Kontracepcijske tabletke

Za dušo in telo.
Zaklenjeno
lil*a
Sramežljivka
Sramežljivka

Neprebrana objava Napisal/-a lil*a »

Smejkica napisal/-a:
lil*a napisal/-a:ja jz sm stara 15 let..pa grem zj kmal prvič h ginekologu..a je za mene mal prehiter da bi začela jemat tabletke? mislim ali imam lahko več težav potem ko bom starejša?

Ja najboljš gotov ni, da jih začneš jemat tolk mlada. Pač hormoni niso nikol nič prou kej dobrega. Sam oki, zdej so Kt že napredovale in ni tolk hormonov kot včasih. Sem zasledila, da greš k ginekologu, tko da boš tam izvedla največ informacij kaj je dobro in kaj ne.
A to jih boš začela jemat zaradi zaščite, a je kakršen koli drug razlog?

am..ja..ubistvu bi rada predvsem sla zarad pregleda samga..kr sm ze mela spolne odnose 1x. za kt pa bi rada mgoč zarad tega k mam ful sam res ful bolece menstruacije..pa sm čula d nekatere jemlejo tabletke za zarad tega..?ur opinion?:D
ME to YOU
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ME to YOU »

en problemčič:
evo zdej kot veste jem Rigevidon..
končujem 1 tablico..
prej 4 leta in pol jedla Femoden..nobenih težav..
zdej so se mi pa prsi nabrekle..
pa bradavičke mi skos vn stojijo..
izbočene..pa fuuuuuuul me bolijo..se jih skor dotaknt ne smem..
še kdo pozna tako situacijo? :?
Boys are my favourite thing to study!
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: za 9 gorami

Neprebrana objava Napisal/-a jokica »

ME to YOU napisal/-a:en problemčič:
evo zdej kot veste jem Rigevidon..
končujem 1 tablico..
prej 4 leta in pol jedla Femoden..nobenih težav..
zdej so se mi pa prsi nabrekle..
pa bradavičke mi skos vn stojijo..
izbočene..pa fuuuuuuul me bolijo..se jih skor dotaknt ne smem..
še kdo pozna tako situacijo? :?

:yau:
hm... mal se pocak, ampak ja... Rigevidon... men ni nc cudnga da se ti je to zgodl... mam pa o teh tabletkah ZELO slabo mnenje... pr men niso ful nabreknl, ampak tipu nism pustila bliz bradavick kr naenkrat... :D
Zakaj moški ne vrjamejo ženskam?
Kdo bi vrjel človeku, ki krvavi vsak mesec pa ne umre
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

lil*a napisal/-a:ja jz sm stara 15 let..pa grem zj kmal prvič h ginekologu..a je za mene mal prehiter da bi začela jemat tabletke? mislim ali imam lahko več težav potem ko bom starejša?

moja sestra je stara 17... ko je šla prvič k ginekologu je bla 16, mela spolni odnos 1x... je ginekologinja sploh ni pregledala, sestra se je sama odločila za tabletke... ginekologinja jo je podučila o možnih stranskih učinkih in jo čez ene 4 mesece zopet naročila na pregled...
zakaj ni delala preglega: ker se je bala, da bi bil preboleč, ker je imela šele 1 spolni odnos... in zato je rekla, da bo raje počakala da bo imela spolne odnose vsaj ene 7x, potem pa naredi popoln pregled (jajčniki pa vse to)...
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

urszika napisal/-a:vprašanje:
vedno sem po tabletkah dobila menstruacijo na sredo dopoldne, ampak res VEDNO ...dans je pa ni blo :? a se da to tud pripisat stresu, glede na to, da se mi začenja matura...ker si nism misnla da še vedno vpliva psiha na to, glede na to, da mi zdej tablete hormone kao uravnovešajo... sj mi ni treba paničart ane? :oops:

