Se vam zdi pomembno, da se za mizo lepo obnašamo, kulturno jemo, uporabljamo zato primeren pribor?
Na obisku sem bila pri sorodnikih mojega fanta in doživela vsaj zame čudno situacijo.
Pri nas doma smo bili vzgojeni, da se za mizo lepo sedi, kulturno je uporablja pribor,... Imamo spoštljiv odnos do hrane.
Tukaj pa
Za klobase se običajno uporablja nož in vilice, (vsaj do sedaj sem jih povsod tako jedla), tukaj se to je z rokami, klobaso prelomijo napol, ostanek vržejo nazaj na skupni krožnik, tako da je tisti kos ves prešlatan. Medtem, ko si prej sploh ni nihče umil rok. Za ajvar, zenf in majonezo uporabljajo eno in isto žlico, tako da se vse premeša, da majoneza npr. vsebuje tudi ajvar in zenf.
Meni je to enostavno vzelo apetit.
Zdaj pa me zanima:
- ali si umivate roke pred prehranjevanjem
- ali uporabljate pribor
- ali se prehranjujete za jedilno mizo, ali skačete s hrano po stanovanju
Zgleda, da ljudje tudi do hrane nimajo več pravega odnosa in ne poznajo kulture prehranjevanja.

Tole si me pa nasmejal. Ti sploh ne znaš kuhat, doma je mami posodo pomivala, drugim pa pametuješ, ker jejo juho in krompir z istega krožnika. In prav predstavljam si tvoj očitajoč pogled, ko žena ne bo prav pripravila mize "moja mami je pa to bolje naredila