Jaz sem včeraj v kinu gledala triler-kriminalko SMRTNE OBLJUBE in morm rečt, da sem skoraj zaspala zravn...Pri tem filmu pa res grozi nevarnost izpaha čeljusti !
Full sem bila razočarana, ker ko sem brala o čem se gre, se mi je zdel kar zanimiv...v glavnem škoda časa in denarja.
Fora je v tem, da so podoben sociološki eksperiment res nekoč naredili. In ga morali predčasno prekiniti zaradi prevelike krutosti.
To je tisto, kar je grozljivo - sadizem, ki ga imamo vsi v sebi - bolj grozljivo kot še tako grozljivo zrežiran filmski prizor ...
Zašto se sve to dešava da l čovek išta rešava il smo samo tu zbog ravnoteže među zvezdama...
kr.ena napisal/-a:Fora je v tem, da so podoben sociološki eksperiment res nekoč naredili. In ga morali predčasno prekiniti zaradi prevelike krutosti.
ja,gre se za znani stanfordski socialno-psiholoski ekperiment iz leta 1971,ki je pokazal,da lahko ekstremna situacija spodbudi noro obnašanje tudi pri povsem normalnih ljudeh.idejni vodja,prof.psihologije Zimbardo je zbral prostovoljce,ki so proti placilu sli za 14 dni v zapor (ni bil pravi zapor,ampak klet oddelka za psihologijo stanfordske univerze,kjer so zrihtali razmere kakršne vladajo v resničnem zaporu).v glavnem,ti prostovoljci so se cist vziveli v svoje vloge.vec info je tle - http://www.prisonexp.org/
Dokumentarni film Zeitgeist. Zelo priporočam. Predvsem govori o ZDA in največjih zmotah, ki jih človeštvo slepo verjame. Seveda ni čist 100% verjet tut temu dokumentarcu pa vseeno. Dotakne se krščanske vere, 11.9.2001, amerika v večjih vojnah... Resnično dober.