orhideja1 napisal/-a:Lopatka, če bi sledila od začetka, bi lahko vedela, da ni nihče izjavil, da se obiskov ne pride pozdravit, ampak se je šlo za kuhanje kosila!!
Temo sem sledila od samega začetka in sem popolnoma razumela kaj si hotla rečt. V smislu, da če ne pomagaš pri pripravi kosila je najbolje da se sploh ne kažeš pred obiski, ker bo izpadlo, kot da si prišel pogledat, če so ti kaj prinesli.
orhideja1 napisal/-a:In pri nas ni v navadi, da se gostom skuha samo kavo, ampak se vedno pripravi tudi narezek. In mislim,da bi bilo skrajno nekulturno, da bi mami, ko ima obiske pol ure v kuhinji pripravljala narezek, gostje pa bi sami sedeli v jedilnici, če sem pa jaz doma. Ztao takrat vedno priskočim na pomoč.
No, tudi pri nas je v navadi, da postrežemo tudi s čim drugim, kot samo kavo, ampak mama to pri nas pripravi še preden oni pridejo. Mi in naši prijatelji se držimo navade, da pred obiskom vedno pokličemo in sporočimo, da bomo prišli... tko da se točno ve, da prihajajo obiski. In seveda v tem času se pripravi tisto kar poš postregel. Razen kavo pripraviš šele takrat ko pridejo. Tko da ni panike, da bi obiski sami sedeli, medtem ko bi kdo od staršev pripravljal narezek ali kuhal kosilo.