkohol v trgovini in pijete v hostlu oz. kjer boste pač nastanjeni (s tem, da ne zbudite cele hiše gor, kaj šele soseske). :D :wink:
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Žabji dol

Neprebrana objava Napisal/-a micamaca »

torej kot že rečeno sm preživela to ogromno betonsko džunglo in če mal zberm vtise (k so sicer še zmer čist kunfuzni) lahk povem da:

- je prvi dan k sm stopla s podzemne ny butnu vame k petmetrski val (to je nabližji opis prvega srečanja k se ga lahk spomnm)
- tok enga hrupa, šundra, gužve, vročine ipd. pač do zdej še nism dožvela
- sm bla neki cajta kr v šoku ma me je hitr minil in sm se čist fajn aklimatizirala
- sm k sm mal zbrala utise ugotovila, da sm spet ena izjema, ki ny niti ne ljubi niti ne sovraži (pravjo baje da sta sam te dve opcije mišlenja možni o tem mestu)… v bistvu mi kr všeč k je tok živo vse, samo živela pa tam ne bi…
- bi pa mela en skromn apartment v trumpovm towru, da bi mela kje za prespat k bi glih pršla na šoping :D
- je tam idealna lokacija za prakticiranje tovrstne telovadbe (beri skakanja po štacunah)
- sm bla jst čist preveč crknena vsak dan še sam od ogledovanja izložb, kamoli da bi še intenzivno šopingirala… jebat ga next time maybe
- ni pa blo spet tko hudo, da bi reva boga glih čist praznih rok dam pršla :D
- sem si nehote probala predstavlat, ko sem zjala v vse te trumpove nebodere, kako je bit v milankinih čevlih (mrs. Trump v prevodu)
- mi je bil od vsega mesta najbolj všeč tist del central parka, s kerga lahk gledaš plazo, zvečer oz. ponoč pa Times square
- sem iskala lokacije kjer bi lahk stanovala Carrie pa ne vem če sm si prov zapomnla kako je že zgledala tista njena bajta

tok zaenkrat... kej več pa če bo koga eksplicitno zanimal
:wink:
The secret of success is consistency of purpose.
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik
Kraj: vzhodno od LJ

Neprebrana objava Napisal/-a no angel »

Ooo, micamaca, vidim da se je tvoje potovanje srečno izteklo. :D Dej še napiši kaj si si še kej ogledala. :) Si šla pogledat v World of Disney?? :D Si šla zvečer kej na Brooklyn Heights? Če nisi, pol res škoda, ker to je pa res najbolj neverjetn razgled. Js fuuul upam, da mi uspe it naslednje leto spet tja (v NY nasplošno mislim, pa tud na Brooklyn Heights, no, hehe). :flower:
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
all of your tomorrows shine
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Ma vidla sem svega i svašta, čeprov v brooklyn se mi pa ni več dal k sm bla vsak dan ko ožeta miš na konc dneva... sicer so rekli da se splača it pogledat tja čez, ampak men pač tokrat ni zneslo... sicer pa ja, valda da sm vidla Disney world :D ... sam moram rečt da me je rahlo razočaral, vsaj kar se cunc tiče, ker so imeli npr. v Diseny storih v Barceloni in Parizu topogledno več izbire... drgač pa sem bla dvakrat na Empiru (enkrat podnev in enkrat zvečer), pa z unimi rdečimi kabriolet avtobuski smo se mal fjakal okol... en dan v uptown drug dan v downtown... downtown sm skor cel tud prehodila (od Central parka do Financial districta), Soho, Greenwich village, China town (tam je raj za fejk dizajnerske taške), Ground zero, šli smo z ladjo do Liberty islanda kjer je una famozna madam z plamenico :D itd. Skratla vidla sm kr velik, bistvene stvari za prvič vsaj, lahk bi pa seveda še kej... sam nč hudga če ostane kej tud za naslednjič (če/ko se bo ta naslednjič zgodil). Zdej je blo namreč čist prevroče (vsak dan smo mel cca. 35 stopinj), da bi človek mel kakšn višek energije, pa tud mal sm bla nakonc že naveličana, ker sm bla tok zmatrana od vsega.