če je možnost da si noseča izključene (nisi imela spolnih odnosev v zadnjem ciklusu) je zagotovo kriv stres (imela sem isti primer nekaj let nazaj)...
če si imela spolni odnos, še vedno obstaja 0,3% možnosti da si noseča :) nočem te strašiti... najprej izključi možnost zanositve, potem boš vsaj 100% da je stres...
je pa stres zelo zelo možen dejavnik (verjetno večja varjetnost kot ta da si noseča)...
držim pesti da čimprej začnes krvaveti ;)
ME to YOU
Komunikatorka
Komunikatorka

Neprebrana objava Napisal/-a ME to YOU »

jokica napisal/-a::yau:
hm... mal se pocak, ampak ja... Rigevidon... men ni nc cudnga da se ti je to zgodl... mam pa o teh tabletkah ZELO slabo mnenje... pr men niso ful nabreknl, ampak tipu nism pustila bliz bradavick kr naenkrat... :D

sej si me res "opozorila"..
da znam met kkšne frke..
no ja..
zdej grem v sredo h ginekologinji..
pa bomo vidl..
tega šita že ne bom naprej jemala..
mam pa že rajš nazaj Femoden..
pa tut če je pol moj libido bolj u k****..
ampak sej tut pr Rigevidonu ni nč bolš kar se tega tiče..
tko da..
zgubila ne bom nč :roll:
Boys are my favourite thing to study!
urszika
Cosmofrik
Cosmofrik

Neprebrana objava Napisal/-a urszika »

jokica napisal/-a:
urszika napisal/-a:vprašanje:
vedno sem po tabletkah dobila menstruacijo na sredo dopoldne, ampak res VEDNO ...dans je pa ni blo :? a se da to tud pripisat stresu, glede na to, da se mi začenja matura...ker si nism misnla da še vedno vpliva psiha na to, glede na to, da mi zdej tablete hormone kao uravnovešajo... sj mi ni treba paničart ane? :oops:

če je možnost da si noseča izključene (nisi imela spolnih odnosev v zadnjem ciklusu) je zagotovo kriv stres (imela sem isti primer nekaj let nazaj)...
če si imela spolni odnos, še vedno obstaja 0,3% možnosti da si noseča :) nočem te strašiti... najprej izključi možnost zanositve, potem boš vsaj 100% da je stres...
je pa stres zelo zelo možen dejavnik (verjetno večja varjetnost kot ta da si noseča)...
držim pesti da čimprej začnes krvaveti ;)

sm dobila že naslednji dan.. sj js vedno paniko zaženem nažalost. nism mogla verjet da to kao stres vpliva, ker se nč nism počutla pod stresom (do dans, ko sm mela neke nočne more o maturi, pa sploh sm zbolela neki - živci :? )
hvla drugač :wink:
¤MiSsY¤
Kofetarica
Kofetarica
Kraj: Litija
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a ¤MiSsY¤ »

Cao, mene zanima kako se da dobit tabletke, ne da gres h ginekologu. V nasem kraju je namrec imela hudo prometno nesreco in je edina ginekologinja. Ali naj poklicem splosno zdravnico da mi napise recept, ali jih lahko kar tako kupim???
nefertit
Komunikatorka
Komunikatorka
Kraj: okolica ljubljane
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a nefertit »

¤MiSsY¤ napisal/-a:Cao, mene zanima kako se da dobit tabletke, ne da gres h ginekologu. V nasem kraju je namrec imela hudo prometno nesreco in je edina ginekologinja. Ali naj poklicem splosno zdravnico da mi napise recept, ali jih lahko kar tako kupim???

ja litjanka :D ,kr k splošni pejt. boš dobila recept brez problema.
A moment on your lips, forever on your hips!
jokica
Komunikatorka
Komunikatorka

meni pa nočejo pri splošni napisati recepta za dinekološke zadeve (tabletke)... nikjer... pa tud ginekologinja mi ni nikol rekla, da je to možno (ker hodim k ginekologu v drug kraj, in mi je dokaj odročno)...
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

jokica napisal/-a:meni pa nočejo pri splošni napisati recepta za dinekološke zadeve (tabletke)... nikjer... pa tud ginekologinja mi ni nikol rekla, da je to možno (ker hodim k ginekologu v drug kraj, in mi je dokaj odročno)...

