Študij: Pravo
Ashley - ne, to je bilo pred mano.
kravzlbavc - pisat, da ni pomembno, je subjektivno, ker se je to zgodilo pred mano!
Amaretto - žalostno je, da nekateri z izrednim študijem mislijo, da je dovolj, da šolo plača, ostalo bo pa prišlo samo od sebe. res je, da večina ljudi, ki so vpisani izredno, še zraven dela, ampak tudi redno vpisani delajo, pa imamo redni več obveznosti, z manj roki. to pa je edino, kar se meni ne zdi fer - ker se potem dogaja, da imajo višje povprečje...
lp
kravzlbavc - pisat, da ni pomembno, je subjektivno, ker se je to zgodilo pred mano!
Amaretto - žalostno je, da nekateri z izrednim študijem mislijo, da je dovolj, da šolo plača, ostalo bo pa prišlo samo od sebe. res je, da večina ljudi, ki so vpisani izredno, še zraven dela, ampak tudi redno vpisani delajo, pa imamo redni več obveznosti, z manj roki. to pa je edino, kar se meni ne zdi fer - ker se potem dogaja, da imajo višje povprečje...

lp
Ah to a si redni ali izredni študent ne vpliva dosti na povprečje. Nekdo, ki je priden bo imel tri roke čisto dovolj za povprečje 9, izredni študent pa lahko kljub 5 ali 6im rokom (ne vem kolk jih majo) komaj leze s povprečjem nekaj čez 6. Pač mamo pravniki mal smole, da imamo vse izpite konec leta, ampak ok, do četrtga letnika se bomo glih navadl 

No, jst bom verjetno oktobra izredno 1. letnik na pravu in se ful veselim.. žou mi je, da sm eno leto za brezveze zapravla na fdvju (se oproščam vsem fdvjevcem, sam ta fax je men čist mim)..
kako je pa s prepisom iz izrednega na redni študij na pravu? Ker recimo js mam še en bonus da se vpišem redno, sam sem zdaj že zamudila rok, pa bi v drugem letniku to izkoristla.. ?
kako je pa s prepisom iz izrednega na redni študij na pravu? Ker recimo js mam še en bonus da se vpišem redno, sam sem zdaj že zamudila rok, pa bi v drugem letniku to izkoristla.. ?
I thought I was a fool for no-one, but oh baby I''m a fool for you...
Ne, ne, če si izredni študent in se hočeš v drugi letnik vpisati redno, moraš do konca septembra (se pravi v tretjem izpitnem roku) imeti narejene VSE izpite prvega letnika. Torej za redni vpis, veljajo strožji pogoji, kot če se kot redni študent vpišeš redno v drugega (v tem primeru res potrebuješ 48pik). Za izredni vpis v višji letnik pa zadostuje narejenih 5 izpitov, tako za redno, kot izredne študente.
Ashley*** napisal/-a:Za izredni vpis v višji letnik pa zadostuje narejenih 5 izpitov, tako za redno, kot izredne študente.
Tole pa tut nau čist držal

Sharona05 napisal/-a:Ashley, ampak v prvem letniku je 8 predmetov. če želiš v drugi letnik, potem ali:imaš vse izpite narejene, ali si enega pustiš, ali pa imaš 6 izpitov s minimalnim povprečjem 8,5. s petimi izpiti mislim, da ne moreš v 2. letnik.
Če hočeš naprej s šestimi, morš met povprečje 8. To ti pove preprost matematični izračun 6 izpitov x 8 ocena=48 točk. Možne so seveda kombinacije ocen.
S petimi lahko greš, če maš 3 10ke in 2 9ke oziroma še ena kombinacija možna.
To vse velja za REDNI vpis v 2. in 3. letnik. Upam, da je zdej dovolj jasno.
Glede izrednga na redni študij bo vrjetn kr držal, da morš met pač tistih 48 pik in to je to..sm bla prepričana d morš met use izpite narjene - me je očitno kolegica lan okol prnesla
Je ful jokcala d ma narjenih 7 izpitov, z ne vem kok povprrečjem pa ne more na redni študij, ker ji en manjka...ah ja 

Ashley*** napisal/-a:Ne, ne, če si izredni študent in se hočeš v drugi letnik vpisati redno, moraš do konca septembra (se pravi v tretjem izpitnem roku) imeti narejene VSE izpite prvega letnika. Torej za redni vpis, veljajo strožji pogoji, kot če se kot redni študent vpišeš redno v drugega (v tem primeru res potrebuješ 48pik). Za izredni vpis v višji letnik pa zadostuje narejenih 5 izpitov, tako za redno, kot izredne študente.
jst sm 2. letnik izedno in po informacijah iz referata, se lahko v 3. letnik vpišem redno, če imam 48 pik....tko je milenca rekla..

Kika napisal/-a:Ashley*** napisal/-a:Za izredni vpis v višji letnik pa zadostuje narejenih 5 izpitov, tako za redno, kot izredne študente.
Tole pa tut nau čist držalIzredni se lahko vpišejo v 2. letnik s 5imi izpiti (torej brez 3eh). Redni pa z 48 pikami- torej glede na ocene. Če maš dobre brez treh izpitov, če maš pa same 6ke morš pa kr vse narest
za vpis izredno v višji letnik je potrebno met narjenih 5 izpitov ne glede na povprečje...je mela moja kolegica povprečje 6,3 pa ni mela problemov..