Upam, da ti rata čimprej kmal spet tja :wink: ... jst bi šla mogoče še enkrat pogledat NY okol božiča, k je baje ful lepo... sam ma pa tud poletje en svoj čar in mi je blo kljub vročini fajn bit tam.

Aja, pa ena glavih atrakcij so mi ble vevrce v central parku, k so se tko fajn pustile futrat... sm vsak dan vlekla kšn kikiriki s sabo (k da nism mela že dost druge krame) k je prov hecn kako se skor nč ne bojijo pridt bliz...
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Heheh, jah tam je toliko folka da so se vevrce hočeš nočeš mogle sprijaznit živet v simbiozi s folkam, tak da so dobre za company. :D No, jaz grem naslednje leto za en mesec v ZDA (für sicher :D), od tega bom v NY kakšna dva tedna. Letos že preveč lutam okol, pa še finance niso znesle, za trip prek luže pa je potrebno šparat k pri norcih čez celo leto, sploh če želiš še tam pustit kaj dnara in furat šoping (vsaj toliko kot doma). Drugače se skoraj ne splača it nekam tako daleč... Drgač sem pa slišala, da je v Vegasu fajn nakupovat, ker nimajo davka in je marsikej ceneje kot pri nas (pa marsikej pri nas niti nimamo, vprašanje če bomo mel). :D NY je pa itak meka za šoping, sam je treba vedet kje kaj dobiš in pa kje niso zasoljene cene. :wink:
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

micamaca, js bi tud šla enkrat decembra tja, najrajš kr za novo leto, da bi tud sama enkrat doživela tisto praznovanje na Times Square-u. :D Sam poleti pa js osebno ne bi šla ... ker mi ful ne paše taka nora vročina, še ko sm na morju mi gre grozn na živce ko je tk vroče, pa tam se lahk kdajkoli ohladim, da bi bla pa tam sredi samga betona pri 35-ih stopinjah ... ne hvala. :D Zato razmišljam da bi šla naslednje leto al aprila al pa konc septembra, ko je še zmeri fajn toplo, ni pa več tisto za dol padit vroče. Js sm bla pozimi (februarja), pa tud tist ni ravno najbolj idealn termin, sicer ni blo ful mrzlo, sam je pa večkrat deževalo in včasih ful pihalo, pa še smotan je ko maš tisto bundo pa kapo, rokavice, šal al kaj js vem kero kramo vse. :lach: Drugač pa, ko bom js šla naslednjič, se bom definitivno tud js šla mal pelat s kakšnim izmed tistih avtobusov brez strehe, more bit kr fajn, ker tista hoja cele dni te čist ubije. :) Aja, veverice so pa tud men ble ful luštne, take vlke pa nč boječe, hehe.
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
s*a*r*a*
Sramežljivka
Sramežljivka
Kraj: Celje

Neprebrana objava Napisal/-a s*a*r*a* »

micamaca napisal/-a:torej kot že rečeno sm preživela to ogromno betonsko džunglo in če mal zberm vtise (k so sicer še zmer čist kunfuzni) lahk povem da:

