Želja po naraščaju

Zadovolj(e)n/a v postelji.
Odgovori
Uporabniški avatar
tamala24
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a tamala24 »

Maychy napisal/-a:
Peony napisal/-a: Biološko je za žensko dobro, če ima prvega otroka zgodaj ...

Zakaj pa?

ker ženske po 30. letu spadajo že v rizično skupino nosečnosti! pa naj gre za prvega ali petega otroka.
[She.]
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Bora Bora

Neprebrana objava Napisal/-a [She.] »

^^ lih o tem sm za vikend gledala članek na 24ur.com! Prebrskej mal in si poglej video, boš vidla.
..quello che c'e' in fondo al cuore non muore mai.. :*
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Sem zagovornica mladih mamic, tistih pod 25. letom.

A kaj, ko si jaz kljub svojemu prepričanju še ne želim otrok. Še vsaj kako leto ne. So mi nadležni, moteči, če dobim kakega v pestvanje ne vem kaj naj z njim,...
Zdej čakam, da vidim kaj bo biološka ura rekla. :D
Imaš, da me vikaš!
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbika_444 »

watershine napisal/-a:
GoldenSoul napisal/-a:

ampak, morm še to oment: če se pnca odloči za naraščaj v času študija dobi ob rojstvu otroka štipendijo (če jo še ni imela, al pa če nima miljonov) oziroma se ji fuuul zviša. podatki kažejo da imajo vlagatelji za štipendije v zakonski zvezi in vlagatelji ki imajo otroka, najvišje štipendije, ker jim na ugodnejše obravnavanje dohodkov posledično pripada tudi najvišje zvišanje na dohodek k osnovni štipendiji, potem lahko uveljavljajo še pravico za otroški dodatek, pravtako pa dobivajo pomoč za mlado družino... vsi ti dohodki skupaj pa kar nekaj nanesejo...
poleg tega pa mladi mamici avtomatsko pripada eno leto pavziranja... tko da z malo pomočjo staršev bi se kar dalo, seveda je še tu vprašanje kje živeti, nekateri so lahko pri svojih ali partnerjevih starših, spet drugi nimajo te možnosti...

Kot bivša mamica študentka naj povem, da so vsi dodatki, ki pripadajo študentski družini, maksimum 298 eur mesečno in to do otrokovega 1 leta starosti. Potem se zmanjšajo na 110 eur.

Tko da jst osebno tistga leta pavziranja ki mi pripada sploh nisem izkoristila, mesec dni po porodu sem naredila preostale izpite, vložila veliko truda in diplomirala skupaj s svojimi vrstniki, ker se od podpore države enostavno ne da živet. Hvala bogu je to za nami in sem že 2 meseca zaposlena (čeprov bi uradno mogla met še porodniško).
Uporabniški avatar
tamala24
Sramežljivka
Sramežljivka

[She.] napisal/-a:^^ lih o tem sm za vikend gledala članek na 24ur.com! Prebrskej mal in si poglej video, boš vidla.

tud jst sm ga že gledala... in nisem mogla verjet, da si v rizični nosečnosti tudi če imaš že otroke... s tem se res ni za hecat, ker opažam, da je vedno več žensk, ki imajo težave pri zanositvi :(

otročka si pa močno želim, in ne samo enega :D
Uporabniški avatar
Maychy
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka
Kraj: Se selim...

Neprebrana objava Napisal/-a Maychy »

Mene to ne prepriča. Otroka bom imela, ko si ga bom želela in ko bom nanj pripravljena. Če ne bo šlo pa nič. Boljše kot pa to, da ga imam že sedaj samo zato, ker tako tako pravi biološka ura.
--- Evil Is Just A Point Of View ---

--- Don't tell me the sky is the limit, there are footprints on the moon! ---
Uporabniški avatar
jullia_
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a jullia_ »

tamala24 napisal/-a:... opažam, da je vedno več žensk, ki imajo težave pri zanositvi :(

Glede na današnji stil življenja, prehrano, onesnaženje, in vse več hormonske kontracepcije mene to sploh ne preseneča.
Aloha
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: Havajsko otočje

Neprebrana objava Napisal/-a Aloha »

Sm šla prou brskat, če sm že kej jamrala na to temo in našla več k en let star post, u kermu sm, kakopak, zagovarjala življenje brez bejbija (saj še) tja do tridesetga.