Men pa zmeri splošna zdravnica piše recept, ker sem itak skoz tam... Pač najprej sem šla k ginekologinji na pregled, recept pa naročim pri splošni. Sj zihr ni prov, ampak hja. ;)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
Tigi
Cosmopsiho
Cosmopsiho
Kraj: kjer diši po bencinu in zažganih gumah...
Kontakt:

Neprebrana objava Napisal/-a Tigi »

Prosim povejte mi, če je to kej narobe oz. bodo posledice?

V torek sem vzela 4 tabletko iz nove škatlce. No včeraj naj bi vzela 5 tabletko ob 15h ampak sem čisto pozabila in sem jo šele danes vzela ob 8.30 uri. Ponoči sem mela spolne odnose fant mi je pa noter spusti. Šele dons vzela potem tabletko za včeraj danes jo bom pa vzela točno ob 15h kakor je treba. Jemljem tabletke Logest in tm piše, da bi potem morala imeti naprej zaščitene spolne odnose vsaj en tedn ane ker je to v prvem tednu ane.

:( :( :( :(
...poraunej vooolan!!! Bencin, bel dim, črna črta po sredin, okn dol, vroč krom, prletim čez ovink, rada mam k zacvil, rada mam k drsi, rada imam vonj po gumah, naj se kadi...
Velouria
Debatorica
Debatorica

Neprebrana objava Napisal/-a Velouria »

Hely_3 napisal/-a:Prosim povejte mi, če je to kej narobe oz. bodo posledice?

V torek sem vzela 4 tabletko iz nove škatlce. No včeraj naj bi vzela 5 tabletko ob 15h ampak sem čisto pozabila in sem jo šele danes vzela ob 8.30 uri. Ponoči sem mela spolne odnose fant mi je pa noter spusti. Šele dons vzela potem tabletko za včeraj danes jo bom pa vzela točno ob 15h kakor je treba. Jemljem tabletke Logest in tm piše, da bi potem morala imeti naprej zaščitene spolne odnose vsaj en tedn ane ker je to v prvem tednu ane.

:( :( :( :(

Se prav si zamudila več kot 12 ur... Žal ti noben ne more zagotovit, da ne bo posledic, ampak jst bi ti svetovala, da pejd po the morning after pill, ni za tvegat, glede na to, da je blo v prvem tednu in da so zadeve potekale skoraj simultano (pozabljena tabletka + nezaščiten odnos). To je samo moje mnjenje, ampak jst bi verjetno tko nardila, mogoče pa vprašaj še kakšnga zdravnika. Velik sreče! :)
now I have you sleeping next to me ... and this is home
~NIA~
Cosmopsiho
Cosmopsiho

Neprebrana objava Napisal/-a ~NIA~ »

ma če je šele prvi tedn.. useen uzm une tablete after, sam a ni tko da prvi tedn po koncu menstre še ni dost zrelo da bi se oplodilo? po neki dneh pa itq spermij odmre.. tko da pomojm ni nč narobe??
FemmeFatal
Kofetarica
Kofetarica

Neprebrana objava Napisal/-a FemmeFatal »

Jaz ne bi hodila po te tabletke. Ze tako si na hormonski kontracepciji in taka dodatna doza hormonov (te morning after so res mocne, ne kot npr. Cilest) utegne imeti zelo neprijeten ucinek na tvoj organizem. Poleg tega so moznosti, da si zanosila podobne tistim, da je Marija res brezmadezno spocela Jezusa.

Ce pa hoces biti res 1000% prepricana, takoj zjutraj poklici ginekologa, mu razlozi situacijo in upostevaj njegov nasvet.
Zaklenjeno