olaaa
js studiram likovno p., tak da kr na dan z vprasanji
Sama osebno sem ful zadovoljna s študijem, seveda se najdejo tudi neprijetne stvari, zatezeni profesorji in tezki izpiti, vendar se mi zdi, da to ne prevladuje v vecini. Pol predmetov je ateljejskih, sem spadajo risanje, slikanje, keramika, kiparstvo, grafika... Pri teh predmetih je izpit dokaj enostaven, prineseš vsa svoja dela, ki si jih naredil cez leto, nato pa jih zagovarjas, seveda moras vedeti tudi nekaj zgo.um., vendar ni panike, tudi ce nimas predznanja, saj veliko zves na predavanjih pa se kako knjigo preberes za povrh

Pri ateljejskih predmetih je velikega pomena prisotnost, priblizno 80%, vendar se veliko da nadoknadit,npr.prides k drugi skupini in podobno. V vsakem letniku se najde kak izpit, ki predstavlja 'problem', v 1. je bila to didaktika, v 2. teorija vzgoje, v 3. je to psihologija. Vendar te izpiti niso tako tezki, da se jih ne bi dalo narediti. Ce hodis na predavanja, in se lepo nauci, gres na 1.rok ni razloga, da ga ne bi naredil. Problem je v tem, da so nas kar malo razvadili, ker je veliko izpitov takih, da vecino stejejo tvoja dela, in se nismo navajeni toliko ucit, pa se lenoba...

S profesorji smo razvili ze zelo kolegialen odnos, tudi kako pivce je ze padlo

Da ne govorim o sosolcih oz. sosolkah (ker tipov je zal cca. 10%:) ), folk je res totalno skuliran in smo cisto z vseh koncev slo.
S sprejemci je pa tko, da so sestavljeni iz dveh delov: slikanje tihozitja in risanje figure. S slikanjem mislim, da ne bi smeli imeti tezav, ce ste ze kdaj drzali copic v roki

Mi vecinoma uporabljamo akrilne barve, tak da je dobro, da si jih nabavite (kar tiste v vecjih tubah - od firme Louvre ali Basic, malo manj kvalitetne so Gruden, samo so cisto ok za studijsko slikanje) Za risanje figure pa je dobro, da greste v kak tecaj, ker to ponavadi na sprejemcih predstavlja najvecji izziv. Ne rabite nekih dragih tecajev (30 urni pride tam nekje 150€), samo toliko, da se naucite osnov. Pa fajn je, da ti nekdo drug korigira risbo, ker ponavadi ves, da ti nekaj na risbi ne stima,pa ne znas ugotoviti kaj...
So, any questions?
Se to, glede tega da je tok 'komot', da bi lahko vzporedno studiral, ravno ni... Problem je ker ateljejski predmeti niso tako zahtevni po kolicini znanja, so pa toliko bolj casovno zahtevni. Da ne govorim o tem, da so te vrste predmeti kot vaje, ni dobro, da veliko manjkas. Poleg tega, je 1. letnik dokaj lahek.
In ko dejansko probas studirat se kaj vzporedno, vidis, da se ti ne bo izslo tak na easy kot si predvide