- je prvi dan k sm stopla s podzemne ny butnu vame k petmetrski val (to je nabližji opis prvega srečanja k se ga lahk spomnm)
- tok enga hrupa, šundra, gužve, vročine ipd. pač do zdej še nism dožvela
- sm bla neki cajta kr v šoku ma me je hitr minil in sm se čist fajn aklimatizirala
- sm k sm mal zbrala utise ugotovila, da sm spet ena izjema, ki ny niti ne ljubi niti ne sovraži (pravjo baje da sta sam te dve opcije mišlenja možni o tem mestu)… v bistvu mi kr všeč k je tok živo vse, samo živela pa tam ne bi…
- bi pa mela en skromn apartment v trumpovm towru, da bi mela kje za prespat k bi glih pršla na šoping :D
- je tam idealna lokacija za prakticiranje tovrstne telovadbe (beri skakanja po štacunah)
- sm bla jst čist preveč crknena vsak dan še sam od ogledovanja izložb, kamoli da bi še intenzivno šopingirala… jebat ga next time maybe
- ni pa blo spet tko hudo, da bi reva boga glih čist praznih rok dam pršla :D
- sem si nehote probala predstavlat, ko sem zjala v vse te trumpove nebodere, kako je bit v milankinih čevlih (mrs. Trump v prevodu)
- mi je bil od vsega mesta najbolj všeč tist del central parka, s kerga lahk gledaš plazo, zvečer oz. ponoč pa Times square
- sem iskala lokacije kjer bi lahk stanovala Carrie pa ne vem če sm si prov zapomnla kako je že zgledala tista njena bajta

tok zaenkrat... kej več pa če bo koga eksplicitno zanimal
:wink:

Nekteri so že prišli domov polni vtisov, nekteri pa še gremo wiiiiiiii
em... v glavnem mene zanima za kulk časa si šla, kje si živela, kje si jedla itd...
Kere trgovine so take pocen z dobrimi cotami in čevlji...
Hvala za odgovore, LP
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^ šla sm za slab teden (prej smo bli par dni v Bostonu) in to je ravn dost cajta da vidš vse glavne atrakcije (tud po dvakrat če češ)... ne ostane pa dost cajta pol za šoping, ker majo tok enih štacun da se ti nit pod razno ne da po njih skakat... jst sm še Macys, k je tam kao največja in najbl znana blagovnca za ljudi z normalno debelino dnarnce, komi prelezla (tko ful na hitr... sam tok da sm vidla kaj majo v kšnem štuku). Tle v tej veleblagovnici (par ulc stran od esb-ja) majo največ cunj v različne cenovnem razponu... od pocen do bl dražjih... drgač kot eno bl pocenskih štacun dost propagirajo tud eno k se ji reče 21Century (al pa neki podobnega se mi zdi), ta je pa bl tam v financil districtu (blizu ground zero)... tam okol Times squara maš tud ene par lušnih štacun, k so odprte tud do polnoči (vsaj zdej k sm bla jst tm so ble)...

jedl smo v glavnem po teh njihovih delikatesah, kjer si sam vzameš kar češ al pa naročiš razne sendviče in solate... potem so aktualni seveda še kšni Mkdonaldsi, pizzerije, hot dogi ipd.... fast food uglavnem...

mi smo bli sicr v enm hootelu čist bliz esb (empire state bulding) k je koštal cca. 200 usd na dan (davek visoke sezone pač)... drgač je bil pa ny poln turistov zdej tko da je bla še večja gužva k je ponavad... je pa hec da kljub temu, da je blo tok vroče niti enkrat nism pomisnla na bazen al pa morje ipd. (ponavad sem še vsakič do zdej k sm šla u kšn velemest sred poletja)... enostauno maš tok za vidt pa tok se dogaja, da kr pozabš na vse ostalo... pač pit je treba velik da ne dehidriraš, v štacunah in lokalih majo pa itak tko na ful naštimane klime, da dobesedno zmrzš not če nimaš kšne jopce s sabo...

pa še neki... v ny so vse cene napisane brez davka... tud za hrano... tko da vedno morš računat ene 8 posto na tisto ceno, k je napisana na artiklu... plus to, da morš obvezno puščat 10-15% napitnino tam kjer ti strežejo pri mizi
no angel
Cosmofrik
Cosmofrik

