Vsakodnevno čiščenje kože

Vse o ličenju in negi kože.
Odgovori
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a Tamala_mrha »

Jaz si delam (v vseh letnih časih) piling ene 2x tedensko. A je to OK? Imam pa mešano kožo.
Uporabniški avatar
UG84
Cosmo moderatorka
Cosmo moderatorka

Neprebrana objava Napisal/-a UG84 »

Načeloma če je koža mastna ali pa odebeljena ni takšnih težav, čeravno 'poslušaj' svojo kožo. Problematična je suha, tanka koža. Seveda pa blagi piling. Katerega pa imaš?
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Uporabljam od L`oreala Pure Zone, ki je kao namenjen globinskemu čiščenju por (oz. ožanju), piše pa celo, da je namenjen vsakodnevni uporabi, a jaz raje uporabljam samo 2x tedensko. Sem pa brala, da L`oreal ni OK, ampak ta mi je še ostal, zato ga mislim porabit do konca (kreme od te znamke vem da so crap).

Kateri pilingi pa so OK za mojo mešano kožo (ni suha, ni mastna, mogoče zjutraj mal na predelu brade in čela), mozoljev nimam, imam pa nekaj ogrcev po nosu, ki pa so vidni samo od zelo blizu. :)
kitty cat
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kitty cat »

Kako je glede čistilnega mleka (mam od Afrodite) - jaz ga nanesem na vato in temeljito odstranim nečistoče na obrazu (puder), nato pa isto nanesem na vato še tonik. Ali je treba čistilno mleko po čiščenju še umiti z obraza z vodo? :?
LanaMaxim
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a LanaMaxim »

Ja, moraš. Da gre umazanija in puder res dol in potem na umit obraz še tonik, če ga uporabljaš. :wink:
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Fancy Nancy »

^^ Tole se že sestavinsko ne sliši/bere najbolje, poleg tega je še L`oreal, kar je daleč od zdrave kozmetike. Jaz bi tudi takoj vrgla vstran, ker zna koži narediti sranje... :wink:
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Hvala za opozorilo, res pa je, da ga zadnje čase več ne uporabljam toliko... Kaj pa tale piling (piše, da je baje prav tako namenjen vsakodnevni negi, ker je bolj blag) je kul? Slučajno mi je ostal v omarici doma in bi rada vedla, če je za ponucat ali naj grem v nabavo novega.

Slika
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Ta je nekaj podobnega kot Loreal. Vsebuje alkohol in to celo bolj na začetku, tako da ti ga odsvetujem.
Tamala_mrha
Cosmopsiho
Cosmopsiho

OK hvala, bo še danes letel v smeti! ;D
Bunny.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Bunny. »

Uporabljala sem celo kolekcijo Clean&Clear sepravi gel za čiščenje obraza tonik in kremo. To so eni izmed najslabših izdelkov kar sem jih uporabljala. Koža me je pekla pa bila je vsa rdeča. Pa dobila sem temne flekce po licih. Šele po mesecu sm use stran vrgla. Potrebovala sm skoraj pou leta da se mi je stanje popravilo.
Od teh bolj znanih znamk ki se jih na veliko oglašuje uporabljam samo še Garnier ker mi res ustreza. Uporabljam pa samo kremo za obraz Fresh pa Pure gel 3v1.
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Tamala_mrha napisal/-a:OK hvala, bo še danes letel v smeti! ;D

Edino pametno. :wink: Pri takih izdelkih sploh ne smeš razmišljati ali je za ponucat (sem jaz nekoč tudi tako razmišljala - wrong!), ko veš, da ni najboljše za tvojo kožo, pač pa z olajšanjem vreči stran. :) Pri nakupu novega čistilnega gela pa raje malo dlje brskati za idealnim za tvojo kožo, ker kupiti nekaj na blef, po možnosti zaradi mamljive reklame, je najslabše kar lahko storiš za svojo kožo.
Uporabniški avatar
Jade1508
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Jade1508 »

Pilingi na splošno nimajo pomena, ker za kožo ne naredijo praktično nič.. :/

Drugače pa uporabljam od Garnier-ja čistilno mleko in tonik. =)
Uporabniški avatar
arrow
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a arrow »

^^ Sorry, ampak tole je pa velika neresnica. Pilingi so pomembni, ker odstranijo stare in odmrle celice, tako da je prostor za nove, koža zadiha in mašenje por se zmanjša. Zdej ne vem, kakšno maš ti kožo, ampak pri mešani, mastni koži, če so nepravilnosti, je piling zelo zaželjen. Seveda brez pretiravanja.
I fear to keep an open mind, for there are those who would use it as a door to my soul.
Fancy Nancy
Komunikatorka
Komunikatorka

Res je, piling ima še kako pomembno vlogo, je pa dobro, da ga ne delamo pogosto (približno 1x tedensko).
kitty cat
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a kitty cat »

mi lahko katera pove kakšen je pravilni vrstni red čiščenja obraza (zjutraj, ko čistimo v bistvu čisti obraz in zvečer, ko čistimo napudran obraz). ni mi jasno kaj najprej uporabim (na bradi se mi vedno delajo mozolji :?) - a je vredu, če najprej uporabim čistilni gel, ki se speni na navlaženi koži, masiram in sperem, nato uporabim čistilno mleko na kosu vate, obrišem z njo nečistoče z obraza, zatem umijem obraz z vodo, da odstranim mleko s kože, nato uporabim tonik, počakam da se vpije in na koncu še kremo (po želji)? :)
Odgovori