London

Popotovanja, izleti, tripi, trekingi, pohodništvo in še in še...
Odgovori
Teah
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Teah »

Hej! Jaz se letos za prvi maj odpravljam v London. Žal še zaenkrat nisem videla nobene ponudbe ali pa so cene preveč nabite. Jaz bi vas vse prosila, če bi katera kje videla kakšno ugodno ponudbo naj mi takoj sporoči. Sama se trudim in iščem vendar vaša pomoč mi ne bi bila odveč. Lahko je z letalom ali z avtobusom (+trajekt) :D
Life is so hectic when you're running around.
Uporabniški avatar
Babs.
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a Babs. »

*mala* napisal/-a:Ravno 2 dni nazaj se je zaključila akcija, kjer meli vse karte -20 al -30%. Bi blo fajn drugič že mal prej spremljat (še posebno če okoli kakih počitnic) :wink:

Sicer pa Ryanair se splača še prevert, pol pa že zmanjka.

sem videla ja, ampak v okolici mojih datumov niso bile cene nič kaj preveč nižje :(

iz katerih letališč pa so ponavadi najcenejše karte? ali so iz vseh približno iste?
Uporabniški avatar
Tananda
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a Tananda »

Če bo slučajno kdo od vas med 8.2. in 18.2. v Londonu, lahko gremo na kavo. :) (easyjet popusti - couldn't resist, mate)
Because I can.
Uporabniški avatar
shinee
Debatorica
Debatorica
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a shinee »

a je katera že "uporabljala" national express coache? ker namreč nimam filinga, kolk prej karte kupt - da se ne bo ryanair premislil, pa spremenil vozni red, nakonc mi pa ne bo štimal s coachom, da bi jih pa za brez veze preplačala mi pa tut ni všeč. :D
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Jaz vedno letim iz Celovca. Kadar se odpravim v London, pregledam par variant iz bližnjih letališč in je bil Celovec do zdaj vedno najbolj ugoden. Pa še fajn je, ker se da v bližini zastonj avto pustit, tako da še parkirnina (ki je na letališčih ponavadi nabita) odpade.
Temida*
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Temida* »

^^ Kje točno pa se lahko pusti avto? :)
Uporabniški avatar
delfinchek
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a delfinchek »

Ko prideš iz Celovca in zaviješ na Flughafenstrasse (to je par 100 m pred letališčem). Takoj za podvozom zaviješ desno, mimo neke cvetličarne in parkplaca (tu ne smeš parkirati!). Začnejo se vrtički za živo mejo (pred vrtički je še ena trgovina z nagrobniki - za orientacijo), zraven je železniška proga. Ob vrtičkih je prostor za parkiranje ali pa na travi ob progi. Prvič sem šla v neko bližnjo pisarno vprašat, če se lahko tam parkira in je teta rekla, da brez problema. Sva že dostikrat tam pustila avto in je bilo vse ok.
Peš je do letališča 5 minut.
nodi
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a nodi »

Tiste, ki imate že nekaj izkušenj z prenočitvijo v Easyhotelu, mi ve mogoče katera pomagati? V četrtek sem rezervirala standard room without window v South Kensingtonu. Sicer sem šla večkrat skozi, ampak sem vseeno uspela narediti eno napako, namreč pozabila sem označiti, da je število oseb v sobi 2, ne pa 1. Takoj sem jih pokontaktirala in do sedaj mi še niso odgovorili, čeprav imajo navedeno, da odgovorijo v max. 2 dneh.

Ima katera že mogoče podobne izkušnje? Po moji logiki sicer ne bi smelo biti nič narobe, saj je tako ali tako rezervirana soba, ne pa samo ena postelja in se pač tam v hotelu oba prijaviva, ampak vseeno me skrbi. Zdaj je pri Booking details pač zapisano pod Booker moje ime in pod Guest moje ime in sploh ne vem, če bi pisalo kaj drugače, če bi označila, da bova v sobi dva.

Najlepša hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a *mala* »

Nič hudega ni :wink: So bili enkrat na recepciji tudi eni, ki pozabili vpisati 2, pa jima je samo dal dodatno brisačo in to je to :wink:
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
Alissy
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Alissy »

hejla punce :D

marca se prvič odpravljam v London in me zanima ali so ure poletov v njihovem lokalnem času, ali v našem, letim pa z easyjetom. Pa koliko ur pred poletom bi morala rezervirati povratni easybus, če upoštevam, da naj bi se vozil dobro uro do Gatwicka?

hvala za vaše odgovore
'Women have a relationship with shoes that men will never understand.' -Audrey Hepburn
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Ure odhoda in prihoda so vedno v lokalnem času :wink:

Js bi bla cca 1 uro in pol prej na letališču. Še posebno na Gatwicku, ki je precej velik.
But the most exciting, challenging and significant relationship of all is the one you have with yourself. And if you can find someone to love the you you love, well, that's just fabulous.
Uporabniški avatar
keepsake
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a keepsake »

glede na to, da vas je kar nekaj London-freakov tuki :D

iščem po netu kej pametnega za spat, pa mi ne gre prav najboljše od rok...

išče se hostel/karkoli, soba za dve osebi in ne pretirano drago, ker greva za dva tedna :)

če ima katera kakšno priporočilo, prosim na plano! :D
I can''t wait! To look for bees, climb our trees, and carve our names in three inches deep
Neja.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Neja. »

Jaz sem bila lani maja in je bilo super, čeprav smo bili samo 2 dni nažalost (v bistvu 4, ampak je letalo prvi dan prišlo zvečer, zadnji dan pa smo že zgodaj zjutraj šli.). Je bil pa "poskusen izlet", kateremu bo sledilo še veliko novih. :D
Bili smo pa v Britanskem zgodovinskem muzeju, Tate Modern, gledališče Globus, Westminister abby, katedrala sv. Paul, Soho, Picadilly Circus, Oxford Street, China Town, Buckingamska palača, skoraj vsi največji parki in še bi se najdlo.
Za nasledjič pa načrtujem še Stoneheadge, Greenwitch, živalski vrt, Portobello Road, Camden Market.
Smo bili pri župniku, leteli z Rynairom (povratna 2 osebi 48€), veeeeliko hodili peš in tudi s podzemno.

Pa še za moje naslednje potovanje v London. :P
A mi lahko kdo pomaga glede Oyster carda?
Katero ceno naj gledam za celodnevno vozovnico? In po kakšnem sistemu je ta cena sploh postavljena?

Hvala (:
Uporabniški avatar
*mala*
Cosmopsiho
Cosmopsiho

^^ cenik

Zelo priporočam pa, da vzameš navadno Oyster- Pay as you go, naložiš gor denar in sproti prazneš. Pomembno je, da tudi če uporabiš več, kot je cena dnevne vozovnice, ti ne trga več kot tistih 8 funtov na dan (pa če greš 100×).

keepsake- kaj drugega kot tipične strani za rezerviranje hotelov ti težko priporočam (pa vneseš svoje datume). Meni najljubša booking.com, potem so pa še hostels.com, hostelworld.com, hotels.com.
Seveda moram oment easyHotel (če vama je kljub 2 tednoma še vedno pomembna le soba za spanje). Mogoče tudi menjavanje hotelov ni slaba ideja (tudi cenovno zna prid precej ceneje.
Neja.
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a Neja. »

Ja cenik sem že dobila. (:
Pa mogoče veš kaj je razlika v peak price cap pa off-peak price cap?
Odgovori