^^ Glede Century21 - nam so tud vsi govorili kak v to trgovino nujno mormo it, ker je kao ful poceni ker so praktično vse stvari znižane, ampak men je bla tak bedna da adijo. Vse neki nametano, zgleda ful ceneno, kot da tja res namečejo sam tisto robo ki je noben noče kupit, morš met kr srečo, da najdeš kej res fajnega - pa da ni defektno (če mal dobr pogledaš, je ful stvari kej raztrganih itd., tak da tam se res splača pazit). V glavnem, js sm bla nad to trgovino FUL razočarana. Sm si pa kupla eno ful lepo zapestnico tam, ampak se mi je razpadla prvič ko sm jo mela!
little dandelion
let your heart keep time
now the clouds are gone
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^ja sm se prepričala na lastne oči da je res tko... sicer tistga dela k majo cune nism šla gledat, sm pa zato svoj nos pomolila tja, kjer majo čevle... in sem prec dobila asociacijo na deichman, turboschuh ipd. pofl... so mi ble pa zato tok bl všeč variante ala bergdof & goodman, saks fifth av., skratka vse kar je od central parka južno po 5th avenue :wink:.... sam kaj k je tm vse tko prov svinsk drago (no izjema so seveda hm, zara ipd., kar se tud najde tam)...
me_myself_and_I
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a me_myself_and_I »

js bom čez poletje v NY (varuška), pa me zanima, če gre še kdo, da bi se dobil na kšni pijači tm..?? :)
Uporabniški avatar
Elle_woods
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Elle_woods »

Mene NYC sploh ni navdušil. Zame je betonska džungla. Saj za pogledat je, ampak 1 teden je čist dost. Washington je čist neki druzga, tko da če si v NYC je fajn it tja pogledat, pa še vse muzeje maš zastonj ( eni boljših muzejev, kar sem jih videla). :D
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^ uf sm se že oddahnla :D ... k sm misnla, da sm sam jst tok "čudna" da nism dol padla od same vzhičenosti nad NY :wink:

se bi še šla kdaj, pa mogoče bi mi blo tud kej bl ušeč kt lan, k sm bla prvič tm... sam če bi pa lohk zbirala, bi pa raj šla pogledat kšno drugo lokacijo v ZDA
Uporabniški avatar
Elle_woods
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Elle_woods »

je fajn slišat, da nas je več takih :wink:

Se spomnim, ko sem prvič prišla na times square...in tko gledam, pa gledam...pa res nič posebnega. Mi je blo pa na staten island všeč, da se mal odmakneš od vrveža.

Priporočam pa Washington in Boston. Boston je res neki posebnega, tja bi pa še šla :)

Ko sem prišla domov so vsi pričakovali, da bom evforična od samega mesta in so bli vsi razočarani, ker sem skritizirala :roll:
Verjetno vsi veliko pričakujejo od NYC, ker se mi zdi da je skoraj v vseh flimih in nadaljevankah.
Najbolj čudno se mi je pa zdelo, da na ground zero, folk veselo pozira in se smejčka...đizs mej mal spoštovanja.
Uporabniški avatar
micamaca
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

^ uf ne govor ... jst sm v NY pršla glih iz Bostona... in tko padem sred največje gužve v najhujš možni vročini z železniške postaje pr Madison Square Gardnu ven... sm misnla da me bo fršlok... me je sam prjel da bi se obrnla pa šla kr nazaj v Boston :D ... tm je blo res luštn, tak mir pa zelenje, parki, morje... k da sploh ne bi bla v ameriškem velemestu...

drgač pa ja, glede na famo, ki jo ma in vse videne tam dogajajoče filme sm tud jst mela ogromna pričakovanja glede NY... preden sm šla tja se mi je NY zdel tko magičn in dejstvo da grem tja tko neverjetno, kt da bi se odpravljala na luno... pol pa prideš tja pa... hm, a to je to... and the magic is gone :? ... edin kar mi je blo kt tipični babi v NY res ušeč so ble štacune :D
Odgovori