jagoda-malina napisal/-a: In veš kako resno bi ti vzela zadeva, če bi ti skoraj istočasno neka druga poslala sporočilo, da ne nasedaj isti osebi za katero si mi ti pisala, da bi se dobile. Odgovorila nisem nobeni, ker mi je vse skupaj čudno izpadlo kot neka fora.
Če bi mi ena poslala tak zs, da je recimo Smreka neresna in naj se ne menim z njo za srečanje, ne bi naredila čisto nič drugače. Kaj pa lahko izgubim? Ob dogovorjeni uri pridem na dogovorjeni plac, se usedem, naročim pijačko, pomežiknem kelnerju in preberem par poglavij knjige. No big deal.
jagoda-malina napisal/-a:Jaz imam kolegic dovolj za klepet, ampak vsaka, ki spozna fanta ni šans, da bi enkrat samkrat šla še kam brez njega. Tako, da res hočem spoznati samske, ki imajo čas, ne samo za pijačo, ampak sprehod, obisk kakšne poletne prireditve, za izlet,... ne pa da pripelje s seboj še fanta, potem jasno ne pristopi noben samski fant s katerim bi lahko navezala stik. Takšnih imam pač dovolj za skupinsko družbo.
Se strinjam z Jullio.
In še tole: če si že izpostavila tule svoj problem, ti brez slabe vesti povem svoje mnenje, ti pa razmisli sama pri sebi.
Z ljudmi se družimo, ker smo v osnovi socialna bitja. Ne zato, da bi imeli od tega neke konkretne koristi. To potem ni prijateljstvo.
In še en vtis sem dobila - praviš, da vse ženske, ko spoznajo fanta, ne gredo več nikamor same. Na podlagi česa tako sklepaš?
Ali si ti tako počela, ko si bila v zvezi?
Dobro je obdržati del samostojnega življenja tudi ko si v zvezi. Ne "za vsak slučaj", ampak ker se moramo vsi razvijati tudi kot samostojne osebnosti. Le kot zrela, samostojna osebnost lahko spoznaš zrelega, samostojnega tipa. Ki bo s tabo, ne zato, ker mu je bad biti sam v družbi, kjer so vsi poparčkani, ampak bo s tabo zato, ker si mu res všeč, ga privlačiš in te bo ljubil.
Vem, da je kriza biti kar naenkrat pri tridesetih samski, ko se ti življenje obrne v čisto drugo smer, kot si mislila. Meni je v podobnem obdobju najbolj pomagalo spoznanje, da je lepota življenja v njegovi nepredvidljivosti. To dela življenje zanimivo! Gotovo je varno in udobno živeti življenje po ustaljenih tirnicah, kjer gre vse gladko. Ampak to uspe redkokomu (čeprav pri marsikomu tako zgleda). In to tudi ni cilj.
Poskusi vzeti to obdobje kot obdobje, v katerem boš spoznala samo sebe, se družila z različnimi ljudmi - ne zato, da ti predstavijo bodočega očeta tvojih otrok, ampak zato, ker so zanimivi sami po sebi. Lahko so ti všeč, lahko ti niso, od vsakega pa dobivaš nove vpoglede, nove izkušnje ...
In ko boš najbolj uživala v svojem življenju, se bo mogoče pojavil The Pravi. Mogoče. Lahko pa tudi ne.
In čeprav sicer ne verjamem v take površne puhlice, se je tale večkrat izkazala za resnično: dokler bo tvoj glavni cilj spoznati partnerja za vse življenje in boš vse počela s tem namenom, ga ne boš spoznala. Take "desperate" vibracije ne pritegnejo nikogar - ali pa le totalno brezvezne tipe. Ko boš najmanj mislila na to, se bo zgodilo.
Želim ti vse dobro. Pa brez zamere - sama veš, katere stvari v mojem postu se nanašajo nate in katere ne. Ti samo razmisli o vsem skupaj.