Pa se leto obrne in Aloha piše malček drgačn post.
Dons vem, da bi ga bla sposobna (mentalno, materialno bi že prej šlo skoz) met, na šale o naraščaju ne reagiram več s posmehom, ampak tiho željo in pridihom žalosti, mulčkou u plenicah se ne bojim več in sm se sposobna z njimi čist lepo pocrklat, tut žaljivih komentarjeu o grdih in čudnih facah u vozičkih se probavam zadržat (ampak priznam, dostkrat ne rata), to, da bi mi malo bitje uničlo use tiste želje in načrte pa tut več ne mislm, eh, bi pač raziskovala svet s "kengurujem" ...
Smell the warm and salty air... see a wave reflect a beam... stop and find a pretty shell... make it real your summer dream...
barbika_444
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a barbika_444 »

Sama sem mnenja da ni recepta, kdaj je najbolje imeti otroka....pač zase vsaka najboljš ve.

Za tiste, ki zagovarjajo materinstvo po tridesetem, pa še en primeren članek....

http://www.zurnal24.si/cms/zstil/vasotr ... l?id=16642
fun
Cosmopolitanka
Cosmopolitanka

Neprebrana objava Napisal/-a fun »

Jaz in otroci? no ja...

- ojej; ma ne; sploh si ne predstavljam sebe z otrokom...
-bojim se nosečnosti, poroda, krčnih žil, celulita, ne predstavljam si da bom dojila nekoga itd...
- jz bi žurala, potovala, norela, in nikakor še nebi rada zdej ovekovečila svoje usode; se odločila kje, s kom, kako bom živela...
- nisem finančno samostojna
- sicer imam (resnega?)fanta; (zaenkrat se mava super, žal pa se mi zdi, da je glede teh stvari bolj nedorasel kot jaz če prav je skor 6 let starejši od mene.) :?

Vse bolj govori proti bebiju... :?

Včasih pa kar odplavam z mislimi; razmišljam, da mi nebi blo težko pustit kakšnih izvenšolskih dejavnosti, jit v službo ... (poleg tega pa vem da bi me starša finančno podprla, da bi lahko končala faks itd...)
In če prov je Moj na 1.pogled čist kontra temu, čemur bi otroci rekli dobri očka, si ga predstavljam, kako z malo skodrano bebiko sestavlja legokocke...
Noelia
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Noelia »

Jaz jih pred 30 ne mislim met in danes to res ni problem, ker ženske rojevajo zdrave otroke tudi pri 50.
trapa napisal/-a:Sem zagovornica mladih mamic, tistih pod 25. letom.

Zakaj pa - a ni to osebna stvar, ki se tiče samo nas samih?
Uporabniški avatar
Ashley***
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: Ljubljana

Neprebrana objava Napisal/-a Ashley*** »

Noelia napisal/-a:Jaz jih pred 30 ne mislim met in danes to res ni problem, ker ženske rojevajo zdrave otroke tudi pri 50.

No to si vseeno mal pretiravala..v Slo imamo veliko mamic pri 40ih, ampak, da ženska rodi pri 50 je pa že kar redkost..je res, da ženske rojevajo zdrave otročičke pri npr. 40-45letih, ampak obstajajo pa zgovorne statistike o tem, koliko spontanih splavov je pri ženskah v teh starostih, koliko let se "matrajo", da otroka donosijo in koliko je genetskih napak otrok, zaradi tako visoke starosti mame...Ženske bi pač po naravi morale imeti mlade otroke (22-24 let matere naj bi bila idealna starost).
Uporabniški avatar
trapa
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Koper

Neprebrana objava Napisal/-a trapa »

Noelia napisal/-a:
trapa napisal/-a:Sem zagovornica mladih mamic, tistih pod 25. letom.

Zakaj pa - a ni to osebna stvar, ki se tiče samo nas samih?

Seveda je. Zato ne solim pameti prav nikomur. Ker vsak zase ve kdaj je zrel za otroka.
A se mi vseeno zdi, da je praktično, če maš otroka zelo zgodaj. Poleg očitnih zdravstvenih prednosti, ki jih zgodnje materinstvo prinaša, si pri 40h lahko že "prost" (nekatere pa se šele takrat spopadajo s plenicami, "ne" obdobjem in podobnim), si kot mlad bolj fleksibilen (dobesedno in v prenesenem pomenu), potrpežljiv in brezskrben.
Imaš, da me vikaš!
Uporabniški avatar
tamala24
Sramežljivka
Sramežljivka

otroka imaš takrat, ko začutiš, da si ga želiš imeti... pa naj bo to pri 20. ali 35. letih.... čisto odvisno od posameznice kdaj začuti, da je pripravljena na materinstvo...

jst sm samo rekla, da je po 30. letu ženska že v rizični skupini, ne glede na to, koliko otrok je prej imela. nism pa s tem mislna,da pa mormo met vse pred 30. letom otroke.
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

m..
Zadnjič spremenil ~NIA~, dne 02. Dec. 2010 20:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Odgovori